Home TOP NEWS Τόσα καρπώνεται μέχρι τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την πρόκριση

Τόσα καρπώνεται μέχρι τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ μετά την πρόκριση


Ιστορικής σημασίας πρόκριση πέτυχε η Ομόνοια, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα στα πέναλτι με 4-2. Το τριφύλλι πέτυχε την είσοδό του για πρώτη φορά σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα δώσει τα πάντα για να καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Οι πράσινοι έχουν ήδη εξασφαλίσει €1.140.000 από τους δύο προηγούμενους προκριματικούς και δη τις νίκες κόντρα σε Αραράτ Αρμενία και Λέγκια Βαρσοβίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν θα πάρει μπόνους εάν καταφέρει να μπει ομίλους.

Το τριφύλλι βάζει στα ταμεία του μπόνους πέντε εκατομμυρίων για τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και επιπρόσθετα 2,92 εκατ. ευρώ μπόνους για τους ομίλους του Γιουρόπα. Με αυτά τα ποσά, τα συνολικά κέρδη ανέρχονται στα 7.920.000 ευρώ.

Στο… ιδανικό σενάριο που την θέλει ν’ αποκλείει και τον Ολυμπιακό Πειραιώς και μπει ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ τότε το πράγμα αλλάζει και οι πράσινοι θα βάλουν στο ταμείο τους 15.250.000 ευρώ.

Πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε πως το σωματείο θα δικαιούται το 10% είτε από τα έσοδα της UEFA, είτε από τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε από χορηγίες, είτε από εισιτήρια.