Home TOP NEWS Κώστας Καϊάφας:”Είναι ότι ήθελε ο κάθε Ομονοιάτης αυτά τα πράγματα και τα...

Κώστας Καϊάφας:”Είναι ότι ήθελε ο κάθε Ομονοιάτης αυτά τα πράγματα και τα πέτυχε ο Μπεργκ”


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Κώστας Καϊάφας μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Ο πρώην άσος της ομάδας μας μίλησε για το αποτέλεσμα του χθεσινού “αιώνιου” ντέρμπι και μεταξύ άλλων χαρακτήρισε λογική εξέλιξη των πραγμάτων την επιτυχία των πρασίνων επί του Αποέλ.

Επίσης ο Κώστας Καϊάφας εκθείασε το έργο του Χένινγκ Μπεργκ, αλλά και των συνεργατών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Κώστα, είσαι στην Αργάκα; «Αργάκα μένω, η ομάδα μου είναι η ΕΝΑΔ Πόλυς Χρυσοχούς. Ακόμα δεν παίξαμε λόγω κορωνοϊού, ελπίζουμε να παίξουμε το Σάββατο. Ταλαιπωρηθήκαμε και εμείς με κορωνοϊό, εφτά παίκτες, αλλά έχουμε καλό υλικό και νομίζω θα γλυτώσουμε».

Πώς πήρες την απόφαση αν πας τόσο μακριά; «Είναι σαν να είμαι στο εξωτερικό. Το μέρος είναι υπέροχο, ο κόσμος εδώ είναι εξαιρετικός. Έχω πολλή όρεξη. Είναι μια περιοχή που μπορείς να δουλέψεις ήρεμα και έψαχνα μια τέτοια περίπτωση. Η Λευκωσία είναι ζούγκλα. Ο πρόεδρος είναι φίλος μου κι έτσι πήρα την απόφαση. Δεν με απασχολούν οι κατηγορίες, πήρα την απόφαση και δεν το μετάνιωσα καθόλου».

Υπάρχει υπομονή; «Ναι, με αυτό που μου δείχνουν υπάρχει. Θέλουν να κτίσουν κάτι εδώ και είναι σημαντικό να προχωρήσεις».

Κώστα, να υπενθυμίσουμε στους νεαρούς πόσες συμμετοχές είχες μόνο στην Ομόνοια; 498… «Εντάξει, ξέρει ο κόσμος τι έκανα. Με αυτό στην προπονητική».

Και το βαρύ όνομα ως παρακαταθήκη του Σωτήρη Καϊάφα μπορεί να σε δυσκόλεψε στα αρχικά στάδια της καριέρας σου μέχρι να πείσεις εσύ για την αξία σου… «Έχει και τα καλά του και τα κακά του το όνομα. Ειδικά στην Κύπρο. Όταν ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα ήθελα να ξεπεράσω όχι το όνομα (σ.σ. Καϊάφας) αλλά την Ομόνοια. Και το πέτυχα, γιατί δούλεψα σε ομάδες που μπορεί να μεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα πάω, όπως την Ένωση Νέων Παραλιμνίου».

Η Ομόνοια μετά από τόσα χρόνια κερδίζει τον ΑΠΟΕΛ και με εμφαντικό τρόπο. Πώς το είδες εσύ;  «Νομίζω φαινόταν από πέρσι ότι γίνεται καλή δουλειά και ήταν θέμα χρόνου να κερδίσει η Ομόνοια. Και ο ΑΠΟΕΛ να ήταν στα καλά του θα μπορούσε η Ομόνοια να κερδίσει. Η Ομόνοια είναι πιο καλή ομάδα, πιο οργανωμένη, πιο ποιοτική. Στον ΑΠΟΕΛ έγιναν λάθη στον σχεδιασμό, όμως πιστεύω οι άνθρωποι εκεί θα τα βρουν».

Δεν λέγαμε τα ίδια και για την Ομόνοια πριν λίγες μέρες μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα; «Εγώ δεν σκέφτηκα ποτέ αυτό το πράγμα. Ο ΑΠΟΕΛ και πέρσι είχε τα προβλήματά του. Στην Ομόνοια φαινόταν από πέρσι ότι γίνεται καλή δουλειά, να μην τα λέμε συνέχεια. Οι άνθρωποι που είναι εκεί δουλεύουν σωστά, στηρίζουν τον προπονητή».

Πώς αξιολογείς τον Χένινγκ Μπεργκ; «Έδειξε καλά στοιχεία. Πολύ καλός προπονητής. Ο καθένας έχει το στυλ του. Ακούω διάφορα με τις αλλαγές, αλλά απ’ ότι φαίνεται πετυχαίνει. Έβαλε την ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ πρώτη φορά, κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ. Είναι ότι ήθελε ο κάθε Ομονοιάτης αυτά τα πράγματα και τα πέτυχε ο Μπεργκ με τους συνεργάτες του».

Δηλαδή, δεν σε ανησυχεί η βαθμολογική διαφορά των εφτά βαθμών από την κορυφή; «Νομίζω η Ομόνοια έκανε την κοιλιά της. Και η Ανόρθωση επίσης. Να δούμε πόσο θα αντέξει η ΑΕΛ. Υπάρχει δρόμος ακόμα. Έπεσα έξω με τον ΑΠΟΕΛ, πίστευα ότι θα επανέλθει, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς φαίνεται πως δύσκολα θα γίνει».

Κώστα, εσύ διαπιστώνεις ότι όντως οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ δεν μπορούν να ανταποκριθούν; «Δεν μου αρέσει γενικά να μιλώ για τους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτή τη φορά είναι φανερό. Υπάρχει έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Έλλειψη ηγέτη, ο μόνος που το κάνει είναι ο Μερκής. Οι άλλοι δεν έχουν προσωπικότητα και στην Κύπρο είναι πολύ σημαντικές οι προσωπικότητες, κάνουν τη διαφορά».

Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για τον τίτλο; «Εγώ θεωρώ Ομόνοια, Απόλλωνα και Ανόρθωση. Η ΑΕΛ θα παλέψει, αλλά επειδή έχει πολλή δρόμο ακόμα και οι αντίπαλοι της έκαναν την κοιλιά τους θα την προλάβουν. Δεν έχω κάτι με την ΑΕΛ, εννοείται ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά με πιο μικρό μπάτζετ, εξαιρετικό προπονητή».