Home TOP NEWS Η απαγόρευση εισόδου των ΟΜΟΝΟΙΑτών στο Δασάκι, η Παολα και το Ράλλι...

Η απαγόρευση εισόδου των ΟΜΟΝΟΙΑτών στο Δασάκι, η Παολα και το Ράλλι Κύπρος


Έντονος στις τοποθετήσεις του ο πρόεδρος του Εθνικού Κίκης Φιλίππου, αντιδρά για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει η ομάδα του να φιλοξενήσει στο γήπεδο της, τους οπαδούς της δικής μας την Κυριακή. Έκανε μάλιστα σύγκριση με κάποιες άλλες εκδηλώσεις στις οποίες ο κόσμος έιχε ή έχει δικαίωμα να προσέλθει μαζικά.

«Με ρωτάτε αν θα με σώσουν 14χιλ. από τα εισιτήρια τη στιγμή που ψήνω σουβλάκια για να βγάλω 500 Ευρώ ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Φιλίππου ο οποίος ανέφερε πως έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας ζητώντας άδεια για παρουσία ΟΜΟΝΟΙΑτων που κατοικούν στις ελέυθερες περιοχές Αμμοχώστου.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στον Active:

Έχουν τελεσφορήσει  οι προσπάθειες σας για παρουσία κόσμου της Ομόνοιας στην αυριανή αναμέτρηση; «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας αν θέλετε την έννοια μας και τα παράπονα μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε λίγο θα φύγει και μία επιστολή κατ’ επείγον στον Υπουργό».

Με την οποία τι θα ζητάτε; «Κοιτάξτε, εμείς είμαστε από τα πρώτα σωματεία που κτυπηθήκαμε και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία του κόσμου, των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων οι οποίοι έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Όμως, θεωρώ ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα εμείς είμαστε σε απόγνωση σαν σωματείο διότι βλέπουμε ότι καθημερινά αυξάνονται τα έξοδα και σας λέω ότι δεν είχαμε ουδέποτε προβλέψει ότι θα φτάναμε σε τέτοιο βαθμό υποχρεώσεων όσον αφορά την περίπτωση με τον ιό. Και ταυτόχρονα βλέπουμε να υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που εφαρμόζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θεωρώ ότι είναι άδικο να την πληρώσει το σωματείο μας και το ποδόσφαιρο».

Εννοείται ότι υπάρχει κόσμος σε συναυλίες, εκδηλώσεις, απονομές βραβείων; Σας ενοχλεί σε σχέση με το ποδόσφαιρο; «Είναι ξεκάθαρο. Να σας πω και κάτι άλλο. Έχουμε αγώνα εμείς την Κυριακή και έχει τηρηθεί για εμάς η απόφαση που θεωρούμε άδικη καθώς στη Λάρνακα και την Αμμόχωστο επιτρέπεται πλέον η παρουσία κόσμου σε ποσοστό 33%. Υπάρχει παιχνίδι Σαλαμίνα – Ανόρθωση και πείτε μου εάν δεν θα έρθουν φίλαθλοι των δύο ομάδων από την Λεμεσό ή από τη Λευκωσία. Αλλά, σας λέω ότι την ίδια μέρα, την Κυριακή, είναι το Ράλι Κύπρος και ήδη προπωλούνται εισιτήρια. Πείτε μου, είναι διαφορετικός ο ιός από τον ιό που γνωρίζουμε;».

