Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ: “Ανυπομονούμε για το παιχνίδι”

Χένινγκ Μπεργκ: “Ανυπομονούμε για το παιχνίδι”

 


Διάσκεψη τύπου παραχώρησε ο Χένινγκ Μπεργκ ενόψει του αυριανού αγώνα με την PSV. Στο πάνελ της διάσκεψης ήταν και ο Μίχαλ Ντούρις ο οποίος εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπεργκ:

Για το ματς κόντρα στην PSV: «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, διαθέτει καλούς παίκτες και έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Έχει προβλήματα λόγω κορωνοϊού όμως έχει ποιότητα. Είναι καλό για την ομάδα να παίζει αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτό είναι καλό για τον σύλλογο. Η Αϊντχόφεν είναι η καλύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε».

Για τον βασικό στόχο της Ομόνοιας και το κατά πόσον μπορεί να προκριθεί και στο Γιουρόπα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Αυτά τα παιχνίδια είναι καλή εμπειρία, όπως επίσης και η περσινή σεζόν. Μέσα από αυτά τα ματς δενόμαστε σαν ομάδα γιατί παίζουμε με ομάδες που είναι καλύτερες από εμάς. Είναι μια εμπειρία και μας βοηθούν στην ανάπτυξη στην ομάδα, όμως πρέπει να βρούμε ισορροπία και στα εγχώρια παιχνίδια. Είναι δύσκολο να περάσουμε στους «32», η Γρανάδα είναι ισπανική ομάδα, η PSV έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, είναι σε διαφορετικό επίπεδο. Όπως επίσης και ο ΠΑΟΚ. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε πως είναι δύσκολο να προκριθούμε, όμως στο ποδόσφαιρο όλο μπορούν να συμβούν. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι, θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς».

Για το πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα: «Κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για τη νίκη. Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο να παίξουμε απέναντι στην Αϊντχόφεν και να κερδίσουμε. Ξέρουμε τις δυνατότητες τους και ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε. Άλλο όμως να ξέρεις κι άλλο να το εφαρμόσεις στο γήπεδο. Έχουμε αναπτυχθεί, θα είναι όμως δύσκολο παιχνίδι. Ο καθένας θέλει να συμμετέχει σε τέτοια παιχνίδια».

Για τη σύγκριση ανάμεσα στην περσινή ομάδα και τη φετινή: «Η πρόοδος είναι κατακόρυφη και είναι σε ψηλά επίπεδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Υπάρχουν πανόμοια στοιχεία από πέρσι. Έμειναν σχεδόν όλοι. Περισσότερο εστιάζουμε στην ανάπτυξη που σημειώθηκε σε αυτό τον ένα χρόνο. Οι παίκτες είναι σε ψηλό επίπεδο, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και αποκτήσαμε περισσότερες εμπειρίες. Η πρώτη θέση μας βοήθησε πολύ στην ομάδα. Η αυτοπεποίθηση και η νοοτροπία είναι καλή, όπως και η ποιότητα. Είμαστε καλύτεροι τώρα σε σχέση με πέρσι».

Για τις βαθμολογικές απώλειες με την ΕΝΠ και κατά πόσον αλλάζουν το πλάνο του: «Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει η φιλοσοφία μου για αύριο. Το αποτέλεσμα με την ΕΝΠ ήταν απογοητευτικό, ελπίζαμε πως θα σκοράραμε. Όταν παίζεις δύο παιχνίδια ανά εβδομάδα είναι δύσκολο να αγωνίζονται οι ίδιοι γιατί πέφτει η απόδοση. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να παίξουμε μαζεμένα παιχνίδια. Το παιχνίδι με την ΕΝΠ είναι το μοναδικό που δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Με την ΑΕΚ είχαμε κάνει πολλές αλλαγές. Το θέμα είναι βρεις τις ισορροπίες. Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Δεν περιμένουμε να παίρνουμε μόνο νίκες, αλλά τα δίνουμε όλα για να κερδίζουμε».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Όλοι είναι καλά. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και εύχομαι να παραμείνει αυτό».

Για τις πολλές απουσίες της PSV: «Δεν ξέρω πόσο θα την επηρεάσουν. Ίσως αύριο να δούμε διαφορετική ομάδα όμως το ρόστερ που έχει είναι πολύ καλό και θα είναι πολύ καλή ομάδα αύριο. αυτό είναι το πλεονέκτημα όταν είσαι η Αϊντχόφεν. Έχει δύο παίκτες τουλάχιστον σε κάθε θέση».

Για την απουσία του κόσμου: «Είναι λυπηρό, ειδικά για την Ομόνοια. Θα ήταν φανταστικό αν τους είχαμε. Δεν είναι μόνο η βοήθεια αλλά και η εμπειρία για τους φιλάθλους. Είμαστε σίγουροι που μας παρακολουθούν, είδαμε τι έγινε μετά τον Ερυθρό Αστέρα. Ανυπομονώ για την επιστροφή τους».

Η ηχητική μετάδοση:

Το Live Video: