Home SPORTS NEWS Τριάρα ο Ολυμπιακός Πειραιώς στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα!

Τριάρα ο Ολυμπιακός Πειραιώς στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα!


Ο Γιώργος Μασούρας με δύο τέρματα και ο Κώστας Φορτούνης με γκολ και συμμετοχή στο 3ο γκολ, οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε εύκολη (στην επανάληψη) επικράτηση με 3-0 επί του Αστέρα.

Το 4-3-3 που διάλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο μέρος, ήταν μάλλον υπερβολικό για ένα ματς κόντρα στον Αστέρα. Η διάταξη άλλαξε, οι «ερυθρόλευκοι» μεταμορφώθηκαν και με μια γκολάρα του Κώστα Φορτούνη στο 59’ και δύο γκολ του Μασούρα στο 64’ και στο 88’ ο Ολυμπιακός έκανε νικηφόρα πρεμιέρα στο «Γ. Καραίσκάκης» με 3-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

ΟΙ Ραφίνια (ανέβηκε στο δεύτερο μέρος), και Εμβιλά (αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο) έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, ενώ ο Χολέμπας πήρε και αυτός θέση στην ενδεκάδα. Οι Αρκάδες από την άλλη μεριά, άντεξαν μέχρι το 60ο λεπτό, σημείο από το οποίο όμως δεν μπόρεσαν μετά να ακολουθήσουν αν και είχαν κάποιες φάσεις για μείωση σε 2-1, που όμως δεν αξιοποιήθηκαν.

Πώς έπαιξαν

Το 4-3-3 διάλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς με τον Βαλμπουενά και τον Ρατζέλοβιτς στα άκρα και τον Ελ Αραμπί κορυφή, ενώ ο Αστέρας επέλεξε το 4-4-1-1.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος, ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να κλείσει χώρους και να δυσκολέψει τη ζωή των «ερυθρολεύκων» και τα κατάφερε. Με τα τρία νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους, οι γηπεδούχοι (Ραφίνια, Χολέμπας, Εμβιλά), είδαν και πάλι τον Ρατζέλοβιτς να θέλει να μπει φουριόζος στα πρώτα λεπτά, ωστόσο με πολύ έξυπνη τακτική και τον Τασουλή να είναι αποτελεσματικός στο μαρκάρισμα του πάνω στον δεξιό ακραίο του Ολυμπιακού τον μπλόκαρε.

Η πιο καθαρή ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» έγινε στο 22’, όταν ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα, την έδωσε δεξιά στον Ρατζέλοβιτς και το τελείωμα του Σέρβου, ήταν πάνω στον Παπαδόπουλο που έκανε γρήγορη έξοδο και γλίτωσε την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν εγκλωβισμένος από το πολύ καλό στήσιμο των Αρκάδων που στο 36’ είχαν την δική τους πολύ καλή στιγμή από στημένη μπάλα, όταν σε εκτέλεση του Ριέρα, ο Αλί Μπαμπά, έπιασε την κεφαλιά και ο Τζολάκης μπλόκαρε σε δύο χρόνους.

Η επιθυμία του Ελ Αραμπί να σκοράρει τον έκανε και πάλι να μην έχει καθαρό μυαλό σε ορισμένες φάσεις και να ψάχνει το σουτ. Έτσι το πρώτο μέρος, ενώ και το στήσιμο με την τριάδα στο κέντρο, δεν ήταν παραγωγική.

Με την εκκίνηση της επανάληψης, ο Πέδρο Μαρτίνς, έβαλε μέσα στο ματς τον Φορτούνη αντί του Εμβιλά και τον Μασούρα αντί του Ρατζέλοβιτς, για να στείλει τον Βαλμπουενά δεξιά και τον Φορτούνη σαν δεκάρι, μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 4-2-3-1.

Ο Ολυμπιακός άμεσα φάνηκε πως άρχισε να το βρίσκει. Εναλλαγή Φορτούνη, Μασούρα και σουτ του Ραφίνια, έφεραν ένα σουτ που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με ηγέτη και σκόρερ τον Κώστα Φορτούνη άνοιξε το σκορ, όταν ο Ραφίνια έκοψε την μπάλα στον άξονα στον διεθνή άσο του Ολυμπιακού και αυτός αφού πέρασε τον Μουνάφο, έκανε το σουτ με το αριστερό πάνω στην κίνηση για ν’ ανοίξει το σκορ.

Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μασούρα, μετά από φάση διαρκείας, να βάλει το δικό του γκολ, αφού αρχικά ο Παπαδόπουλος διώχνει με ένα χέρι την σέντρα, η μπάλα στην εξέλιξη της φάσης έφτασε στον Καμαρά που έκανε πάσα στον Μασούρα και αυτός με όμορφο αριστερό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 2-0.

Από εκεί και μετά ο Αστέρας βγήκε μπροστά και αναζήτησε το γκολ, μη έχοντας κάτι να χάσει. Είχε τις δύο πολύ καλές στιγμές με το σουτ του Μπαράλες στο 73’ που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή και το στο 75’ με τον Κρέσπι να μένει όρθιος από το μαρκάρισμα του Χολέμπας, αλλά να χάνει την ισορροπία του για να πλασάρει όταν έφτασε πλάγια δεξιά, πάνω στον Τζολάκη που είχε κλείσει την γωνία του. Ο Αστέρας είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 92’ μετά την σέντρα του Κώτσιρα και την κεφαλιά του Τασουλή που έφυγε έξω. Στο 87’ ο Χασάν με την σειρά του είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε με δυσκολία σε δύο χρόνους την ευκαιρία για ένα 3ο γκολ. Το πέτυχαν όμως λίγο αργότερα, αφού ο Φορτούνης έκανε κάθετη πάσα στον Χασάν που πρόλαβε την έξοδο του Παπαδόπουλου και ο Μασούρας από κοντά έκανε το 3-0 σε κενό τέρμα. Ο Φορτούνης στο 90′ είχε άλλη μια ευκαιρία να κάνει κι αυτός δύο τα τέρματα του, αλλά τον νίκησε ο Παπαδόπουλος στην εκπνοή για να μείνει το σκορ στο 3-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο, Εμβιλά (46’ Φορτούνης), Καμαρά, Μπουχαλάκης (86’ Καφού), Βαλμπουενά (72’ Μπρούνο), Ρατζέλοβιτς (46΄Μασούρας), Ελ Αραμπί (67’ Χασάν)

Aστέρας: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Τιλίκα (68’ Κρεσπί), Μπαράλες, Μουνάφο (83’ Ιγκλέσιας), Σουάρες (46’ λ. τρ. Καστάνο), Ριέρα (68’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Κώτσιρας, Αλί Μπαμπά (56’ Σίτο)

Πηγή:Sport-fm.gr