Home TOP NEWS Κάτι γίνεται με Χάρη…

Κάτι γίνεται με Χάρη…


Έδωσε την απάντηση του χθες βράδυ μετά τον αγώνα ο Χένινγκ Μπεργκ, αιτιολογώντας την απόφαση του να αφήσει εκτός αποστολής τον Χάρη Μαυρία.

Ουσιαστικά αυτό που ανέφερε ήταν πως, για τη θέση στην οποία παίζει ο Μαυρίας επιλέγηκε να βρίσκεται στον πάγκο ο Χούμποτσαν, ενώ προτιμήθηκαν άλλοι παίκτες για την αποστολή τους οποίους ο Νορβηγός θεώρησε χρησιμότερους.

Η αλήθεια είναι πως η απάντηση του Μπεργκ εμάς δεν μας ικανοποιεί για δύο λόγους. Αφενώς το γεγονός πως πρόκειται για δύο παίκτες που ήταν στο ρόστερ από πέρσι, με τον Μαυρία να είναι μάλιστα ο βασικός και ο Χούμποτσαν το μπακ-απ του Ελλαδίτη και αφετέρου διότι στο χθεσινό ματς κόντρα σε μία πιο αδύνατη αντίπαλο θα είχε περισσότερη λογική το να υπάρχει μία επιλογή ενός αμυντικού παίκτη με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι όντως ισχύει με Μαυρία, είναι ωστόσο πλέον φανερό πως κάτι πάει λάθος με τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ένα βασικό στέλεχος της περσινής τρομερής ομάδας παρακολούθησε χθες το παιχνίδι από τη κερκίδα. Και αν κάποιος επικαλεστεί τις μέχρι σήμερα εμφανίσεις του (6 στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη με Αραράτ και Λέγκια) λέγοντας ότι δεν είναι ικανοποιητικές ή έστω δεν δείχνουν να έχουν συνέχεια από την περσινή εξαιρετική του σεζόν, τότε μπορεί κάποιος άλλος να αντιπαραβάλει άλλες περιπτώσεις παικτών που, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα παρουσία τους, δεν θα εδικαιούνταν χρόνο συμμετοχής ή ακόμα και παρουσία στην αποστολή.

Είναι πάντως ένα θέμα που συζητείται αυτό του Χάρη Μαυρία και είναι πολύ λογικό οι ψίθυροι, μετά το χθεσινό, να έχουν αυξηθεί. Ο χρόνος σίγουρα θα δείξει για το τι ισχύει και τι όχι. Το βέβαιο είναι πως, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε σημαντική συνεισφορά στην περσινή επιτυχία, φέτος αγωνιστικά αγνοείται.

*Χθες ο Μπεργκ είχε στην αποστολή 3 ακραίους μεσοεπιθετικούς (Λοϊζου, Ασάντε, Τιάγκο) 2 επιθετικούς (Σενέ, Κακουλλή) με τον Σενεγαλέζο να παίζει στα άκρα της επίθεσης, και τους Κίκο, Χούμποτσαν και Βίτορ.