Home TOP NEWS Μάριος Αργυρίδης: «Δεδομένη η σημαντικότητα της παρουσίας Λάρκου και Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

Μάριος Αργυρίδης: «Δεδομένη η σημαντικότητα της παρουσίας Λάρκου και Μπεργκ στην ΟΜΟΝΟΙΑ»


Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα protathlima.com και στον αθλητικογράφο Γιώργο Νικολάου παραχώρησε ο πρόεδρος του Σωματείου μας Μάριος Αργυρίδης. Έκανε αναφορά στις επιτυχίες των άλλων τμημάτων, το πρωτάθλημα στο βόλεϊ, τον ερχομό του Σταύρου Παπασταύρου, τις μετοχές, το «Ηλίας Πούλλος», τα συμβόλαια των Μπεργκ-Λάρκου και άλλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Αρχικά θα θέλαμε μια κουβέντα για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ, το 5ο για την ομάδα πετόσφαιρας και την προσπάθεια που έγινε φέτος.

«Είναι πολύ σημαντικό το 5ο πρωτάθλημα, έγινε σκληρή δουλειά από όλη την ομάδα, τον προπονητή και τους πετοσφαιριστές. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται από μόνα τους. Είναι μια αήττητη πορεία και πρέπει να το σημειώσουμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ομάδα και ελπίζουμε να πάρουμε και το κύπελλο γιατί γίνεται πολύ σκληρή δουλειά και είναι καλό να ανταμειφθεί με ένα νταμπλ. Το περσινό το στερηθήκαμε με την διακοπή».

-Στα άλλα τμήματα είχατε την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου στο φούτσαλ, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου, ενώ η ομάδα μπάσκετ συνεχίζει την προσπάθεια της στα πλέι οφς. Μια κουβέντα για τα άλλα τμήματα και την κάθε επιτυχία ξεχωριστά;

«Να αρχίσω με την καλαθόσφαιρα, όπου έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και με την ΑΕΚ. Χάσαμε ακόμα ένα παιχνίδι στον έξτρα χρόνο, το ίδιο είχαμε και με το ΑΠΟΕΛ. Αυτό που δείχνει η ομάδα της καλαθόσφαιρας είναι ότι και εκεί γίνεται μια πολύ καλή δουλειά και με τους Κύπριους νεαρούς καλαθοσφαιριστές και η επίμονη δουλειά μας κατέταξε στην 6η θέση με τεράστια διαφορά προϋπολογισμού από τις πρώτες 3-4 ομάδες και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Παρόλο που είναι στην 6η θέση αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολύ μακριά από τις δυο πιο πάνω ομάδες.

Στην γυναικεία ομάδα πάλι αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί το 80-90% είναι  Κύπριες ποδοσφαιρίστριες. Έχουμε τις λιγότερες ξένες, στην ουσία έχουμε δυο και η μία είναι τραυματίας και είμαστε στην 3η θέση, οπόταν είναι σημαντικό.

Στην ομάδα του φούτσαλ επίσης γίνεται εξαιρετική δουλειά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πάλεψαν πάρα πολλά παιχνίδια, σε μερικά ήταν και άτυχοι με τραυματισμούς. Παρόλα αυτά είμαστε στον τελικό με το ΑΠΟΕΛ και είμαστε εκεί και στο πρωτάθλημα, τίποτα δεν τέλειωσε και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και ότι βγει.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με όλα τα τμήματα γενικά. Και στην ποδηλασία μαζεύουμε αρκετούς τίτλους εδώ και χρόνια και παρόλο που θεωρείται κάπως δεδομένο πλέον, ο Πόλυς Πουμπουρής με την ομάδα του κάνουν αρκετά καλή δουλειά».

