Home TOP NEWS Match Report: Αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα και εύκολη νίκη επί της Ανόρθωσης

Match Report: Αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα και εύκολη νίκη επί της Ανόρθωσης


Ήταν παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι στο ΓΣΠ με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίζει με σχετική ευκολία την Ανόρθωση. Ο Ασάντε σκόραρε δύο φορές, σκόραρε και ο Παπουλής ξανά, όλα τα γκολ προήλθαν από τον Λέτσιακς, αμυντικά δεν μας προβλημάτισε ιδιαίτερα η Ανόρθωση και κάπως έτσι προσθέσαμε άλλο ένα τρίποντο στη συγκομιδή μας. Το 3-0 είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό της εικόνας του παιχνιδιού.

Ήταν δίκαιη η επικράτηση μας σε ένα ματς στο οποίο ο Μπεργκ κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλο προπονητή στην τακτική. Η ποιότητα μας, η ταχύτητα μας και το γεγονός ότι εκμεταλλευτήκαμε τις φάσεις που μας παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι ήταν τα στοιχεία που έφεραν την επιτυχία.

Αν και το παιχνίδι σε ότι αφορά στη κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένο εντούτοις φαινόταν η διαφορά των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Τραυματίστηκε ο Παπουλής και αντικαταστάθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Το ημίχρονο:

Στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Λανγκ και Χούμποτσαν ενώ στα άκρα οι Σέχου και Λέτσιακς. Στο κέντρο οι Κούσουλος και Γκόμεθ ενώ πιο μπροστά τους ο Παπουλής. Ο Τιάγκο κι ο Τζιωνής τοποθετήθηκαν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ασάντε στη κορυφή.

Η πρώτη τελική προσπάθεια για την Ανόρθωση με μία κεφαλιά του Αρτυματά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γκαλίτσιου.

Μία καλή επιθετική προσπάθεια για την  ΟΜΟΝΟΙΑ στο 3ο λεπτό έφερε κόρνερ ύστερα από πλαγιοκόπηση του Λέτσιακς και μπαλιά του από αριστερά.

Στο 5ο λεπτό ήρθε το γκολ για την ομάδα μας. Ο Λέτσιακς πήρε μπάλα από αριστερά δεχόμενος πάσα από τον Παπουλή, σέντραρε χαμηλά από αριστερά κάπου κτύπησε η μπάλα και πήγε στον αμαρκάριστο Ασάντε ο οποίος από κοντά πλάσαρε και σκόραρε.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κβιλιτάια πήρε μπάλα στη περιοχή, έδωσε πίσω στον Χριστοφή ο οποίος σούταρε άστοχα με το αριστερό.

Έβγαλε αντεπίθεση στο 9ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Γκόμεθ να δίνει στον Λέτσιακς που βρήκε χώρο, ανέβηκε, πάτησε περιοχή, είδε τη κίνηση του Παπουλή δίπλα του, πήγε να του ετοιμάσει γκολ όμως κόπηκε η φάση από τον Σίντενφελντ.

Προσπάθησε να βγει μπροστά στη συνέχεια η Ανόρθωση, κράτησε λίγο περισσότερο τη μπάλα όμως δεν μπορούσε να γίνει απειλητική.

Στο 21ο λεπτό έγινε ένας καλός συνδυασμός με Παπουλής, Τιάγκο και Τζιωνή, η μπάλα πήγε στον Ασάντε ο οποίος από πλάγια θέση έβγαλε σέντρα η οποία πήγε με δύναμη στον Λόρια.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Τιάγκο έδωσε κάθετα στον Ασάντε που μπήκε στη περιοχή, έκανε μία προσποίηση και πήγε για το τελείωμα όμως τον έκοψε ο Κορέια.

Στο 22ο λεπτό ο Μαργκάσα έδωσε στον Καλτσά κάθετα, αυτός έφυγε μόνος απέναντι στον Παναγή, τον απέφυγε και σκόραρε όμως τη στιγμή της πάσας ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Στο 27ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ βγήκε και πάλι μπροστά από αριστερά, ο Λέτσιακς έκανε γύρισμα πάσα στον Παπουλή ο οποίος έκανε ένα κοντρόλ, σούταρε, κάπου κόντραρε η μπάλα και πήγε στα δίκτυα.

Στο 34ο λεπτό ο Κούσουλος έκανε από απόσταση ένα σουτ το οποίο είχε δύναμη, ήταν σε χαμηλό ύψος όμως ήταν άστοχο.

Στο 37ο λεπτό ο Παπουλής ζήτησε αλλαγή με τον Μπεργκ να ρίχνει στο παιχνίδι τον Λοϊζου.

Β’ Ημίχρονο:

Μπήκε πιο επιθετικά η ΟΜΟΝΟΙΑ στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό ο Γκόμεθ βρήκε κάθετα τον Λέτσιακς ο οποίος από αριστερά μέσα από την περιοχή έστειλε μία σέντρα με δύναμη χαμηλά, ο Λόρια με τη γροθιά απομάκρυνε όχι καλά, μπήκε στη φάση ο Τζιωνής ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα μπροστά στο τέρμα όμως αυτή πήγε στον Ασάντε που πλάσαρε από κοντά και σκόραρε.

Στο 56ο λεπτό ο Κορέια εκτέλεσε κόρνερ, πήγε να μπει στη φάση ο Κβιλιτάια χωρίς όμως να καταφέρει να αγγίξει τη μπάλα.

Λίγο αργότερα ο μαχητικός Σέχου έκλεψε στην άμυνα της Ανόρθωση, έκανε πάσα στον Τιάγκο έξω από την περιοχή, σούταρε όμως ήταν άστοχο το πλασέ του.

Στο 63ο λεπτό η Ανόρθωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Ο Καλτσάς έκανε σέντρα από δεξιά, ο Καλτσάς στη καρδιά της άμυνας μας έκανε κεφαλιά η οποία έφυγε λίγο έξω.

Στο 64ο λεπτό ο Μπεργκ έκανε τη δεύτερη του κίνηση βγάζοντας τον Ασάντε από το γήπεδο για να βάλει τον Μποτεάκ.

Στο 69ο λεπτό η Ανόρθωση βγήκε μπροστά και απείλησε. Ο Καλτσάς ντρίμπλαρε τον Λέτσιακς, έδωσε στον Μίχα αυτός αμέσως στον Χούσμπαουερ ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.

Στο 70ο λεπτό έγινε με δύναμη ένα σουτ από απόσταση πάνω στον Παναγή ο οποίος απέκρουσε σταθερά.

Ένα φάουλ εκτέλεσε στο 77ο λεπτό ο Τιάγκο από πλάγια αριστερά πάνω στον Λόρια.

Στο 80ο λεπτό ο  Μποτεάκ έκανε κοντρόλ στη περιοχή, επιχείρησε σουτ όμως δεν βρήκε στόχο.

Ο Τιάγκο στο 85ο λεπτό έδωσε τη θέση του στον Κακουλλή.

Έκανε λάθος ο Λέτσιακς στο 88ο λεπτό δίνοντας αδύναμα με το κεφάλι τη μπάλα προς τα πίσω στον Παναγή, εκμεταλλεύτηκε τη φάση ο Καλτσάς ο οποίος μπήκε στη φάση, σούταρε όμως ο Παναγή απέκρουσε.

Ήταν η τελευταία φάση του αγώνα.

Πάμε με 4 συνεχόμενες νίκες να κάνουμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά.