Home TOP NEWS Post Game: Μετά τη χαρά… προσγείωση και προσήλωση στον αγώνα με την...

Post Game: Μετά τη χαρά… προσγείωση και προσήλωση στον αγώνα με την ΑΕΚ


Δεν χρειάζονται ούτε πανηγύρια ούτε μεγάλα λόγια σήμερα. Πολύ σημαντική η νίκη μας χθες βράδυ στο Τσίρειο, στο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ, η οποία ωστόσο απλά μεγαλώνει την ευθύνη της ομάδα μας που θα παίζει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Μας αρέσει αυτή η ταμπέλα, σίγουρα αρέσει και στους παίκτες μας. Μένει να το επιβεβαιώσουν.

Χθες το παιχνίδι δεν άρχισε καλά. Το γκολ που δεχθήκαμε στο ξεκίνημα, το οποίο αξίζει χειροκρότημα αφού ήταν σπάνιας ομορφιάς, μας αφύπνισε. Ήθελε το χρόνο της η ομάδα μέχρι να επανεκκινήσει και όταν το έπραξε επιβλήθηκε της αντιπάλους της στο γήπεδο.

Η διάθεση μας να επιτεθούμε ολοένα και μεγάλωνε με την ομάδα να βγάζει στο γήπεδο προσωπικότητα. Το γκολ του Λοϊζου ήταν πραγματικό ποίημα και το πέναλτι γκολ του Τσέποβιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ελέγξαμε το ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο αν και η ΑΕΛ ήταν πολύ λογικό να ρίξει βάρος στην επίθεση. Μάλιστα μόλις ο Κέρκεζ έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο έδωσε ώθηση στην ομάδα του η οποία για κάποιο χρονικό διάστημα μας έκλεισε στην περιοχή μας. Ενήργησε όμως και ο Μπεργκ πολύ καλά από τον πάγκο με τις κινήσεις του να αλλάζουν την εικόνα.

Ατομικά αν κρίνουμε την απόδοση των παικτών μας εστιάζουμε στην εξαιρετική απόδοση του Λοϊζου. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους του, ήταν ο κινητήριος μοχλός επιθετικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ ενώ το υπέροχο γκολ του μάλλον τον αναδεικνύει ως τον πολυτιμότερο.

Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση του Γκόμεθ. Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του. Ήταν ωσάν να ήταν αυτός που επέλεγε όπως ο ίδιος επιθυμούσε να ορίσει το ρυθμό του παιχνιδιού. Έτρεξε αφάνταστα, μάρκαρε και κατέγραψε συνολικά μία από τις κορυφαίες του εμφανίσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Φαμπιάνο. Έκανε πολλές, δύσκολες και καθοριστικές αποκρούσεις στην αναμέτρηση και ήταν για ακόμα μία φορά μεγάλο πρωταγωνιστής.

Από κει και πέρα το αμυντικό δίδυμο Λούφτνερ Χούμποτσαν περιόρισαν στον απόλυτο βαθμό τον Μαέ, έκαναν το γνωστό ώριμο τους παιχνίδι και έδειξαν σταθερότητα.

Οι δύο ακραίοι Λέτσιακς και Σέχου ήταν κάπως περιορισμένοι επιθετικά όμως στην άμυνα ήταν αμφότεροι πάρα πολύ καλοί. Ο Λέτσιακς έκανε κάποια καλά ανεβάσματα, σε ένα από αυτά θα μπορούσε να έρθει γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Κούσουλος έδωσε όγκο στο κέντρο, έδωσε πολλές μάχες τις οποίες κέρδισε ενώ θα μπορούσε και χθες να πετύχει ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ, ίδιο με αυτό που σημείωσε στο Μακάρειο με τον Ολυμπιακό.

Ο Τιάγκο προσπάθησε, δεν είχε όμως ιδιαίτερα καλές στιγμές στον αγώνα. Φάνηκε επίσης να υπάρχει μία αδυναμία στη δική του πλευρά αμυντικά. Ο Βραζιλιάνος πρέπει να ανέβει.

Ο Ασάντε έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν κινητικός, έβγαλε αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, έτρεξε αρκετά βγάζοντας την ταχύτητα του σε κάποιες φάσεις, είχε εξαιρετικό κράτημα μπάλας δίνοντας σε αρκετές περιπτώσεις της δυνατότητα στους συμπαίκτες του να ανέβουν και μπορεί να μην είχε κάποια ευκαιρία για να σκοράρει όμως ήταν πολύ θετική η παρουσία του.

Ο Τσέποβιτς είχε συμμετοχή στο γκολ του Λοϊζου, σκόραρε κιόλας με πέναλτι και γενικά ήταν μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση από τον Σέρβο.

Σε ότι αφορά στις αλλαγές… ο Παπουλής είχε πολύ καλές ενέργειες από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι, ο Τζιωνής έδωσε περισσότερες βοήθειες αμυντικά ενώ ο Ντούρις βοήθησε επίσης από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, κυρίως στην αμυντική λειτουργία μας. Ο Σλοβάκος είχε το διαπληκτισμό με τον αντίπαλο και αποβλήθηκε και αυτό σίγουρα του αφαιρεί.

Μας άφησε άναυδους ο Μπεργκ βάζοντας στο τέλος τον Λανγκ στη κορυφή της επίθεσης. Έχει την εξήγηση της η κίνηση του. Προφανώς ήθελε κάποιον να κερδίζει τις μάχες στον αέρα όταν η ομάδα μας έδιωχνε από την άμυνα.

Πήραμε το ζητούμενο χθες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν κρίθηκε τίποτα και αυτό θα πρέπει όλοι μας να το αντιληφθούμε. Ακολουθεί ακόμα ένα κρίσιμο παιχνίδι, την ερχόμενη Πέμπτη με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ και πρέπει να συγκεντρωθούμε για να πάμε να το κερδίσουμε!