-Τι εξελίξεις να αναμένουμε μετά τον ερχομό του Σταύρου Παπασταύρου στην Κύπρο;

«Αντιλαμβάνεστε πρώτιστα τώρα είναι το αγωνιστικό, έχει καιρό να έρθει στην Κύπρο ο Πρόεδρος και να δει την ομάδα από κοντά. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα θέματα όπως το «Ηλίας Πούλλος» για το οποίο έγινε πρόσφατα η δημόσια ακρόαση και άλλα θέματα τα οποία θα τρέξει ο Πρόεδρος σύμφωνα με την ατζέντα που έχει ετοιμάσει και αναλόγως θα προκύψουν  ή όχι ανακοινώσεις. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορούμε να πούμε αυτή την στιγμή».

-Με το «Ηλίας Πούλλος» σε ποια φάση βρίσκεστε; Έγινε και πρόσφατα η δημόσια ακρόαση.

«Μετά την δημόσια ακρόαση περιμένουμε από την επιτροπή να δώσει την τελική γνώμη της και μετά θα πρέπει να προχωρήσουμε με την έγκριση από το δημαρχείο για να ξεκινήσουν τα έργα στο «Ηλίας Πούλλος». Είναι ένας μεγάλος στόχος που μπήκε από την διοίκηση και προσωπικά από τον Πρόεδρο για την αναβάθμιση του, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε όσο το δυνατό καλύτερα και  να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα μέσα από την αναβάθμιση του. Αντιλαμβάνεστε πως όταν έρχεται μια αναβάθμιση σοβαρή με μεγάλη επένδυση αναμένεται πως η ομάδα θα λειτουργεί καλύτερα και σίγουρα όταν λειτουργείς καλύτερα με σύγχρονα μέσα, τα αποτελέσματα ως συνήθως γίνονται καλύτερα».

-Τι να περιμένει ο κόσμος της Ομόνοιας σχετικά με την διάθεση των μετοχών; Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία και με ποιο τρόπο;

«Η συμφωνία λέει πως μέσα σε 3 χρόνια πρέπει να γίνει αυτή η διάθεση των μετοχών, όμως αντιλαμβάνεστε πως και λόγω της πανδημίας δεν είναι εύκολο πράγμα να γίνει όλη αυτή η δουλειά. Δεν υπάρχει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, είναι κάτι το οποίο το μελετούμε και θα δούμε μέσα στα πλαίσια της πανδημίας πως μπορούμε να προχωρήσουμε και αναλόγως θα μιλήσουμε ανοικτά με τον κόσμο μας για να γνωρίζει. Προς το παρόν  δεν έχουμε κάποια απόφαση που μπορούμε να κοινοποιήσουμε»

-Ο κόσμος της Ομόνοιας περιμένει την ανακοίνωση της ανανέωσης της συμφωνίας με τους Νεόφυτο Λάρκου και Χένινγκ Μπεργκ. Τι έχετε να πείτε στον κόσμο και πως σχολιάζεται την παρουσία των δυο αυτών ανθρώπων στην Ομόνοια.

«Τόσο ο Μπεργκ όσο και ο Νεόφυτος Λάρκου, με την παρουσία τους, θεωρώ ότι δεν αφήνουν κανένα Ομονοιάτη να αμφιβάλει για την σημαντικότητα της παρουσίας τους γιατί η ομάδα πέρσι τερμάτισε πρώτη, εκπροσώπησε την Κύπρο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Οπόταν αδιαμφισβήτητα ο ρόλος τους είναι πρωταγωνιστικός. Ήδη ο προπονητής μίλησε για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του και είπε ότι είναι σε συνομιλίες με την ομάδα. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν καταλήξουμε σε τελική συμφωνία, όμως αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι που θέλει τον χρόνο του. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα είναι το αυριανό παιχνίδι και για τα άλλα οι φίλοι της Ομόνοιας να μην αγωνιούν. Να έχουν εμπιστοσύνη στο Δ.Σ και κυρίως στον Πρόεδρο γιατί απέδειξε μέχρι τώρα πως όλα τα πράγματα λειτουργούν άκρως επαγγελματικά και σωστά και στην ώρα τους. Δεν μπορώ να θυμηθώ ένα γεγονός που έγινε λάθος, έτσι δεν πρέπει να σκέφτεται κάποιος αν θα γίνουν σωστά τα πράγματα. Να υπάρχει εμπιστοσύνη και όπως έδειξαν εμπιστοσύνη στην ομάδα και πήγε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, να δείξουν υπομονή και εμπιστοσύνη και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

