Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ: “Το να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι καλό στο να...

Χένινγκ Μπεργκ: “Το να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι καλό στο να ανταγωνιστούμε και να κερδίσουμε αγώνες”


Ο Χένινγκ Μπεργκ μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας μίλησε στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για λογαριασμό της εκπομπής «Total Green». Ο Νορβηγός τεχνικός μίλησε για το ματς με τον Εθνικό Άχνας, για τον Ντούρις αλλά και για την συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του Μπεργκ:

Τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα. Πως είδες το παιχνίδι; «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι μια ομάδα που έχει καλύτερες εμφανίσεις παρά αποτελέσματα. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ήταν. Ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στην αρχή, σκοράραμε δύο γκολ και είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Μπορούσαμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ αλλά  πήραν το πέναλτι και ήρθε η κόκκινη κάρτα. Ήταν λίγο δύσκολο για εμάς, όμως θεωρώ ότι αμυνθήκαμε πολύ καλά με δέκα παίκτες, δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Είχαν την κατοχή, όμως εντάξει ήταν αναμενόμενο. Μπορούσαμε να είμαστε λίγο καλύτεροι με τη μπάλα όταν ήμασταν με δέκα παίκτες, αλλά αμυντικά ήμασταν καλοί».

Πρώτο γκολ για τον Ντούρις. Ένα σχόλιο γι αυτό; «Ναι ήταν καλό γι’ αυτόν, δουλεύει σκληρά για την ομάδα. Είναι σημαντικός για την ομάδα. Όταν η ομάδα κερδίζει και αυτός θα είναι επιτυχημένος ακόμα και αν δεν σκοράρει. Σήμερα σκόραρε και η ομάδα κέρδισε, άρα ήταν καλό γι’ αυτόν και για την ομάδα. Το γκολ του ήταν το νικητήριο. Δουλεύει πολύ σκληρά και είναι καλός ποδοσφαιριστής. Τώρα που σκόραρε ένα γκολ είμαι σίγουρος πως θα είναι δυνατό να πετύχει περισσότερα. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως συνεχίζει να παίζει για την ομάδα, να δουλεύει για την ομάδα και να βοηθά την ομάδα να είναι επιτυχημένη».

Για την βαθμολογία και σχόλιο για τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα… «Ήταν όλα δύσκολα παιχνίδια, ειδικά όταν παίζεις στα προκριματικά και στην Ευρώπη ταυτόχρονα. Παίζαμε δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Ήταν κάτι καινούργιο γι’ αυτό το σύνολο παικτών και τώρα το συνηθίσαμε. Μετά είχαμε την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, παίξαμε το πρώτο παιχνίδι ξανά τώρα και θα έχουμε δύο αγώνες κάθε εβδομάδα αυτή την περίοδο. Έχουμε καλό ρόστερ, πολλούς καλούς παίκτες, μπορούμε να αλλάζουμε την ομάδα από παιχνίδι με παιχνίδι λόγω της ποιότητας των ποδοσφαιριστών. Γνωρίζουμε περισσότερα πώς να παίζουμε μαζί τώρα σε διάφορες θέσεις. Αυτό είναι καλό για εμάς και ανυπομονούμε για το υπόλοιπο της σεζόν. Για τη χρονιά είναι ακόμη νωρίς αλλά για εμάς το να προκριθούμε στο UEL ήδη είναι καλό στο να ανταγωνιστούμε και να κερδίσουμε αγώνες. Η μάχη για το πρωτάθλημα είναι πολύ καλή άρα είναι αυτό που θέλουμε».