Home TOP NEWS Post Game: Νίκη με την οποία έδειξε μέταλλο, χαρακτήρα και νοοτροπία μεγάλης...

Post Game: Νίκη με την οποία έδειξε μέταλλο, χαρακτήρα και νοοτροπία μεγάλης ομάδας!


Η OMONOIA πέτυχε χθες βράδυ άλλη μια σημαντική νίκη η οποία την κράτησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και την διατήρησε κοντά στις ομάδες που προπορεύονται ενώ ανέβασε κι άλλο τη ψυχολογία αναμένοντας τα επόμενα σπουδαία παιχνίδια.

Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ντέρμπι που αγωνίστηκε η ομάδα μας τον τελευταιό καιρό κι αυτό το μαρτυράει και το τελικό αποτέλεσμα κι ότι αυτό ήρθε μετά από ανατροπή, η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι και η πρώτη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον καιρό που κάθεται στον πάγκο ο Χένινγκ Μπεργκ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ για άλλη μια φορά έδειξε σε παιχνίδι ντέρμπι “μέταλλο” νικητή και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, οι ποδοσφαιριστές του Μπεργκ έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή και κατάφεραν να φέρουν “τούμπα” ένα δύσκολο παιχνίδι όπως φάνηκε από το πρώτο σφύριγμα.

Χθες ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στον αγώνα, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε κατάφερε να σκοράρει αιφνιδιάζοντας την ομάδα μας. Από το σημείο ωστόσο που η ομάδα μας ισορρόπησε τον αγώνα άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό της και ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας πήγε να αιφνιδιάσει με την έναρξη του ημιχρόνου, ωστόσο η ΟΜΟΝΟΙΑ όσο περνούσε ο χρόνος κρατούσε μπάλα και κατάφερε με τον Λέτσιακς έστω και με δόση τύχης να φέρει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα.

Αμυντικά η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ καλά. Το δίδυμο Λανγκ-Λούφτνερ επέστρεψε, αν και ο Τσέχος έδειξε ότι ακόμη χρειάζεται ακόμη παιχνίδια καθώς φάνηκε να είναι λίγο πίσω στην αγωνιστική του κατάσταση. Σταθερότατοι ήταν επίσης οι Σέχου και Λέτσιακς, ο οποίος σέρβιρε το πρώτο γκολ και ήταν αυτός που από τα δικά του πόδια ήρθε το δεύτερο.

Στο κέντρο ο Κούσουλος τα πήγε πάρα πολύ καλά. Ο Βίτορ Γκομες που αγωνίστηκε στην θέση του τιμωρημένου Γκόμεθ έδειξε επίσης ότι δεν ήταν στην καλύτερη του αγωνιστική κατάσταση γι αυτό και ο Κούσουλος είχε ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνει στην μεσαία γραμμή.

Ο Παπουλής έκανε το γνωστό του παιχνίδι κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να “τρυπήσει” την άμυνα του Απόλλωνα, ενώ είχε και μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με ένα σουτ του εντός της περιοχής.

Ο Τζιωνής είχε διάθεση, ταλαιπώρησε αρκετά τους αντίπαλους αμυντικούς με τις ενέργειες του, ίσως όμως ο υπέρμετρος ενθουσιασμός του, του χάλασε κάποιες εντυπωσιακές δικές του φάσεις στις οποίες θα μπορούσε να τροφοδοτήσει συμπαίκτες και να τους ετοιμάσει γκολ.

Αρκετά καλός ήταν και ο Τιάγκο. Έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο ενώ είχε συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι  αλλά και αμυντικά.

Ο Ασάντε μπορεί να μην σκόραρε αλλά με τα τρεξίματα του δημιουργούσε αρκετούς πονοκέφαλους. Στο χθεσινοβραδινό αγώνα ο Γκανέζος είχε μπροστά του δυνατά κορμιά όπως ο Γιούστε και ο Σάλαι η οποιοί τον αντιμετώπισαν πολύ καλά.

Αφήνουμε τελευταίο τον Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος αν και δεν χρειάστηκε να κάνει την μεγάλη επέμβαση όποτε η μπάλα πήγαινε σε αυτόν έδειχνε σταθερός, ενώ στο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα μας δεν έχει ευθύνη, απέκρουσε το σουτ του Πίττα στην κλειστή του γωνιά και στην συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο σουτ του Ντικινί. Σε γενικές γραμμές ο Φαμπιάνο ήταν σταθερός.

Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη την οποία αφήσαμε ήδη πίσω. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βεβαρυμένο και οι επόμενες μέρες ίσως καθορίσουν ακόμα πιο πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, διανύσει παρατεταμένο φορμάρισμα και αν συνεχίσει έτσι, να αποδίδει δηλαδή καλά και να κερδίζει, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βρεθεί στην πρώτη θέση.