Home TOP NEWS Η κάθαρση απαιτεί τον κατάλληλο ηγέτη… και η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει τον δρόμο

Η κάθαρση απαιτεί τον κατάλληλο ηγέτη… και η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει τον δρόμο


Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Κυπριακή κοινωνία τα όσα μεταδόθηκαν από το διεθνούς φήμης τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera και ζητά επιτακτικά την παραπομπή των εμπλεκόμενων, στην απίστευτη υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Κυπριακός Λαός πλέον, ανοικτά εκφράζει την απαξίωση του και γυρίζει τη πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Είναι η φυσιολογική αντίδραση όταν βλέπει κάποιος να τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του, να τον κλέβουν καλύτερα μπροστά στα μάτια του και αυτοί που το κάνουν να μένουν μάλιστα ατιμώρητοι.

Και όταν λέμε πως το ποδόσφαιρο είναι προέκταση της κοινωνίας, η Κύπρος είναι το απόλυτο παράδειγμα. Διαφθορά, διαπλοκή και  συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, στοιχηματισμός και στημένα, είναι λέξεις που βγαίνουν αφθόρμητα από το στόμα όταν κάποιος ερωτηθεί για το ποδόσφαιρο μας.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για αποφασιστικότητα πάταξης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο μας, με την ΟΥΕΦΑ να μας τοποθετεί ψηλά στη λίστα της σε αυτό το κομμάτι και να περιμένει δράσεις.

Ο Κορονοϊός έβαλε στο περιθώριο για λίγο τις αποκαλύψεις της El Confidential για την υπόθεση Λαρένα στην οποία εμπλέκονται παίκτες αλλά και μεγάλες ομάδες του νησιού.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ο κόσμος έχει αγανακτήσει και απαιτεί κάθαρση και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Και κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Οι αποκαλύψεις Παπασταύρου για τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο μας, αρχικά υπονομεύθηκαν, ακολούθως αμφισβητήθηκαν με το γνωστό… «να καταθέσει στοιχεία» , τώρα όμως όλοι σώπασαν. Ο Παπασταύρου κατέθεσε τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του. Είναι μάλιστα πολύ σοβαρά και είναι αδύνατον να αγνοηθούν.

Η διοίκηση της ομάδας μας έδειξε την αποφασιστικότητα να συμβάλει ώστε να καθαρίσει η βρωμιά στο ποδόσφαιρο μας. Να καθαρίσει ο… Σταύλος του Αυγεία. Με τα ωμά του λόγια ο διοικητικός ηγέτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόλμησε να τα βάλει με το σύστημα, και αν και γνώριζε ότι θα βρει μπροστά του τείχος, δεν τα έβαλε κάτω. Πρόσφατα μάλιστα επανήλθε για να καταγγείλει τα παιχνίδια των μανατζαρέων στο ποδόσφαιρο μας για τα οποία (αν και γνωστά χρόνια τώρα) έκαναν όλοι τα στραβά μάτια.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω της διοίκησης της δείχνει το δρόμο όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη κοινωνία. Όντας η ομάδα που έφτασε, λόγω των διοικητικών λαθών, οριακά στην καταστροφή, όντας η ομάδα που έζησε χρόνια στην ανυποληψία.

Είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα πως… χρειάζεται ένας και μόνο άνθρωπος, ένας τολμηρός ηγέτης με καθαρότητα, για να δείξει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να βαδίσουμε για να ξεμπερδεύουμε με τον κάθε τυχάρπαστο τυχοδιώκτη σε τούτο το μαρτυρικό τόπο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ φαίνεται ότι τον βρήκε.

Η Κύπρος;