Home TOP NEWS Match Report: Ένα ήταν αρκετό και… παραμένουμε πρώτοι!

Match Report: Ένα ήταν αρκετό και… παραμένουμε πρώτοι!


Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε ευκαιρίες για να πετύχει πολλά τέρματα, ορισμένες εξ αυτών άχαστες και ένα πέναλτι, το 1-0 με το γκολ του Ασάντε έμεινε τελικά μέχρι το τέλος με την ομάδα να παίρνει μία πολύ σημαντική νίκη που τη διατηρεί στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν ήταν ένα ντέμρπι το οποίο διεκδικεί δάφνες ποιότητας, σίγουρα ο Μπεργκ θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του καθώς έγιναν λάθη στο παιχνίδι αν και η αλήθεια έιναι πως δεν κινδυνέψαμε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Κρατάμε την επιτυχία και πλέον γνωρίζουμε και τον πρώτο μας αντίπαλο στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Θα είναι ο Ολυμπιακός Λευκωσίας

Το παιχνίδι:

Το Α’ ημίχρονο

Η εντεκάδα που επέλεξε ο Μπεργκ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και ρίχνει στο παιχνίδι ένα σχήμα με το οποίο η ομάδα ανταποκρίθηκε άψογα στα συνεχόμενα ντέρμπι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Φαμπιάνο είναι καλά και είναι στο τέρμα. Δίδυμο στην άμυνα θα είναι οι Λούφτνερ και Χούμποτσαν και στα άκρα οι Σέχου και Λέτσιακς.

Στο κέντρο οι Κούσουλος και Γκόμεθ ενώ λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Παπουλής. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής τοποθετήθηκαν οι Τζιωνής και Τιάγκο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ασάντε.

Ήταν αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά με την πρώτη φάση να έρχεται για την ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία διεκδίκησε πέναλτι στο 5ο λεπτό. Βγήκε μπαλιά του Λέτσιακς κάθετη για τον Ασάντε ο οποίος πρόλαβε έπαιξε μπάλα μπροστά στον Ουζόχο, έπεσε στο έδαφος όμως ο Λούκας Σωτηρίου δεν υπέδειξε παράβαση.

Στο 7ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ αναπτύχθηκε εξαιρετικά με την μπάλα να πηγαίνει από τον Παπουλή στον Τζιωνή στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αυτός έβγαλε πάσα πίσω στον Λέτσιακς ο οποίος σέρβιρε με μπαλιά στον Ασάντε που με κεφαλιά σκόραρε. Ήταν το 8ο γκολ του Ασάντε, η 12η ασίστ στο πρωτάθλημα για τον Λέτσιακς.

Η επομενη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Τιάγκο μπροστά στο τέρμα να σουτάρει έξω.

Έδειχνε πιο απειλητική η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο 20λεπτο, αν και ήταν ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις, ενώ στην άμυνα περιόρισε σε καλό βαθμό το Αποέλ.

Στο 25ο λεπτό ο Κλωναριδης έβγαλε μία σέντρα από δεξιά, η μπαλα κτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 30ο λεπτό ο Γκόμεθ βρέθηκε σε θέση για σουτ μακριά έξω από την περιοχή, το έκανε όμως ο Ουζόχο απέκρουσε, στην επαναφορά ο Τζιωνής δεν βρήκε τη μπάλα για να σκοράρει.

Στο 32ο λεπτό ο Γκόμεθ έγινε ο πρώτος παίκτης που δέχθηκε κάρτα για τάκλιν στον Ανουάρ.

Στο 33ο λεπτό το Αποέλ έχασε την πρώτη καλή του ευκαιρία με τον Γκάρνερ ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.

Στο 39ο λεπτό ο Τζιωνής πήρε πάσα από τον Λέτσιακς και ανατράπηκε από τον Κλωναρίδη. Το φάουλ από πλάγια θέση εκτέλεσε ο Τιάγκο, έπιασε την κεφαλιά ο Λούφτνερ και η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 42ο λεπτό ο Τιάγκο πήρε πάσα έξω από την περιοχή, ο Ντεβινσέντι έπεσε πάνω του και τον έριξε στο έδαφος μέσα στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Παπουλής και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το Β’ Ημίχρονο

Κέρδισε φάουλ πλάγια δεξιά το Αποέλ στην πρώτη φάση στην επανάληψη.  Το εκτέλεσε ο Ντε Βινσέντι, έκανε κεφαλιά ο Σιέλης όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας μας.

Στο 49ο λεπτό έγιναν δύο διαδοχικά σουτ, πρώτα από Τζιωνή και ακοούθως από Γκόμεθ και τα δύο κόντραραν σε αμυνόμενους.

Στο 50ο λεπτό ο Λέτσιακς δέχθηκε κάρτα για μαρκάρισμα στον Γκάρνερ.

Στο 54ο λεπτό χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Λέτσιακς έκανε δυνατή σέντρα απέκρουσε ο Ουζόχο, ο Τιάγκο έκανε σουτ κόντραρε η μπάλα η οποία πήγε με ύψος στην εστία με τον Ουζόχο να αποκρούει ξανά με δυσκολία ενώ ούτε ο Παπουλής μπόρεσε με γυριστό να σκοράρει αφού ο Ανουάρ έκοψε στη γραμμή.

Στο 64ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε άλλη μία απίστευτη ευκαιρία. Ο Ασάντε πήρε μπαλιά στη πλάτη της άμυνας του Αποέλ, έδωσε στον αμαρκάριστο μπροστά στο κενό τέρμα Τζιωνή ο οποίος έχασε μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται.

Στο 65ο λεπτό ο Σαμπάλα έκανε ένα αδύναμο σουτ πάνω στον Φαμπιάνο ο οποίος δεν ανησύχησε.

Στο 66ο λεπτό ο Χούμποτσαν δέχθηκε κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Ντεβινσέντι.

Ένα πλασέ του Ζαχίντ στο 67ο λεπτό έφυγε λίγο έξω.

Στο 82ο λεπτό ο Τζιωνής έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία.  Ο Κούσουλος έκανε ωραίο ανέβασμα, έδωσε στον κεντρικό διάδρομο στον Παπουλή ο οποίος είδε τον Τζιωνή στην περιοχή του πέρασε τη μπαλα, αυτός έκανε σουυτ με το αριστερό μπροστά στο τέρμα άστοχο.

Στο 83ο λεπτό ο Κούσουλος έκανε συρτό δυνατό σουτ το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ουζόχο.

Στις καθηστερήσεις ο Λούφτνερ δέχθηκε κάρτα. Ηταν ο τέταρτος στο παιχνίδι και αυτός για την ομάδα μας.