Home TOP NEWS Απολογισμός 19ης αγωνιστικής – Αποτελέσματα, βαθμολογία, στιγμιότυπα

Απολογισμός 19ης αγωνιστικής – Αποτελέσματα, βαθμολογία, στιγμιότυπα


Η ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής βρίσκει την ΟΜΟΝΟΙΑ στη 3η θέση της βαθμολογίας  μαζί με την Ανόρθωση και μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή

Η ισοπαλία της ΑΕΛ με την ομάδα μας την έριξε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Απόλλωνας ο οποίος κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το Δασάκι της Άχνας, επικρατώντας του Εθνικού Άχνας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 από την Ανόρθωση στην έδρα του, αποτέλεσμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Νέα Σαλαμίνα η οποία νίκησε την Πάφο και έκανε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για είσοδο της στην εξάδα.

Από κει και πέρα, το Αποέλ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Ερμή Αραδίππου. Όσον αφορά τις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας, η ΕΝΠ έκανε την έκπληξη απέναντι στην ΑΕΚ και ξεκόλλησε από τον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα στον οποίο τώρα βρίσκεται μόνος ο Εθνικός Άχνας.

Αναλυτικά:

Στον πρώτο χρονικά του Σαββάτου είχαμε ισοπαλία 1-1 στο Τσίρειο

ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1
Η Ομόνοια προηγήθηκε στο 6ο λεπτό με σουτ του Λοϊζου μέσα από την περιοχή για να ισοφαρίσει η ΑΕΛ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το Μαέ, επίσης με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ακολούθησε η νίκη του Απόλλωνα επί του Εθνικού Άχνας

Εθνικός Άχνας – Απόλλωνας 1-4

O Πίττας πέτυχε δύο τέρματα στο 41′ και στο 78′ φτάνοντας τα 9 στο Πρωτάθλημα Cyta, με το Σάλαϊ (56′) και Ματέι (75′, πέναλτι) να πετυχαίνουν τα άλλα δύο τέρματα του Απόλλωνα. Ο Κοστόφσκι μείωσε προσωρινά σε 2-1 για τον Εθνικό στο 69′.

Eπιστροφή στις νίκες για τον Αποέλ

Αποέλ – Ερμής 3-0

Επιστροφή στις νίκες για το Αποέλ το οποίο επικράτησε με 3-0 του Ερμή στο ΓΣΠ. Ο Εφραίμ άνοιξε το σκορ στο 27′ με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από δύο τέρματα του Μπεν Σαχάρ στο 70′ και στις καθυστερήσεις.

Καρμιώτισσα – Δόξα 1-1

Δεν ανέδειξε νικητή το ματς στο “Στέλιος Κυριακίδης”

Στον πρώτο χρονικά αγώνα της Κυριακής, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών και Δόξα Κατωκοπιάς έφεραν ισοπαλία 1-1 στο Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης.

Στο 16ο λεπτό ο Ισμαίλ Σασί άνοιξε το σκορ για την Καρμιώτισσα και η Δόξα ισοφάρισε στο 85ο λεπτό με τον Μαρτίνο Χριστοφή.

Νίκη χρυσάφι για την ΕΝΠ κόντρα στην ΑΕΚ

ΑΕΚ – ΕΝΠ 1-2

Στο παχνίδι που ακολούθησε στο ΑΕΚ Αρένα, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 και έφτασε στους 15 βαθμούς.

Για την Ένωση σκόραραν οι Μπάλαζιτς (4′) και Θεοδώρου (61′), ο Μακρής σκόραρε για την ΑΕΚ στο 59ο λεπτό.

Διπλό στο Μακάρειο για την Ανόρθωση

Ολυμπιακός – Ανόρθωση 0-3

Με τη νίκη της αυτή, η Ανόρθωση ανέβηκε στην 4η θέση με 36 βαθμούς, όσους έχει και η Ομόνοια, με αγώνα λιγότερο. Δύο τέρματα πέτυχε ο Καλτσάς στο 9′ και στο 56′ ενώ στο 23′ ο Κβιλιτάια είχε πετύχει το 0-2 με πέναλτι, φτάνοντας τα δέκα τέρματα στο Πρωτάθλημα Cyta.

Βήμα εξάδας για τη Νέα Σαλαμίνα

Νέα Σαλαμίνα – Πάφος FC 2-0

Σημαντική νίκη πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα επί της Πάφου με 2-0 και την έφτασε στους 24 βαθμούς και στην 8η θέση, μαζί με τον Ολυμπιακό. Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta. Ο Οσέι στο 25′ και ο Καμισόκο στο 30′ πέτυχαν τα τέρματα για τη Νέα Σαλαμίνα.

Βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική

15 Ιανουαρίου

ΕΝΠ – ΑΕΛ
Ερμής – Καρμιώτισσα

16 Ιανουαρίου

ΟΜΟΝΟΙΑ – Εθνικός Άχνας
Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα

17 Ιανουαρίου

Πάφος FC – Αποέλ
Απόλλωνας – Ολυμπιακός

18 Ιανουαρίου

Δόξα – ΑΕΚ