Home TOP NEWS Η δικαίωση για τη δουλειά τους δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας και...

Η δικαίωση για τη δουλειά τους δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας και δυσπιστίας!


Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, με τη σεζόν να είναι σε εξέλιξη, για τις μεταγραφές που έγιναν φέτος στην ομάδα το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Λάρκου και Ταραπουλούζης, σε συνεργασία με τον Μπεργκ εμβολίασαν την ομάδα, στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, με παίκτες ουσίας, σε θέσεις που η ομάδα είχε ανάγκη και σήμερα θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι για τη δουλειά που έκαναν σε αυτό το κομμάτι.

Μουρμούρα υπήρξε, και αμφισβήτηση επίσης, όμως σήμερα τα γεγονότα αναγκάζουν τον κάθε δύσπιστο να… ανακαλέσει.

Ο μίνι απολογισμός των φετινών μεταγραφών:

Άρχισε ήδη να κάνει την… απόσβεση του ο Μάρκο Τσέποβιτς ο οποίος στους 5 αγώνες που έπαιξε μέχρι σήμερα σκόραρε 4 τέρματα και κάνει ιδανικό ξεκίνημα στη νέα σελίδα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.  Έδειξε με το καλημέρα πως πρόκειται όντως για μεταγραφή ουσίας. Ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο γνώριζε ο Μπεργκ, από το κοινό παρελθόν τους στην Ουγγαρία και τη Βιντεότον, και η επιλογή του δικαιώνει τους ανθρώπους που τον επέλεξαν.

Από κει και πέρα, σε ότι αφορά στις μεταγραφές του καλοκαιριού…

Ο Φώτης Παπουλής δείχνει αειθαλής, πρόκειται για μία σταθερή αξία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και αν και στα 36 του χρόνια η παρουσία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μέχρι στιγμής κάτι περισσότερο από ουσιαστική. Σκόραρε 7 γκολ, έδωσε μία ασίστ έχοντας καταγράψει 17 συμμετοχές.

Ο Ασάντε βρήκε ρυθμό και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εντεκάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με μεγάλη συνεισφορά και γκολ σε σημαντικούς αγώνες. Από την ημέρα που ο Μπεργκ τον επιλέγει για την κορυφή της επίθεσης διακρίνεται και προσφέρει.

Ο Σέχου είναι επίσης ένα βασικότατο στέλεχος της εντεκάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο διεθνής με την Εθνική Νιγηρίας κάνει τη διαφορά στο δεξί άκρο της άμυνας, μία θέση που του ταιριάζει πολύ. Έπαιξε 19 παιχνίδια, τα 17 ως βασικός και ήρθε για να αποτελέσει ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής. Όντας στέλεχος και της Εθνικής Νιγηρίας δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.

Ο Ντούρις είναι ποδοσφαιριστής τον οποίο ο Μπεργκ έδειξε να πιστεύει πολύ. Τα δύο μόλις γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα στις 18 συμμετοχές του, 9 ως βασικός, δεν είναι σίγουρα καλός αριθμός και πλέον με την έλευση Τσέποβιτς θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί θέση, τουλάχιστον στη βασική εντεκάδα.

Ο Κίκο ήρθε για να πλαισιώσει τον κορυφαίο Λέτσιακς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σημαντικότερη στιγμή του στη μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα εκείνο το γκολ που πέτυχε εναντίον της ΑΕΚ  που μας έδωσε τη νίκη. Όποτε χρησιμοποιηθεί πάντως τα πάει καλά και δείχνει να είναι μία αξιόπιστη «δεύτερη» επιλογή στα χέρια του προπονητή.

Ο Σενέ πήρε αρχικά ευκαιρίες, σημείωσε ένα σημαντικό γκολ στο «Παπ» όμως μέχρι εκεί. Ήρθε από… σπόντα στην ομάδα και αποχώρησε φυσιολογικά αφού δεν έδειξε να είναι ποδοσφαιριστής τον οποίο θα μπορούσε ο προπονητής να εμπιστευτεί.

 

Είναι σήμερα αδιαμφισβήτητο… η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε φέτος αγωνιστικά ένα βήμα προς τα πάνω. Είναι καλύτερη ως ομάδα από την περσινή και αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι προσπαθούσε να ισορροπήσει μεταξύ πρωταθλήματος και Ευρώπης για κάποιους μήνες, ευρισκόμενη στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αυτό από μόνο του επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Το επιβεβαιώνουν επίσης και οι αριθμοί της. Οι βαθμοί που συγκέντρωσε στο πρωτάθλημα σε σχέση με πέρσι, τα γκολ που σημείωσε και η σταθερά καλή αμυντική της γραμμή.

Αναμένουμε σίγουρα να την βλέπουμε από δω και μπρος να συνεχίσει να βελτιώνεται…