Home TOP NEWS Ας μιλήσουμε για τους Κύπριους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

Ας μιλήσουμε για τους Κύπριους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!


Το πρωτάθλημα μας βρίσκεται σε περίοδο διακοπής λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ.

Ως γνωστόν από την ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή την περίοδο απουσιάζουν συνολικά 13 ποδοσφαιριστές, οι οκτώ βρίσκονται στις Εθνικές ομάδες της Κύπρου (Παπουλής, Λοίζου, Τζιωνής, Παναγή, Κούσουλος, Κακουλλής, Χαραλάμπος Χαραλάμπους, Νικόλας Παναγιώτου), ενώ οι άλλοι πέντε βρίσκονται σε άλλες Εθνικές. Στην Εθνική Σλοβακίας οι Χούμποτσαν και Ντούρις, στην Εθνική ο Σέχου, στην Εθνική Ελλάδας ο Μαυρίας και στην Εθνική Ουγγαρίας ο Λανγκ.

Εμείς σε αυτό το άρθρο μας θα ασχοληθούμε με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Για να βρίσκονται οι Τζιωνής, Λοίζου, Κούσουλος στην Εθνική Κύπρου που είναι μάλιστα μικροί σε ηλικία αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον Χένινγκ Μπεργκ.

Μπορεί σε μια ομάδα την μεγαλύτερη «πίττα» του ρόστερ να την κατέχουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο Νορβηγός τεχνικός είναι ένας προπονητής που έδειξε από τον καιρό που ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ ότι δείχνει εμπιστοσύνη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Ο Χένινγκ Μπεργκ, λοιπόν, έχει ρίξει μέχρι τώρα στην σεζόν εννέα Κύπριους ποδοσφαιριστές, κάποιοι από αυτούς παίζουν ως βασικοί κι άλλοι όχι.

Πρώτος φυσικά σε συμμετοχές δεν είναι άλλος από τον Ιωάννη Κούσουλο. Ο εκ των αρχηγών της ομάδας μας, όταν πρωτήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να μην του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο τώρα αποτελεί βασικό “γρανάζι” της ομάδας μας. Ο Κούσουλος κατέγραψε μέχρι στιγμής 29 συμμετοχές και πέτυχε συνολικά 4 γκολ. Αποτελεί την “ραχοκοκκαλιά” της μεσαία γραμμής και είναι ένα παίκτης που θα ήθελαν πολλοί προπονητές να τον έχουν στο ρόστερ τους. Ο Κούσουλος είναι παίκτης που βοηθάει στο μεσοαμυντικό ενώ στο μενού του έχει βάλει και το γκολ.

Δεύτερος Κύπριος σε συμμετοχές στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο Μαρίνος Τζιωνής με 26 συμμετοχές. Ο νεαρός άσσος της ομάδας μας μπορεί να μην ξεκίνησε σε όλα τα παιχνίδια  ως βασικός, αλλά είτε κληθεί να παίξει από την αρχή, είτε έρθει από τον πάγκο δίνει τα πάντα και βοηθάει την ΟΜΟΝΟΙΑ, τελευταίο παράδειγμα το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο οποίο μπήκε στο παιχνίδι στο 65ο λεπτό και στο 70ο πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Το “wonder kid” του Κυπριακού πρωταθλήματος, η μεγάλη έκπληξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κυπριακού πρωταθλήματος ο Λοίζος Λοίζου κλήθηκε από τον Μπεργκ να αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια, κάποια ως βασικός και σε κάποια άλλα ως αλλαγή. Ο 17χρόνος μεσοεπιθετικός της ομάδας μας που έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, αποτελεί ένα από τα κρύφα χαρτιά του Μπεργκ όχι μόνο για τα επόμενα παιχνίδια, αλλά για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ανδρόνικος Κακουλλής που την περσινή σεζόν ήταν βασικός σε αρκετά παιχνίδια, την φετινή σεζόν έπαιξε σε 12 παιχνίδια και για 367 λεπτά με τον Κύπριο φορ να πετυχαίνει και ένα γκολ στο νικητήριο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με 3-0 επί της ΑΕΛ.

Ο 20χρόνος Νικόλας Παναγιώτου που αποκτήθηκε από την Ανόρθωση κι οποίος αποτελεί μέλος της Εθνικής Ελπίδων κλήθηκε από τον Χένινγκ Μπεργκ να αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια της ομάδας μας ως αλλαγή καταγράφοντας 302λεπτά. Ο Παναγιώτου και στα τέσσερα ματς που φόρεσε την πράσινη φανέλα έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

Ο άλλλοτε βασικός κήπερ της ομάδας μας, ο 26χρόνος Κωνσταντίνος Παναγή αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια. Η παρουσία του Φαμπιάνο στην ΟΜΟΝΟΙΑ άφησε στον πάγκο τον Παναγή, ωστόσο ο Κύπριο πορτιέρε παρά το γεγονός ότι έχασε την θέση του βασικού είναι εκεί πάντα έτοιμος όποτε κληθεί από τον Μπεργκ να βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα με λιγότερες συμμετοχές και συγκεκριμένα με δύο έχουμε τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους ο οποίος επίσης είναι μέλος της Εθνική Ελπίδων, επίσης σε δύο παιχνίδια αγωνίστηκε και ο Κωνσταντίνος Βενιζέλου.

 Ο άτυχος Χαράλαμπος Κυριακίδης, αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι, ωστόσο όσες φορές κλήθηκε από τον Μπεργκ να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας μας το έπραξε με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι γεγονός ότι σπάνια βλέπουμε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να παίζουν νεαροί γηγενείς ποδοσφαιριστές και μάλιστα αρκετοί από αυτούς να έχουν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως προαναφέραμε και πιο πάνω, από τον καιρό που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο Χένινγκ Μπεργκ έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην προώθηση, αλλά και την βελτίωση του Κύπριου ποδοσφαιριστή κι αυτό το βλέπουμε κι από τις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες της Κύπρου.