Home TOP NEWS Λούφτνερ: “Το ομαδικό πνεύμα είναι το κλειδί της επιτυχίας”

Λούφτνερ: “Το ομαδικό πνεύμα είναι το κλειδί της επιτυχίας”


Ο Τσέχος αμυντικός της ομάδας μας, Μίκαελ Λούφτνερ μίλησε στο Match Program του αγώνα με την Γρανάδα και αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Επίσης σχολίασε την δυσκολία του ομίλου μας και περιέγραψε τα συναισθήματα του ιδίου και των συμποδοσφαιριστών του στον ιστορικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις του Λούφτνερ

Πως νιώθετε που φέρατε την ΟΜΟΝΟΙΑ για πρώτη φορά σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης; «Ήταν ένας μεγάλος στόχος για τον Σύλλογο να βρεθεί για πρώτη φορά σε κάποιο Ευρωπαϊκό όμιλο. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προκριθούμε και έτσι νιώθουμε πολύ ωραία περήφανοι και ικανοποιημένοι».

Τι σημαίνει για την ΟΜΟΝΟΙΑ η παρουσία σε Ευρωπαϊκό Όμιλο; «Είναι η πρώτη φορά που η ΟΜΟΝΟΙΑ μπαίνει σε Ευρωπαϊκό όμιλο άρα νομίζω πως για τον Σύλλογο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πάντα την πρώτη φορά τη θυμάσαι για πάντα».

Πως κρίνεις τον όμιλο που κληρώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ; «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο όμιλο με σπουδαίες ομάδες για αντιπάλους. Γι αυτό τον λόγο παίζουμε ποδόσφαιρο, για να αγωνιζόμαστε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και να κερδίζουμε εμπειρίες».

Πως νιώσατε εσείς οι ποδοσφαιριστές στο πρώτο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε αυτή τη διοργάνωση; «Νιώσαμε ωραία όμως από την άλλη νιώσαμε άτυχοι που πήραμε μόνο ένα βαθμό. Ήταν ένας εκτός έδρας βαθμός όμως, άρα ήταν καλή αρχή για εμάς».

Τι  θυμάσε περισσότερο από τη διαδρομή που μας έφερε στους ομίλους του Europa League; «Φυσικά τα πέναλτι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Ήταν μια αξέχαστη στιγμή που μας έδωσε την πρόκριση στους ομίλους».

Ποιο πιστεύεις ήταν το κλειδί που έφερε αυτή την επιτυχία για την ομάδα; «Είναι ένας συνδυασμός από πολλά πράγματα μαζί. Οι προπονητές, το προσωπικό, οι ποδοσφαιριστές, ο κόσμος με τη θετική του ενέργεια, όμως το κυριότερο ήταν το ομαδικό πνεύμα».

Τι πιστεύεις χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ για να μπορέσει να έχει σταθερή παρουσία σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους; «Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει απλά να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο όπως πέρσι και φέτος. Γίνεται πολύ καλή δουλειά που πρέπει να συνεχιστεί έτσι ώστε η ομάδα να έχει επιτυχίες».