Home TOP NEWS Μπεργκ: «Βελτίωση για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε… φυσιολογικό σε μία σεζόν...

Μπεργκ: «Βελτίωση για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε… φυσιολογικό σε μία σεζόν να υπάρξουν δύσκολες στιγμές»


Δηλώσεις του προπονητή μας για το επικείμενο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα την Κυριακή.

Πώς περιμένει το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα: «Ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Τα εκτός έδρας παιχνίδια μας είναι κλειστά, είναι σφιχτά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όπως πάντα, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι μπορούμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Τι πρέπει να κάνει η Ομόνοια για κερδίσει αυτό το παιχνίδι: «Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με σωστό τρόπο ανάπτυξης και να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι. Σίγουρα χρειαζόμαστε βελτίωση στο τελευταίο τρίτο για να σιγουρευτούμε πως θα δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες και να σκοράρουμε αρκετά γκολ, έτσι ώστε να κερδίσουμε τον αγώνα».

Κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια της προετοιμασίας, λόγω της αλλαγής προπόνηση από τη Νέα Σαλαμίνα: «Έχουν ήδη δύο παιχνίδια με τον νέο προπονητή, έφεραν δυο ισοπαλίες. Για να είμαστε ειλικρινείς η συγκέντρωσή μας είναι στους εαυτούς μας. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα παίξουμε κοντά στο πιο ψηλό μας επίπεδο, σε αυτό επικεντρωνόμαστε».

Πώς χρησιμοποίησε η ομάδα το χρόνο της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων: «Για τους παίκτες που λείπουν με την Εθνική τους ομάδας είναι καλός τρόπος να πάρουν αγωνιστικά λεπτά, εφόσον δεν έπαιζαν αρκετά πριν. Μερικοί από αυτούς έπαιξαν πολλά παιχνίδια, άρα δεν ξεκουράστηκαν. Οι παίκτες που είναι εδώ προπονούνται, κάποιοι κάνουν αποθεραπεία και κάποιοι προπόνηση για να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς όπως το ποδόσφαιρο, τη φυσική κατάσταση και γενικά τα πάντα. Είναι καλό διάλειμμα για εμάς μετά που παίζαμε δύο αγώνες κάθε εβδομάδα από τον Αύγουστο».

Την τελευταία σεζόν η Ομόνοια είχε επίσης μία περίοδο τριών αγώνων χωρίς νίκη, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει την περίοδο αυτή. Βλέπεις ομοιότητες με την τρέχουσα κατάσταση της ομάδας: «Θεωρώ είναι φυσιολογικό πως μέσα σε μια ολόκληρη σεζόν θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές και δύσκολοι χρόνοι. Δεν θυμάμαι αρκετές ομάδες να περάσουν μία ολόκληρη σεζόν χωρίς καθόλου δύσκολες στιγμές και να παραμείνουν επιτυχημένος μέχρι το τέλος. Θεωρώ πως η πρόκληση μας αυτή τη σεζόν, που είναι να παίζουμε δύο αγώνες τη βδομάδα, είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε πέρσι.

Για να είμαστε ειλικρινείς τα αποτελέσματά μας στους τελευταίους αγώνες δεν είναι αυτά που θέλαμε και σε αυτό πρέπει να βελτιωθούμε. Την ίδια στιγμή ως ομάδα αυτό που συνολικά κάνουμε δεν είναι μακριά από εκεί που θέλουμε να είμαστε. Κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μας είναι καλύτερα τώρα απ’ ότι ήταν πέρσι. Στην τελική πρέπει να κερδίζουμε τους αγώνες που ήρθαμε ισόπαλοι, ειδικά τους δύο από αυτούς, αλλά και αυτόν που χάσαμε καθώς δεν ήμασταν χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να χάνουμε από τον καιρό που είμαι εδώ.

Θα πάμε στην επόμενη περίοδο της σεζόν με το κεφάλι ψηλά, με αισιοδοξια με συγκέντρωση, με αποφασιστικότητα για να κανούμε ότι μπορούμε. Να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς είναι δυνατό, για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη».

Για το γεμάτο πρόγραμμα: «Η Ομόνοια είναι μεγάλος σύλλογος, υπάρχουν απαιτήσεις και αν δεν υπήρχαν απαιτήσεις θα ήταν χειρότερα. Κανένας δεν θα πίστευε σε εσένα. Πιστεύω πως μετά την επιτυχία που είχαμε πέρσι και μετά την επιτυχία που είχαμε στην Ευρώπη, οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες και αυτό είναι καλό. Είμαστε χαρούμενοι με αυτό και ανυπομονούμε να παίξουμε αυτούς τους αγώνες, ξέροντας πως έχουμε καλή ομάδα σε πολλά πράγματα και ξέροντας πως έχουμε πολλές πιθανότητες να συνεχίσουμε να είμαστε επιτυχημένοι».