Όταν λέτε ότι είναι θέμα επιβίωσης για τον Εθνικό Άχνας, μια ομάδα που έχει προϋπολογισμό πέραν του 1.000.000 ευρώ σίγουρα θα τον σώσουν οι 14.000 των οπαδών της Ομόνοιας που θα έρθουν στην αναμέτρηση; «Δεν είναι οι 14.000 ευρώ. Δεν είναι έτσι όπως το θέτετε το θέμα. Μιλάμε ότι υπό κανονικές συνθήκες το γήπεδο του Εθνικού θα μπορούσε να φιλοξενήσει 4.500 κόσμο της Ομόνοιας. Πηγαίνοντας με το πρωτόκολλο θα μπορούσε να φιλοξενήσει 1500. Ναι, εάν το υπολογίσετε είναι κοντά στις 20.000-25.000. Δεν είναι μόνο αυτά που χάνεις. Είναι κατά έξοδα που χρειάζεσαι για να λειτουργήσεις για να παιχτεί αυτό το παιχνίδι. Και δυστυχώς όχι μόνο δεν θα πάρουμε, αλλά δεν θα καλύψουμε τα έξοδα μας».

Αφού οι οπαδοί σας μπορούν να είναι στο γήπεδο… «Μα, ένα λεπτό. Οι οπαδοί οι δικοί μας είναι γνωστοί και ξέρουμε πόσοι είναι. Χάνουμε τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας και ταυτόχρονα τα έξοδα για να διεξαχθεί το παιχνίδι είτε έχει φιλάθλους είτε δεν έχει φιλάθλους πάλι είναι εκεί, δεν θα μειωθούν τα έξοδα. Τα έξοδα τα καθημερινά είναι εκεί και τρέχουν».

Στην επιστολή της ποιος θα είναι ο λόγος που θα ζητάτε την παρουσία κόσμου της Ομόνοιας; «Εμείς θεωρούμε ότι η Ομόνοια είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία έχει και το γνωρίζετε φιλάθλους σε όλες τις πόλεις. Ακόμα και στο Δασάκι έχουν Σύνδεσμο. Έρχονται και θέλουν εισιτήρια. Θα μπορούσα να τους βάλω στην κερκίδα τη δική μας αφού υπάρχουν εισιτήρια, αλλά απαγορεύεται και αυτό, δεν μπορείς να τους επιτρέψεις. Δεν μπορώ να ανοίξω ούτε την αντίπαλη κερκίδα. Δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι το όλο θέμα, αλλού να επιτρέπεται και να κόβουν εισιτήρια στον ίδιο χώρο και σε άλλα να μην επιτρέπεται».

Πρόεδρε, ξέρετε τι προκαλεί μεγάλη εντύπωση; Εάν προσμετρήσουμε το γεγονός ότι είστε σε μία περιοχή που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό, αν προσμετρήσουμε ότι ο Κίκης Φιλίππου ήταν ένας άνθρωπος που μπήκε μπροστάρης πριν από 5-6 μήνες θέτοντας πρώτα την υγεία των αθλητών να μην συνεχιστεί η αθλητική δραστηριότητα έρχεστε σήμερα να ζητάτε παρουσία 1500 οπαδών σε ένα αγώνα… «Έτσι έχετε αντιληφθεί; Ότι αυτό λέω; Έχω πει ότι πάνω απ’ όλα είναι η υγεία και επιμένω να λέω ότι είναι η υγεία. Βεβαίως έχουν κτυπηθεί τα δύο σωματεία. Σαλαμίνα, Εθνικός και ΑΣΙΛ τα τρία σωματεία».

Γενικά η περιοχή έχει πληγεί; «Μα ποιος το λέει αυτό;».

Οι επιδημιολόγοι το λένε: «Οι επιδημιολόγοι; Να σας πω κάτι γιατί δεν θέλω να παραπληροφορούμε τον κόσμο. Έχουν γίνει 552 τεστ και άλλα 85 στο Δασάκι. Ας βγουν να μας πουν πόσα είχε στο Δασάκι. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον Εθνικό και κατοικούν στο Δασάκι είναι μόνο δύο. Οι υπόλοιποι δεν κατοικούν στο Δασάκι. Αν βγήκε ο κοινοτάρχης μας και έκανε αυτό τον θόρυβο μπορεί και να υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες. Μπορεί να θέλαμε να κάναμε το τεστ και να μην πληρώσουμε. Μπορεί, μπορεί, χίλια μπορεί. Εμείς ξέρουμε πως πλήγηκε ο Εθνικός. Ούτε θέλουμε να κάνει εξαίρεση ο Υπουργός».