-Ακολουθεί ο προημιτελικός με το ΑΠΟΕΛ και το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Πως περιμένετε αυτά τα παιχνίδια;

«Είναι σημαντικότατα παιχνίδια. Η Ομόνοια δεν υποτιμά κανένα αντίπαλο ανεξάρτητα από την θέση που βρίσκεται. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να αγωνιστούμε στο επίπεδο που ξέρουμε και στο τέλος πιστεύω θα προχωρήσουμε και στους δύο στόχους μας με επιτυχία. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρώτα βλέπουμε το παιχνίδι του κυπέλλου και μετά του πρωταθλήματος. Η ομάδα της ΑΕΛ είναι εξίσου καλή ομάδα, εξαιρετική ομάδα, μέχρι τώρα το απέδειξε αφού είναι στην 2η θέση με ένα βαθμό διαφορά. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να ανταποκριθούμε με τον τρόπο που θέλουμε».

-Θεωρείται ότι είναι καθοριστικής σημασίας το ντέρμπι με την ΑΕΛ;

«Είναι καθοριστικό αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πολλοί βαθμοί. Δεν θα ξεχάσουμε μέσα στον Νοέμβριο όταν ερωτήθηκε ο προπονητής μας και ήμασταν στην 7η θέση και στο -9 και αναγκάστηκε να εξηγήσει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια και πρέπει να κάνουμε υπομονή. Δεν είναι μαθηματικές πράξεις που αποκλείονται . Δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι να βλέπεις παιχνίδι με παιχνίδι και να κερδίζεις. Ο Σαβέφσκι είπε «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό», άρα πρέπει να κάνουμε υπομονή, να παίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος της ημέρας να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο».

-Ένα μήνυμα για την προσπάθεια που γίνεται στο σωματείο από την μέρα που έχετε αναλάβει.

«Αυτό που τονίζω από την πρώτη ημέρα είναι πως πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όλοι στο Δ.Σ και οι αθλητές γιατί εκπροσωπούμε ένα ιστορικό σύλλογο. Η Ομόνοια είναι ιστορική ομάδα με πάρα πολύ κόσμο και τον κόσμο πρέπει να τον γεμίζουμε με χαρές. Ακόμα και αν δεν πρωταγωνιστούμε, όπως είπα πριν και για την ομάδα της καλαθόσφαιρας, η ομάδα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο που πρέπει, να δίνει τον καλύτερο εαυτό και ο απλός Ομονοιάτης θα το εκτιμήσει και αυτό γιατί γνωρίζει πόσος είναι ο προϋπολογισμός της ομάδας και πόσος των αντιπάλων.

Σε όλα τα αθλήματα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να δίνουμε χαρά στους Ομονοιάτες. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα οικονομικό πρόβλημα με τα χρέη του σωματείου, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σκληρή δουλειά. Πέραν από την συμφωνία με το ποδοσφαιρικό τμήμα από το οποίο εξοφλείτε ένα μεγάλο μέρος του χρέους, πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, να μην δημιουργούνται ελλείμματα, να εξυπηρετούμε τις υποχρεώσεις μας ως προς τους αθλητές και τους προπονητές έτσι ώστε να βρίσκουμε χρήματα για να εξοφλούμε τα άλλα χρέη όπως αυτά στους ομολογιούχους  ή άλλους και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο σωματείο έτσι ώστε να έχουμε υγεία και να πρωταγωνιστούμε σε όλα τα αθλήματα όπως θέλει ο κάθε Ομονοιάτης».

«Στους οπαδούς της Ομόνοιας ένα πράγμα για κατάληξη. Υπομονή και εμπιστοσύνη. Η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει σε όλα τα τμήματα και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Ελπίζω να τελειώσουμε με αυτή την πανδημία και να χαρούμε, γιατί τις επιτυχίες μέχρι τώρα και στην Ευρώπη, ο κόσμος δεν τις χάρηκε όσο έπρεπε και όσο του αρμόζει».