Home TOP NEWS Το τίμημα της Ευρώπης…

Το τίμημα της Ευρώπης…


Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές πριν από ένα δίμηνο ύστερα από την μεγαλειώδη πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα και την εξασφάλιση θέσης σε Ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία μας.

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, κλάψαμε όλοι από χαρά και πιστέψαμε ότι αυτή η επιτυχία θα αποτελούσε ορόσημο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία ψάχνει εδώ και χρόνια την καθιέρωση στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ξέραμε από την πρώτη στιγμή τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που έφερνε η πανδημία, το βεβαρυμένο πρόγραμμα που θα ακολουθούσε με τους συνεχόμενους αγώνες και την ανάγκη της διαχείρισης, από το τεχνικό τιμ, του έμψυχου δυναμικού ώστε να μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί σε Κύπρο και Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικό. Η ομάδα συνδύασε τις πολύ καλές παρουσίες στο Γιουρόπα Λιγκ με τις επιτυχίες στην Κύπρο. Την ισοπαλία στην πρεμιέρα στην Πάφο διαδέχθηκε η πρόκριση επί της Λέγκια, τη νίκη και την ισοπαλία επί Καρμιώτισσας και Ανόρθωσης αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα, διαδέχθηκε η πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε με νίκες στο πρωτάθλημα σε δύο ντέρμπι μάλιστα, επί ΑΕΚ και ΑΕΛ ενώ στο μεσοδιάστημα αυτών των αγώνων παίξαμε τα ματς με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Το πρώτο δύσκολο πρόγραμμα στην Κύπρο σταματούσε στο Δασάκι πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ με την ομάδα να ανταποκρίνεται πλήρως και να δείχνει ισχυρή.

Το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη έφερε μάλιστα πίστη ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο και στον όμιλο μας στην Ευρώπη.

Η ισοπαλία έκπληξη με την Ένωση στο ΓΣΠ θεωρήσαμε ότι ήταν απλά μία κακή παρένθεση ενώ η ήττα από την Αϊντχόβεν ήρθε ύστερα από τρομερή εμφάνιση και ατυχία και κάπου εκεί πιστέψαμε ότι, από τη στιγμή που οι ελπίδες μας για διάκριση στην Ευρώπη σχεδόν εκμηδενίστηκαν, θα δινόταν βαρύτητα στο πρωτάθλημα.

Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό μας πλήγωσε όμως είχαμε μπροστά μας ένα βατό πρόγραμμα στο πρωτάθλημα για να επανέλθουμε στις νίκες.

Κι όμως, ο Μπεργκ βάζει τους βασικούς με Γρανάδα, χρησιμοποιεί κατά τα 10/11 την ίδια εντεκάδα με Δόξα και έρχεται άλλη μία αποτυχία.

Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν λειτούργησε ευεργετικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία επέστρεψε με ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και ενώ έχει μπροστά της το ταξίδι στην Ισπανία και το παιχνίδι με τη Γρανάδα.

Η διαδικασία για την προετοιμασία ενόψει των αγώνων αναγκαστικά έπρεπε να διαφοροποιηθεί και ενδεχομένως να είναι αυτός ο λόγος που χάθηκε εκείνη η τρομερή χημεία της περσινής ομάδας. Διότι είναι αλλιώς να προετοιμάζεις την ομάδα για να μπει σε έναν αγώνα στο Γιουρόπα Λιγκ για να αμυνθεί και διαφορετικό να δουλεύεις εξολοκλήρου στο κτίσιμο του αγώνα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα. Χρόνος για να γίνονται και τα δύο δεν υπήρχε μέχρι τώρα ή αν θέλετε, ο χρόνος για να γίνονται σωστά και τα δύο δεν ήταν αρκετός.

Είναι πλέον εμφανές πως η παρουσία μας στο Γιουρόπα Λιγκ στοιχίζει. Και το παράξενο είναι πως, όσο ακολουθείτο η τακτική του μεγάλου ροτέισον η ομάδα ανταποκρινόταν, με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στην Ένωση.

Ενδεχομένως η μεγάλη Ευρωπαϊκή επιτυχία να έφερε «ξεφούσκωμα» στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν τον καλό τους εαυτό σε παιχνίδια τα οποία έπρεπε να καθαρίζουν. Και το λέμε αυτό τη στιγμή που απομένουν άλλοι 3 αγώνες για το τέλος των υποχρεώσεων μας στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αν και πολύ νωρίς φαίνεται πως επήλθε κόπωση, κυρίως ψυχολογική, και η ομάδα δείχνει να αδυνατεί να πιάσει απόδοση. Είναι σίγουρα μία δύσκολη στιγμή στην οποία θα πρέπει η ομάδα να βρει λύσεις και να αλλάξει την εικόνα της.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι επόμενοι αγώνες πρωταθλήματος που θα δώσουμε θα γίνουν Δευτέρα και ενώ θα ακολουθεί Ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη.

Πιθανόλογούμε πως πλέον, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο πρωτάθλημα, η ομάδα είναι αναγκασμένη απλά να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ και να εστιάσει στην προσπάθεια που ακολουθεί στο πρωτάθλημα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση των ομίλων έχουμε να παίξουμε με Γρανάδα την Πέμπτη, Ερμή τη Δευτέρα, ΠΑΟΚ την επόμενη Πέμπτη, ΑΠΟΕΛ Δευτέρα και θα ολοκληρώσουμε με PSV Πέμπτη.