Home TOP NEWS Match Report: Αποκλεισμός στο κύπελλο με ήττα από το Αποέλ

Match Report: Αποκλεισμός στο κύπελλο με ήττα από το Αποέλ


Αποκλεισμό από το κύπελλο γνώρισε σήμερα η ΟΜΟΝΟΑ. Το γκολ του Σαμπάλα στο 80ο λεπτό ήταν το μοναδικό στο παιχνίδι με το Αποέλ και ήταν αυτό που μας στέρησε τη συμμετοχή μας στην επόμενη φάση του θεσμού.  Οι πολλές αλλαγές του Μπεργκ σήμερα δεν λειτούργησαν, η απόδοση της ομάδας δεν ήταν τέτοια που να της επιτρέψει να έχει απαιτήσεις από το παιχνίδι και η επιδίωξη μας ήταν εμφανής, να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα όμως δεν αντέξαμε.

Ήταν πολύ καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο το Αποέλ το οποίο έφτιαξε φάσεις, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και επιδίωξε το γκολ.

Ο  Φαμπιάνο μας κράτησε στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του και ενώ ο Τζιωνής δύο φορές ο Τζιωνής μας γλύτωσε με παρεμβάσεις του στη γραμμή.

Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα, ούτε να βγούμε μπροστά και περιοριστήκαμε σε παθητικό ρόλο.

Στο δεύτερο μέρος ήταν κάπως καλύτερη η εικόνα μας. Περιορίσαμε το Αποέλ, χάσαμε και μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουμε πρώτοι, θελήσαμε να πάρουμε το παιχνίδι μέχρι τέλους στη λευκή ισοπαλία όμως δεν τα καταφέραμε.

Ολοκληρώθηκε έτσι απόψε η προσπάθεια μας στο θεσμό του κυπέλλου.

Το Α’ Ημίχρονο

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Μπεργκ τοποθετώντας στην κορυφή τον Ντούρις και πίσω του ως μεσοεπιθετικούς τους Τζιωνή, Παπουλή και Μποτεάκ.

Παναγιώτου και Βίτορ είναι στο κέντρο και στην άμυνα οι Λούφτνερ, Λανγκ, Κίκο και Μαυρίας.

Ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά με εναλλασσόμενη την κατοχή της μπάλας και χωρίς οι δύο ομάδες να κάνουν φάσεις.

Η πρώτη απειλή ήρθε στη δική μας περιοχή με φάουλ στο 11ο λεπτό. Ο Μαύριας έκανε φάουλ στον Ντογκαλά πλάγια αριστερά για το Αποέλ. Το εκτέλεσε ο Ντε Βινσέντι, έπιασε κεφαλιά ο Γκάρνερ όμως η μπάλα αποκρούστηκε από την άμυνα.

Στο 13ο λεπτό ο Κίκο έκανε σοβαρό λάθος βγάζοντας τον Κλωναρίδης μπροστά με χώρο, μπήκε στην περιοχή μας, γύρισε στον Ζαχίντ τον οποίο μάρκαρε σωστά ο Λούφτνερ.

Στο 15ο λεπτό το Αποέλ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ζαχίντ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε στην δεξιά γωνία του Φαμπιάνο ο οποίος έκανε τεράστια απόκρουση.

Η πρώτη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 24ο λεπτό με ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Κίκο, μπήκε στη πορεία της φάσης και προσπάθησε να τη στείλει προς την εστία χωρίς όμως επιτυχία.

Ήταν πιο καλό το Αποέλ στο πρώτο 25λεπτο με περισσότερη επιθετικότητα και στο 26ο λεπτό έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Εκτέλεσε κόρνερ ο Ζαχίντ, έπιασε την κεφαλιά ο Ενσούε και στη γραμμή ο Τζιωνής ενώ στην επαναφορά ο Κλωναρίδης έκανε σουτ για να κάνει ξανά σπουδαία απόκρουση ο Φαμπιάνο.

Στο 31ο λεπτό το Αποέλ κατέγραψε άλλη μία τελική. Ο Ντεβινσέντι εκτέλεσε φάουλ, έπιασε την κεφαλιά ο Σάντος η οποία ήταν άστοχη.

Έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία το Αποέλ ύστερα από σέντρα του Κλωναρίδη και κεφαλιά του Νσούε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Β’ Ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Συνέχισε να είναι πιο επιθετικό το Αποέλ και στο δεύτερο μέρος όμως ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή που απείλησε πρώτη στο 54ο λεπτό όταν ανέβηκε μπροστά με ταχύτητα, πήρε πάσα ο Μποτεάκ στην περιοχή, άφησε αυτός στον Βίτορ ου έκανε ένα σουτ το οποίο ήταν όμως υπό πίεση.

Ήμασταν πιο καλοί αμυντικά και μέχρι το πρώτο 25λεπτο δεν δεχθήκαμε απειλή.

Στο 73ο λεπτό έκανε δύο αλλαγές ο Μπεργκ βγάζοντας Μποτεάκ και Παναγιώτου βάζοντας στη θέση τους τους Λοϊζου και Κούσουλο.

Στο 75ο λεπτό χάσαμε τεράστια ευκαιρία όταν ο Τζιωνής μπήκε με ταχύτητα στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό και η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι.

Στην εξέλιξη της φάσης το Αποέλ έφυγε με 3 παίκτες μπροστά, έδωσε πάσα ο Ντογκαλά στον Γκάρνερ, πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Λανγκ και έδιωξε.

Στο 79ο λεπτό ο Μπεργκ έριξε στο παιχνίδι τον Λέτσιακς βγάζοντας τον Κίκο.

Στο 80ο λεπτό το Αποέλ άνοιξε το σκορ με τον Σαμπάλα. Έγινε σέντρα από δεξιά από τον Ζαχίντ, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι εκεί που κινήθηκε ο Σαμπάλα που έκανε αριστερό βολέ και άνοιξε το σκορ.

Έβαλε Ασάντε και Τσέποβιτς ο Μπεργκ μετά το γκολ βγάζοντας τους Παπουλή και Ντούρις. Δεν άλλαξε όμως τίποτα μέχρι το τέλος.