Home TOP NEWS Τα δυνατά μας κίνητρα, η πίεση της αντιπάλου και… οι προσωπικές μονομαχίες

Τα δυνατά μας κίνητρα, η πίεση της αντιπάλου και… οι προσωπικές μονομαχίες


Από τις 4 ομάδες οι οποίες σήμερα θεωρούνται διεκδικήτριες για τον τίτλο, η Ανόρθωση έχεις τις λιγότερες πιθανότητες για να τα καταφέρει. Το γεγονός ότι η ομάδα του Κετσπάια έχει πάνω από αυτήν 3 ομάδες, με διαφορά μάλιστα από την κορυφή 7 βαθμών και 6 από τη δεύτερη θέση, κάνει την ανάγκη της για συνεχόμενες νίκες επιτακτική.

Με αυτό ως δεδομένο την αναμένουμε να έρθει στο ΓΣΠ για να κυνηγήσει το απόλυτο των βαθμών. Βέβαια απέναντι της θα βρει μία διψασμένη για νίκη ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ομάδα μας θέλει να καταγράψει άλλη μία επιτυχία, αφενώς για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση με πιθανότητα να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της, και αφετέρου για να βγάλει την Ανόρθωση εκτός μάχης. Είναι πολύ δυνατά τα κίνητρα αυτά για την ομάδα μας.

Παρακολουθώντας κανείς την ομάδα του Κετσπάια φέτος εύκολα μπορεί να συμπεράνει πως αγωνιστικά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει. Αυτό μάλλον μαρτυρούν και τα αποτελέσματα της στα ντέρμπι που έδωσε φέτος απέναντι στους διεκδικητές, δεν έχει καταγράψει νίκη.

Βέβαια είθισται να λέγεται πως τέτοια νέρμπι είναι ανοικτά, είναι δηλαδή τριπλής παραλλαγής. Κρίνοντας πάντως τις δύο ομάδες, σε ότι αφορά στην ποιότητα των ρόστερ τους αλλά και την ομαδική τους παρουσία, η ΟΜΟΝΟΙΑ υπερτερεί.

Συγκρίνοντας λοιπόν τις γραμμές των δύο ομάδων το συμπέρασμα αυτό βγαίνει μάλλον αβίαστα. Στο τελευτάιο παιχνίδι με τον Απόλλωνα η Ανόρθωση έπαιξε με τους Βργκοτς, Ρισβάνη, Κορέια και Αμπαρτζουμιάν στην άμυνα, τους Αρτυματά και Νταουσβίλι στο κέντρο και τον Μίχα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κβιλιτάια. Στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Καλτσάς και Ογκριασβίλι.

Η Ανόρθωση διαθέτει σίγουρα παίκτες με ποιότητα οι οποίοι ωστόσο αν εξουδετερωθούν τότε το έργο μας θα γίνει πιο εύκολο.

Ο Σέχου θα έχει ενδεχομένως την πιο δύσκολη δουλειά αφού αντίπαλος του θα είναι ο Ογκριασβίλι ενώ ο Λέτσιακς θα έχει κοντά του τον επίσης πολύ καλό Καλτσά. Έχουν πάντως επιθετική έφεση και οι δύο ακραίοι μπακ, Κορέια και Αμπαρτζουμιάν οπότε θα χρειαστεί σίγουρα βοήθεια αμυντικά από τους δύο που θα επιλέξει ο Μπεργκ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Γκόμεθ και Κούσουλος υπερτερούν ποιοτικά των Αρτυματά και Νταουσβίλι ενώ και ο Μίχα θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή. Ο Κβιλιτάια, όντας η αιχμή του δόρατος για την Ανόρθωση, θα είναι υπό τη συνεχή επιτήρηση των Λούφτνερ και Χούμποτσαν (Λανγκ).

Οι δύο μέσοι Μπουσούλατζιτς και Χουσμπάουερ αλλά και ο Ελλαδίτης επιθετικός Μανιάς έπαιξαν ως αλλαγή κόντρα στον Απόλλωνα.

Οι προσωπικές μονομαχίες θα παίξουν το ρόλο τους στον αγώνα και νικητές θα βγουν αυτοί που θα επιδέιξουν περισσότερο πάθος. Επιθετικά πάντως, αν η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεδιπλώσει τις αρετές της τότε θα είναι δύσκολο για την αντίπαλο μας να βρει αντίδοτο. Το είδαμε να συμβαίνει πολλές φορές φέτος αυτό.

Ο Χένινγκ Μπεργκ μάλλον έχει καταλήξει στο πως θα παρατάξει την ομάδα στον αγώνα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πράξει.