Home TOP NEWS Λέτσιακς: “Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου επομένως το πρεστίζ είναι τοπ”

Λέτσιακς: “Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου επομένως το πρεστίζ είναι τοπ”


Ο Τσέχος ακραίος αμυντικός της ομάδας μας, Γιαν Λέτσιακς παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα domazlicky.

Ο Λέτσιακς στην συνέντευξη του μίλησε για το πρωτάθλημα, για την πρόκριση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και για το ότι η Κύπρος είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους Τσέχους ποδοσφαιριστές.

Οι δηλώσεις του:

“Η προσοχή μας τώρα είναι στο πρωτάθλημα. Πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο που ήταν η είσοδος στους ομίλους. Φυσικά και σκεφτήκαμε την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όταν περάσαμε από Λέγκια και Ερυθρό Αστέρα”.

Για τις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό: “Έχουν μια καλή ομάδα με μεγάλη ιστορία. Έπαιξαν πολλές φορές στους ομίλους κι΄αυτό λέει πολλά. Στο πρώτο παιχνίδι ο διαιτητής έδωσε πέναλτι αντί φάουλ. Στον επαναληπτικό είχαμε πέναλτι στο 20ο λεπτό αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Ήμασταν έτοιμοι για όλα. Δυστυχώς δεν γύρισε παιχνίδι. Το ταξίδι όμως συνεχίζεται”.

Για την κλήρωση των ομίλων: “Αν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την PSV γίνουν με κόσμο στις κερκίδες θα είναι φανταστικά. Είναι ομάδες με μεγάλα γήπεδα και φανταστικούς οπαδούς”.

Για το αν ήθελε Τσέχικη ομάδα στον όμιλο: “Δεν το σκέφτηκα. Δεν είναι τόσο καλοί αντίπαλοι στην Ευρώπη. Θα ήθελα μια διάσημη ομάδα όπως την Άρσεναλ. Δυστυχώς δεν κληρωθήκαμε αλλά ο όμιλος είναι καλός”.

Για το γεγονός ότι η Κύπρος έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για Τσέχους: “Συνήθως παίρνουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται καθώς δεν θέλουν να πληρώνουν για μεταγραφή. Στα λεφτά δεν υπάρχει σύγκριση με την Τσεχία”.

Και τόνισε: “Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου επομένως το πρεστίζ είναι τοπ. Αν δεν ήταν ο κορωνοϊός θα είχαμε γεμάτο γήπεδο με 22.000 θεατές. Στόχος μας είναι ο τίτλος κάθε χρόνο και η Ευρώπη. Η ποιότητα είναι μεγάλη στην Κύπρο”.

Για το γεγονός ότι είναι πιο χαρούμενος στην Κύπρο απ’ ότι στην Κροατία: “Ναι. Παίζω συνέχεια. Εδώ είναι παράδεισος. Είμαι με την οικογένεια μου στην Κύπρο. Ο Λούφτνερ μένει πολύ κοντά μου. Επίσης είναι οι Σλοβάκοι, Χούμποτσαν και Ντούρις με τους οποίους κάνω παρέα”.

Αν σκοπεύει να επιστρέψει στην Τσεχία: “Είναι η 7η σεζόν μου σεζόν μακριά από την Κύπρο άρα η επιστροφή σε κάποια φάση είναι μια λογική εξέλιξη. Αν υπάρξει πρόταση από την Τσεχία θα δούμε αλλά δεν είναι ακόμα στην ατζέντα μου. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Ομόνοια και είμαι ευχαριστημένος εδώ. Θα πρέπει να είναι μια αρκετά καλή πρόταση”.

Για την κατάσταση στην Κύπρο με τον κορωνοϊό: “Δεν είναι η ίδια η κατάσταση με την Τσεχία. Πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κάνουμε τεστ. Η Νέα Σαλαμίνα έχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό και είναι σε καραντίνα. Έχουν ακυρωθεί παιχνίδια αλλά πιστεύω ότι μετά την διακοπή το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί”.

Για το πως πέρασε αυτές τις μέρες: “Την βδομάδα αυτή προπονηθήκαμε κανονικά μετά από αρκετό καιρό. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε με τις οικογένειες μας γιατί μετά θα παίζουμε Πέμπτη – Κυριακή”.