Home TOP NEWS Το “who is who” του Αμπντουλαχί Σεχού (Φωτογραφίες/βίντεο)

Το “who is who” του Αμπντουλαχί Σεχού (Φωτογραφίες/βίντεο)


Η 6η μεταγραφική κίνηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι γεγονός. Ο 27χρόνος μεσοαμυντικός από τη Νιγηρία, Αμπντουλαχί Σιβού είναι από σήμερα και για τα επόμενα 2 χρόνια ποδοσφαιριστής της ομάδας μας.

Ο Σιβού είναι γνωστός στο Κυπριακό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του για δύο σεζόν στην ομάδα της Ανόρθωσης. Ο Διεθνής Νιγηριανός άσσος πέραν από την Ανόρθωση αγωνίστηκε σε ομάδες της Νιγηρίας, του Κουβέιτ, της Πορτογαλίας, αλλά και της τουρκίας.

To “who is who” του Αμπντουλαχί Σιβού

Ο Αμπντουλαχί Σιβού γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1993 στο Σοκότο της Νιγηρίας, και είναι πολυθεσίτης ποδοσφαιριστές αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνα, ο Σιβού έχει ύψος 1.82.

Ο Νιγηριανός άσσος ξεκίνησε να παίζει μπάλα το 2011 όταν βρισκόταν σε ηλικία 18ετών σε ομάδα της Νιγηρίας και συγκεκριμένα στην  Plateau United.

Ακολούθως το 2012 με την μεταγραφή του στην Kano Pillars, ομάδα της Νιγηρίας ξεκίνησε και η επαγγελματική καριέρα του Αμπντουλαχί Σιβού. Στην ομάδα της πατρίδας του ο Σιβού έμεινε μέχρι το 2014, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες στην παρουσία του στην εν λόγω ομάδα πόσες συμμετοχές κατέγραψε.

Πρώτη δοκιμασία εκτός Νιγηρίας

Μετά την διετή παρουσία του στην Kano Pillars, ο Σιβού πήρε μεταγραφή στο Κουβέιτ και συγκεκριμένα στην ομάδα της Qadsia. Στην  Qadsia ο Νιγηριανός άσσος αγωνίστηκε από το 2014 μέχρι το 2015 καταγράφοντας συνολικά 7 συμμετοχές, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Μετακόμισε στην Ευρώπη

Το 2016 ο Σιβού πήρε την μεγάλη απόφαση να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ευρώπη και στην χώρα της Ιβιρικής Χερσονήσου, την Πορτογαλία. Ο Σιβού μετά την Qadsia του Κουβέιτ μετακόμισε στην União da Madeira όπου εκεί έπαιξε από το 2015 μέχρι το 2016 καταγράφοντας 28 συμμετοχές και ένα γκολ.

Η πρώτη του γεύση απο Κύπρο

Το 2016 και μετά την παρουσία του στην Πορτογαλία ο Σιβού ήρθε στο νησί μας για λογαριασμό της Ανόρθωσης. Στην ομάδα της Αμμοχώστου ο Νιγηριανός έμεινε δύο χρόνια όπου κατέγραψε 48 συμμετοχές, βλέποντας 3 φορές δίχτυα.

Από την Κύπρο στην Τουρκία

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδα μας το 2018 χαιρέτησε την Κύπρο και την ομάδα της Ανόρθωσης για να πάει να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην ομάδα της Μπούρσασμπορ. Ο Νιγηριανός μεσοαμυντικός στην Τουρκία έκατσε δύο χρόνια από το 2018 μέχρι το 2020 όπου με την φανέλα της Μπούρσασμπορ έπαιξε σε 60 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 5 γκολ.

 

Διεθνείς και με την Εθνική Νιγηρίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμπντουλαχί Σιβού είναι Διεθνείς και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδα της χώρας του. Ο πολυθεσίτης Νιγηριανός έχει καταγράψει συμμετοχές με όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας του. Αγωνίστηκε στην U19, στην U20, με την Εθνική Ανδρών, αλλά και με την Ολυμπιακή ομάδα της Νιγηρίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σιβού αγωνίστηκε με την φανέλα των “Super Eagle” στο τελευταίο μουντιάλ του 2018 που έγινε στα γήπεδα της Ρωσίας.

Κια τώρα ξανά στην Κύπρο

Ο Σιβού μετά την Τουρκία είναι έτοιμος να επιστρέψει και πάλι στην Κύπρο για να φορέσει αυτη την φορά την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Νιγηριανός πολυθεσίτης που θα αγωνιστεί στην ομάδα μας μπορεί να δώσει λύσεις στον Χένινγκ Μπεργκ στα δύο άκρα της άμυνας, μπορεί να παίξει σαν κεντρικό αμυντικός, ωστόσο έχει την ικανότητα και τις εμπειρίες να καλύψει αρκετές θέσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Δείτε το αφιερωματικό βίντεο από το πέρασμα του στην Ανόρθωση