Home TOP NEWS Γιόρντι Γκόμεθ: “Ήταν υπέροχο το γκολ που πέτυχα, τη στιγμή που χτύπησα...

Γιόρντι Γκόμεθ: “Ήταν υπέροχο το γκολ που πέτυχα, τη στιγμή που χτύπησα τη μπάλα είχε σταματήσει”


Ο αρχηγός της ομάδας μας, Γιόρντι Γκόμεθ ήταν ένας εκ των φιλοξενούμενων στην εκπομπή της ΟΜΟΝΟΙΑ, “Total Green” η οποία προβάλλεται κάθε Δευτέρα από την Primetel.

Ο Γκόμεθ μίλησε για την προσπάθεια που κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ σε Κύπρο και Ευρώπη, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο υπέροχο γκολ που πέτυχε κόντρα στην PSV.

Όλα όσα δήλωσε:

Για τον καλύτερο συμπαίκτη του: «Ο Ζερμέν Ντεφό. Επιθετικός που παίξαμε μαζί στη Σάντερλαντ. Έβαζε πολλά γκολ, κορυφαίος παίκτης στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Απόλαυση να δουλεύεις μαζί του».

Για τον καλύτερο προπονητή: «Σίγουρα ο Ρομπέρτο Μαρτίνες είναι ένας που με πήρε στην Αγγλία σε Σουόνσι και Ουίγκαν. Είχα αρκετούς προπονητής και έμαθα από αυτούς. Ο Ντέλιο Ρόσι στη Βουλγαρία ο Ιταλός για παράδειγμα με έμαθε πολλά για την πνευματική δύναμη».

Για τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του: «Μια από αυτές όταν κερδίσαμε το κύπελλο με την Ουίγκαν. Η πρώτη μου σεζόν στην Αγγλία. Φανταστική εμπειρία γιατί για πρώτη φορά έβγαινα εκτός της χώρας μου και ήταν και καλή χρονιά. Είχα αρκετές καλές στιγμές. Δε γίνεται να είναι όλες καλές αλλά είχα κυρίως καλές. Οι πιο σημαντικές είναι αυτές που ζούμε τώρα και θέλω να συνεχίσω να το απολαμβάνω μαζί με τον κόσμο».

Για τους φίλους του στην ομάδα: «Με το Βίτορ συνδεόμαστε και στο γήπεδο και έξω από αυτό. Ήταν και συγκάτοικός μου αλλά πια μένουμε μόνοι μας στο δωμάτιο. Έχουμε εξαιρετική σχέση».

Για τους νεαρούς: «Έχουν μεγάλη προοπτική. Είναι σημαντικό να έχουν τη σωστή προσέγγιση και να προπονούνται καθημερινά. Όσο συνεχίζουν να δουλεύουν, το μέλλον τους ανήκει».

Το παιχνίδι που δε θα ξεχάσει στην Κύπρο: «Δυο ματς πέρσι με την ΑΕΚ και με Ανόρθωση. Με εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Μας λείπουν κιόλας οι οπαδοί που δεν επιτρέπεται να έρθουν στο γήπεδο».

Ο αντίπαλος που ξεχώρισε: «Ο Ζελάγια του Απόλλωνα. Ένας εξαιρετικός φορ για αυτούς. Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες».

Για το αν περίμενε τις επιτυχίες: «Δεν σκεφτόμουν να είμαστε σε αυτή τη θέση. Ειδικά μετά την πρώτη σεζόν, ήταν δύσκολο να το σκεφτείς. Έτσι πρέπει να το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι σημαντικό που δίνουμε χαρά στον κόσμο. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε. Θέλουμε περισσότερα και πρέπει να προχωρήσουμε».

Το καλύτερο του γκολ εκτός PSV: «Με τον ΑΠΟΕΛ. Δεν κερδίσαμε βέβαια. Η λόμπα με τον τερματοφύλακα και το άλλο με ΑΠΟΕΛ πάλι. Μάλλον το 2ο που πήραμε κι αποτέλεσμα γιατί ήταν εξαιρετικό το πρώτο αλλά δεν πήραμε τίποτε. Επίσης αυτό με τη Νέα Σαλαμίνα»

Για το πώς πρέπει η ομάδα να αντιδράσει: «Εμένα με απασχολεί να προσεγγίζουμε τους αγώνες με το σωστό τρόπο. Κάθε προπόνηση, κάθε επόμενο παιχνίδι. Αν το κάνουμε αυτό οι νίκες θα έρθουν. Δεν κερδίσαμε όλους τους αγώνες αλλά θεωρώ πως η νοοτροπία είναι η σωστή».

Για τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα: «Ειδικά χθες είμαστε απογοητευμένοι που δεν κερδίσαμε. Η προσέγγισή μας είναι σωστή αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Όσο όμως η συμπεριφορά και η προσέγγιση είναι η σωστή, πάμε καλά. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Ήταν ένα καλό μάθημα το χθεσινό».

Για τη μετάβαση στα ματς της Κύπρου: «Δεν είναι εύκολο. Παίζουμε δύσκολα ματς στην Ευρώπη και ούτε αυτά στην Κύπρο είναι εύκολα. Είναι ένα τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε με την επιτυχία που είχαμε. Πρέπει να μάθουμε από αυτή την περίοδο με τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Για τον κόσμο μετά τον Αστέρα: «Είδαμε τις αντιδράσεις των οπαδών. Αυτό αξίζει περισσότερο από όλα. Είναι η τρίτη μου χρονιά εδώ. Ήμασταν έκτοι την πρώτη και σε ένα χρόνο παίζουμε στους ομίλους του Europa.Είναι κάτι πολύ μεγάλο και ήταν μοναδικές οι αντιδράσεις τους όταν περάσαμε».

Για τη Γρανάδα: «Δεν έρχεσαι τυχαία έβδομος στην πριμέρα. Βλέπουμε και τη φετινή της πορεία πόσο καλή ομάδα είναι. Έχει τέσσερις βαθμούς στον όμιλο».

Για τον απολογισμό και τι να περιμένουμε: «Είναι επιτυχία που είμαστε στους ομίλους. Παίξαμε πολύ καλά με τον ΠΑΟΚ αλλά και με την Αιντχόφεν αλλά πήραμε μόνο ένα βαθμό. Δείξαμε πως είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για την απογοήτευση για την ήττα: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά χάσαμε στο τελευταίο λεπτό. Όμως πρέπει να πάρουμε τα θετικά από αυτή μας την προσπάθεια και να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Για την απουσία του κόσμου: «Θα ήταν εντελώς γεμάτο το γήπεδο. Είναι κρίμα που δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει να ζήσουμε όμως με αυτή την κατάσταση».

Για το γκολ του: «Δεν περίμενα πως θα ήταν τόσο έξω ο τερματοφύλακας. Δεν προπονήθηκα για αυτό, απλά έτυχε. Ήταν ένα υπέροχο γκολ».

Για το αν κυλούσε η μπάλα στο γκολ του: «Ασφαλώς και όχι! Τη στιγμή που χτύπησα τη μπάλα είχε σταματήσει. Ήταν νόμιμο το γκολ».