Home TOP NEWS To προφίλ της πρωτάρας Γρανάδα, το αστέρι της, ο προπονητής και… η...

To προφίλ της πρωτάρας Γρανάδα, το αστέρι της, ο προπονητής και… η έδρα της!


Η Γρανάδα με την οποία κληρώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μαζί και με τον ΠΑΟΚ και την Αϊντχόφεν είναι κι αυτή πρωτάρα όπως και η ομάδα μας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Στο ξεκίνημα της περυσινής περιόδου στην La Liga αρκετοί έχριζαν την ομάδα της  ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, ωστόσο ήρθε να τους διαψεύσει όλους πανηγυρικά, παραμένοντας στην κατηγορία και παράλληλα εξασφάλισε και την συμμετοχή της στο Europa League, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια ιστορίας της.

Να σημειώσουμε ότι ο Ισπανικός σύλλογος για να βρεθεί στους ομίλους χρειάστηκε να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους, αποκλείοντας κατά σειρά την Τέουτα (4-0 εκτός έδρας), Λοκομοτίβ Τιφλίδας (2-0 εντός έδρας) και Μάλμε (3-1 εκτός έδρας).

Παίκτης Αστέρι της Γρανάδα

Αν κοιτάξει κανείς το ρόστερ της Γρανάδα αναμφίβολα το μάτι του θα πέσει κατευθείαν στο όνομα του 35χρόνου Ρομπέρτο Σολδάδο. Ο επιθετικός της ομάδας της Ανδαλουσίας που είχε παραστάσεις σε μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαλένθια και η Τότεναμ, θεωρείται η πήγη των γκολ του Ισπανικού συλλόγου. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής  χρήζει μεγάλης προσοχής καθώς με την κινητικότητά του και, κυρίως, την ικανότητα να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει πονοκεφάλους σε κάθε αντίπαλη άμυνα.

Προπονητής: Ντιέγκο Μαρτίνεζ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεζ είναι ο προπονητής της Γρανάδα. Πρόκειται για 39χρόνο προπονητή ο οποίος στα νιάτα του υπήρξε μπακ – χαφ αλλά σταμάτησε την μπάλα σε ηλικία είκοσι ετών και έπιασε άμεσα δουλειά στους πάγκους. Ο εν λόγω προπονητής είναι μεγαλωμένο από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης. Ο Ισπανός τεχνικός από το Βίγκο πριν καθίσει στον πάγκο της Γρανάδα δούλεψε στην Οσασούνα και στις ομάδες της Σεβίλλης.

O Μαρτίνεζ κατάφερε να επαναφέρει την Γρανάδα στην πρώτη κατηγορία και υπο την καθοδήγηση του την τερμάτισε στην έβδομη θέση εξασφαλίζοντας Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν δει κάποιος τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα της Γρανάδα θα διαπιστώσει ότι είναι προπονητής που ψάχνει το μηδέν στην άμυνα του και με τον τρόπο παιχνιδιού προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους ποδοσφαιριστές μπροστά.

Η έδρα της Γρανάδα

Η έδρα της Γρανάδα είναι το γήπεδο “Nuevo Estadio de Los Cármenes”. Το συγκεκριμένο γήπεδο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στις 16 Μαϊού το 1995, ενώ ανακαινίστηκε ξανά το 2011. Το γήπεδο της Γρανάδα είναι χωρητικότητας 19,336 θέσεων.