Home TOP NEWS Πάνω από 100χιλ. Ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή μας στο Γιούρο 2020

Πάνω από 100χιλ. Ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή μας στο Γιούρο 2020


Για κάθε ποδοσφαιριστή που παραχωρούν οι σύλλογοι στις Εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στα τελικά του Γιούρο, καρπώνονται και το ανάλογο ποσό το οποίο βγαίνει ουσιαστικά από τις ημέρες παρουσίας τους με την αποστολή της χώρας τους.

Το ρεπορτάζ είναι της ιστοσελίδας 24sports.com.cy

Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ακόμη τα ποσά που θα πάρουν οι ομάδες για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών τους στην τελική φάση του Euro 2020, ωστόσο δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα διαφοροποιημένα σε σχέση με τα λεφτά που δόθηκαν στο περασμένο Euro.

Στο Euro του 2016 η UEFA αποζημίωσε τις ομάδες με 4.530 ευρώ για κάθε ημέρα. Υπολογίζονταν 23 ημέρες από την προετοιμασία μέχρι και το τέλος της φάσης των ομίλων. Αντιστοιχούσε δηλαδή 104.190 ευρώ μίνιμουμ για κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό ήταν το ελάχιστο ποσό που έπαιρναν οι ομάδες για κάθε παίκτη τους που συμμετείχε στην τελική φάση του Euro. Το ποσό αυξανόταν (με 4.530 ευρώ επιπλέον για κάθε μέρα) εάν παρατεινόταν η παραμονή μιας ομάδας στη διοργάνωση με προκρίσεις σε επόμενες φάσεις.

Η ημερήσια αποζημίωση των 4530 ευρώ (x 23) που έδωσε η UEFA στο περασμένο Euro ήταν ένα αρκετά σεβαστό ποσό, το οποίο αναμένεται να κυμανθεί πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα και στο Euro 2020.