Home TOP NEWS Η ΟΜΟΝΟΙΑ για τα επεισόδια με ΑΕΛ (Ανακοίνωση)

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για τα επεισόδια με ΑΕΛ (Ανακοίνωση)


Η Ομόνοια εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ-Champions.

H ανακοίνωση:

Είναι με λύπη μας που χρειάζεται να προβούμε στην πιο κάτω ανακοίνωση, όμως, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη για την ενημέρωση του κοινού για τη θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως προς το τι διαδραματίστηκε στον εκτός έδρας αγώνα της γυναικείας ποδοσφαιρικής μας ομάδας με αντίπαλο την ΑΕΛ-Champions.

Οι προκλήσεις των οργανωμένων φιλάθλων της ΑΕΛ προς τους ελάχιστους οπαδούς της ομάδας μας ξεκίνησαν πριν την έναρξη του αγώνα. Με την άφιξη τους στο γήπεδο κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των οπαδών μας και απαίτησαν να κατεβάσουμε σημαία που είχαμε κρεμασμένη. Όταν οι οπαδοί μας αρνήθηκαν επιτέθηκαν και άρπαξαν τη σημαία και την έσχισαν.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα φώναζαν χυδαία και υβριστικά συνθήματα προς τις παίχτριες και τους οπαδούς μας ρίχνοντας βεγγαλικά και καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο, άρα οι προκλήσεις ήταν αρκετές και είναι με μεγάλη προσπάθεια και υπομονή από μέρους μας που δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο πιο πριν.

Με το τέλος του αγώνα και τη νίκη της ομάδας μας, οι παίχτριες μας κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας μας για να τους χειροκροτήσουν και να χειροκροτηθούν. Είναι μια κίνηση που γίνεται σε κάθε αγώνα της ομάδας μας, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε και δείχνει το σεβασμό που υπάρχει για την προσπάθεια που έγινε στο γήπεδο. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ θεώρησαν προκλητική την κίνηση αυτή και εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο χτυπώντας το τεχνικό επιτελείο αλλά και παίχτριες, πράγμα απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Παρόλο που οι οπαδοί μας αλλά και μέλος της διοίκησης είχαν τηλεφωνήσει στην αστυνομία επανειλημμένα τόσο πριν την έναρξη του αγώνα όσο και κατά τη διάρκεια, 15 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα και των επεισοδίων, έφτασαν στο γήπεδο δύο περιπολικά της αστυνομίας των βάσεων. Όπως μας λέχθηκε από τους αστυνομικούς, η αστυνομία δεν τους ειδοποίησε έγκαιρα για τις κλήσεις, καθώς επίσης δεν είχαν καμιά ενημέρωση για την διεξαγωγή του αγώνα από την ΚΟΠ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, συμμορφώνεται πλήρως με τα διατάγματα της ΚΟΠ και εφαρμόζει με μεγάλη ευαισθησία τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στη μετάδοση του ιού COVID-19.  Για τον λόγο αυτό είχε αποσταλεί από την Παρασκευή η λίστα με τα 30 άτομα τα οποία θα παρευρίσκονταν στον αγώνα. Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι όχι μόνο δεν καταγράφονταν τα ονόματα όλων των οπαδών στην είσοδο για σκοπούς ιχνηλάτησης αλλά επίσης στον χώρο υπήρχε αριθμός ατόμων μεγαλύτερος από τον επιτρεπτό, χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις.

Θεωρούμε ότι το γυναικείο χρειάζεται κοντά τους οπαδούς αλλά και τους οργανωμένους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα κανενός ούτε η παρουσία τους να προκαλεί κλίμα τρόμου. Τέτοιοι αγώνες πρέπει να είναι διαφήμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου και είναι λυπηρό που το γυναικείο ποδόσφαιρο σήμερα γίνεται είδηση για τα έκτροπα που έγιναν χθες. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Τόσο οι αθλητές όσο και η προπονητική ομάδα αλλά και όλοι οι φιλοξενούμενοι, επιβάλλεται να έρχονται και να φεύγουν με ασφάλεια σε κάθε γήπεδο και αυτό θα κάνουμε. Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με κανένα, αγαπούμε και σεβόμαστε το άθλημα και έτσι θα πορευτούμε.

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει πιο ενωμένους από ποτέ, αφήνουμε πίσω μας τον αγώνα της Κυριακής, κρατάμε τους 3 βαθμούς και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο ντέρμπι με αντίπαλο την Apollon Ladies το Σάββατο.

Ομόνοια-Αιώνια!