Home TOP NEWS Σπάστε τις άμυνες…

Σπάστε τις άμυνες…


Μετά τα συνεχόμενα ντέρμπι η ομάδα μπαίνει αισίως σε μία διαδικασία παιχνιδιών εντελώς διαφορετικής φύσης. Απέναντι της, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα είναι ομάδες, αντικειμενικά ομιλούντες, χαμηλότερης δυναμικότητας και οι οποίες θα προσεγγίσουν τον αγώνα μαζί μας με αμυντικό προσανατολισμό.

Είναι ομάδες που μας έβαλαν μεν δύσκολα στον πρώτο γύρο, όμως ήταν η δική μας παρουσία σε αυτούς τους αγώνες που έκανε τη ζωή μας πιο δύσκολη. Τώρα πάμε ξανά σε αυτούς τους αγώνες στους οποίους είναι δεδομένο ότι τα πάντα θα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση.

Μέλημα πλέον της ομάδας είναι να βρίσκει τον τρόπο να «σπάζει» την αμυντική τακτική των αντιπάλων. Η παρουσία του υψηλόσωμου Τσέποβιτς στην αντίπαλη περιοχή πρέπει να είναι βοηθητική. Επίσης θα χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που έχουν την ικανότητα με μία τους ενέργεια να δημιουργούν ρήγματα. Τζιωνής, Λοϊζου και Μποτεάκ έχουν αυτό το χαρακτηριστικό και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν πολύ στους επόμενους αγώνες.

Σε ότι αφορά στον Μποτεάκ, αναμένουμε να τον δούμε σύντομα να επανέρχεται στην αρχική εντεκάδα χωρίς μάλιστα να αποκλείεται αυτό να γίνει ακόμα και αύριο. Αναμένουμε επίσης να δούμε τον Τσέποβιτς να κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Εθνικό. Πάντως για την κορυφή της επίθεσης έχει προβάδισμα ο Ασάντε ο οποίος θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του στο ματς της 21ης αγωνιστικής με το Παραλίμνι.

Θα είναι επίσης σημαντικό να μπορεί η ομάδα να εκμεταλλεύεται την επιθετικότητα των ακραίων αμυντικών. Λέτσιακς, Σέχου, Μαυρίας και Κίκο μπορούν να ανεβαίνουν και να βοηθούν στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, ιδιαίτερα σε αγώνες που η ομάδα θα ανεβάζει πολλούς παίκτες μπροστά.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ομάδα που μπορεί να επιτεθεί με πολλούς τρόπους. Τόσο από τα άκρα αλλά παίζοντας και κάθετα. Γκόμεθ, Τιάγκο και Κούσουλος θα βρίσκουν σίγουρα πολύ περισσότερους χώρους στον κεντρικό διάδρομο.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν θα είναι μαζεμένα, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και μέσα από τη διαχείριση που γίνεται από την προπονητική ομάδα περιμένουμε ότι και σε αυτό το κομμάτι η ομάδα μας θα έχει, όσο περνάνε οι αγωνιστικές, πλεονέκτημα, λόγω και της πληθώρας των επιλογών που υπάρχουν.