Home TOP NEWS Post-Game: Φορμαρίσματος συνέχεια και άλλη μία επιβλητική νίκη πριν το κρίσιμο αγωνιστικό...

Post-Game: Φορμαρίσματος συνέχεια και άλλη μία επιβλητική νίκη πριν το κρίσιμο αγωνιστικό 10ήμερο


Η μεγάλη νίκη που πέτυχε χθες βράδυ η ΟΜΟΝΟΙΑ στην «Αρένα» την ανέβασε βαθμολογικά, είναι πλέον στη Τρίτη θέση στον πίνακα, τη διατήρησε κοντά στις ομάδες που προπορεύονται ενώ ανέβασε κι άλλο τη ψυχολογία αναμένοντας τα επόμενα σπουδαία παιχνίδια.

Το 3-0, έτσι όπως διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο είναι σίγουρα βαρύ για την ΑΕΚ η οποία απέδειξε πόσο καλή ομάδα είναι και θα τολμήσουμε να πούμε πως, με την ποιότητα που διαθέτει, θα είναι εκεί μέχρι το τέλος.

Βγάλαμε με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, περνώντας από μία έδρα εξαιρετικά δύσκολη. Ήταν μάλιστα η πρώτη μας νίκη στο νέο γήπεδο της ομάδας της Λάρνακας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζει στους τελευταίους αγώνες τρομερή αποτελεσματικότητα στην επίθεση, καταφέρνει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε παιχνίδια ντέρμπι και δείχνει ότι όχι μόνο επέστρεψε, αλλά παρουσιάζεται σήμερα ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Χθες η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγώνα, κράτησε περισσότερο τη μπάλα, ήταν η ομάδα η οποία βρήκε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, ανάγκασε την ΟΜΟΝΟΙΑ να μείνει πίσω από το κέντρο και να κάνει παιχνίδι αναμονής. Από το σημείο ωστόσο που η ομάδα μας ισορρόπησε τον αγώνα άρχισε να «πυροβολεί» και να καθαρίζει από το πρώτο ημίχρονο τον αγώνα. Στο δεύτερο μέρος έγινε διαχείριση από τον Μπεργκ, θα μπορούσαμε όμως, να πετύχουμε κι άλλα γκολ με τις ευκαιρίες που φτιάξαμε.

Αμυντικά η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ καλά. Το δίδυμο Λανγκ-Χούμποτσαν ήταν σε ακόμα ένα ματς αλάνθαστο. Σταθερότατοι ήταν επίσης οι Σέχου και Λέτσιακς, ο οποίος σέρβιρε και χθες άλλο ένα γκολ.

Στο κέντρο ο Κούσουλος τα πήγε πάρα πολύ καλά ενώ κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο η ομάδα άνοιξε το σκορ. Χρειάστηκε να τρέξει αρκετά και ο Γκόμεθ απέναντι σε μία ομάδα που είχε την κατοχή σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Δέχθηκε κάρτα και χάνει ένα εκ των δύο αγώνων που ακολουθούν. Είτε με Απόλλωνα την Τετάρτη, είτε με ΑΕΛ το Σάββατο.

Ο Παπουλής ήταν πρωταγωνιστής. Το γκολ-πέναλτι που πέτυχε, η συμμετοχή του στο τρίτο γκολ της ομάδας και γενικότερα η παρουσία του στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν και σε αυτόν τον αγώνα πολύ καλή.

Ο Τζιωνής είχε διάθεση, ταλαιπώρησε αρκετά τους αντίπαλους αμυντικούς με τις ενέργειες του, ίσως όμως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του, του χάλασε κάποιες εντυπωσιακές δικές του φάσεις στις οποίες θα μπορούσε να τροφοδοτήσει συμπαίκτες και να τους ετοιμάσει γκολ.

Αρκετά καλός ήταν και ο Τιάγκο. Έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο ενώ είχε συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι  αλλά και αμυντικά.

Ο Ασάντε ήταν και σε αυτό τον αγώνα ένας εκ των πολυτιμότερων. Τα δύο τέρματα που πέτυχε ήταν πανέμορφα. Φαίνεται ότι ο ρόλος που του έδωσε ο Μπεργκ του πάει και στο πρόσωπο του η ομάδα βρήκε έναν σκόρερ σε δύσκολους μάλιστα αγώνες.

Ο Μποτεάκ και ο Ντούρις μπήκαν στην επανάληψη. Το παιχνίδι ήταν λίγο πολύ τελειωμένο και ήταν για αυτούς, μία καλή ευκαιρία να πάρουν λεπτά συμμετοχής και να ανεβάσουν το επίπεδο ετοιμότητας τους ενόψει της συνέχειας. Οι Κακουλλής και Λοϊζου έπαιξαν για ένα τέταρτο. Έτρεξαν πολύ δίνοντας βοήθειες με τη σπιρτάδα τους και θα πρέπει ο Μπεργκ να αισθάνεται ικανοποιημένος από αυτά που έδωσαν οι μικροί, στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκαν.

Αφήνουμε τελευταίο τον Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος έκανε καθοριστικές αποκρούσεις στο παιχνίδι, κάποιες εξ αυτών ήταν εντυπωσιακές, κρατώντας την ομάδα όρθια στα σημεία στα οποία η ΑΕΚ έψαχνε γκολ για να ξαναμπεί στον αγώνα. Διεκδικεί πέραν πάσης αμφιβολίας τον τίτλο του MVP του αγώνα ενώ το γεγονός ότι επέστρεψε σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη την οποία αφήσαμε ήδη πίσω. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βεβαρυμένο και το επόμενο δεκαήμερο ίσως καθορίσει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, διανύσει παρατεταμένο φορμάρισμα και αν συνεχίσει έτσι, να αποδίδει δηλαδή καλά και να κερδίζει, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βρεθεί στην πρώτη θέση.