Αφού εξαίρεση ζητάτε να κάνει: «Γιατί δεν το σκέφτεστε διαφορετικά. Πώς είναι ανοικτό το γήπεδο στη Λάρνακα και στην Αμμόχωστο; Μήπως οι Ανορθωσιάτες και οι Σαλαμιναίοι που κατοικούν στη Λεμεσό είναι σίγουροι ότι δεν έχουν κορωνοϊό;».

Έχετε δίκαιο ότι υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα στον τομέα των απαγορεύσεων της μετακίνησης οπαδών: «Αυτό λέω. Ή πώς είναι δυνατό επειδή θα γίνει το Ράλι Κύπρος σε απόσταση ενός χιλιόμετρου από το γήπεδο μας να επιτρέπεται κόσμος».

Ζητήσατε να σας δώσουν μια εξήγηση γι’ αυτό; «Σας έχω πει ότι ετοιμάζουμε επιστολή να στείλουμε στον Υπουργό. Εμείς θα σεβαστούμε την απόφαση του Υπουργού και τις εξηγήσεις που θα μας δώσει. Δεν είμαστε από αυτούς που βάζουν την υγεία και τον πόνο του άλλου πάνω από το οικονομικό. Για εμάς το οικονομικό είναι το τελευταίο. Όμως, δεν μπορεί να λειτουργούμε έτσι».

Εμείς λέμε όμως, ότι άλλα λέγατε τον Απρίλη. Με μηδενικά κρούσματα πολλοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες ήθελαν να σταματήσει η ποδοσφαιρική δραστηριότητα: «Το γνωρίζουμε και τα είπα και πριν από ένα μήνα και πριν από 20 μέρες. Δεν είμαι από αυτούς που αλλάζουν γνώμη, άλλοι αλλάζουν. Εγώ επιμένω ότι πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των ανθρώπων. Σας το λέω και να το ξέρετε. Εσείς συμφωνάτε ότι την περασμένη βδομάδα που ήταν η Πάολα στην περιοχή μας υπήρχε 2000 κόσμος; Συμφωνάτε με αυτά που βλέπουμε;».

Όχι φυσικά, δεν συμφωνούμε. Θα καταθέσετε αίτημα να μπει μία τάξη, ακόμα και να διακοπούν τα πρωταθλήματα μέχρι να βελτιωθούν τα πράγματα; «Όχι δεν θα καταθέσω, απλά θέλω να προβληματίσω κάποιους ότι με ελαφρά τη καρδία παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με άλλες αποφάσεις που έχουν ληφθεί».

Διότι υπάρχουν πολλά κέντρα αποφάσεων κ. Φιλίππου, αυτό είναι το πρόβλημα. Για τη συναυλία αποφασίζουν άλλοι για το ποδόσφαιρο άλλοι: «Αυτά τα ερωτήματα και αυτές τις ερωτήσεις έπρεπε να τις κάνετε αλλού. Γιατί να τα κάνω εγώ; Εμένα μου λες ότι θα σωθώ με 14000 από τα εισιτήρια και εγώ σου λέω ότι ψήνω σουβλάκια για να πάρω 500 ευρώ. Για να κρατήσω στους ώμους μου το σωματείο. Τι θέλετε άλλο να σας πω; Για 1500 εισιτήρια μόνο από την περιοχή της Αμμοχώστου θα έφευγαν αμέσως».

Λύσεις σε αυτά μάλλον θα μπορούσαν να υπάρξουν σε μία συνάντηση με όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου κ. Φιλίππου: «Μα έχω πει ότι δεχόμαστε τις υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας, αλλά ο πρόεδρος της ΚΟΠ πρέπει να καλέσει χθες συνεδρία για να δούμε θέματα με την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι που θα καταθέσουν προτάσεις καλύτερες από τις δικές μου και να λύσουμε προβλήματα».