Home TOP NEWS ΟΜΟΝΟΙΑ 2010 – 2021: Η συνεισφορά των Κυπρίων ποδοσφαιριστών τότε και σήμερα!

ΟΜΟΝΟΙΑ 2010 – 2021: Η συνεισφορά των Κυπρίων ποδοσφαιριστών τότε και σήμερα!


Η σεζόν 2009-10 ήταν η τελευταία κατά την οποία η Ομόνοια πήρε το πρωτάθλημα. Ήταν το εικοστό τρόπαιο πρωταθλήματος στην ιστορία της, με την ομάδα του «τριφυλλιού» να αποκτά το δικαίωμα να προσθέσει δεύτερο αστεράκι στη φανέλα της. Ο τίτλος αυτός απείχε χρονικά από τον προηγούμενο επτά χρόνια.

Η ποιότητα όμως ήταν και ντόπιας προέλευσης. Η Ομόνοια στήριξε την προσπάθεια της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε σημαντικό βαθμό σε Κύπριους παίκτες. Με άλλα λόγια η ισχύς της ομάδας βασίστηκε και στο ημεδαπό στοιχείο. Υπήρχαν αρκετοί Κύπριοι στο δυναμικό και όλοι είχαν την προσφορά τους στο επίτευγμα. Κάποιων όμως εξ’αυτών η προσφορά ήταν μεγαλύτερη. Γιατί ήταν παίκτες με εμπειρία, προσωπικότητα, νοοτροπία νικητή, δίδοντες  μέσω αυτών των προσόντων  που τους  διέκριναν, άλλη διάσταση στην ομάδα.

Εκείνος ο τίτλος ήταν απότοκο κυρίως της ποιότητας που είχε και τότε η ομάδα

Πάμε να θυμηθούμε: Μιχάλης Κωνσταντίνου (21 συμμετοχές- 11 γκολ), Στάθης Αλωνεύτης (26-11) Αντώνης Γιωργαλλίδης (15), Ηλίας Χαραλάμπους (28-5), Κωνσταντίνος Μακρίδης (27-4) Δημήτρης Χριστοφή (28-1), Γιώργος Εφραίμ (28-7), Γιώργος Παναγή (7), Παρασκευάς Χρίστου(4), Αντώνης Κατσιής (1).

Το παρόν

Σημαντική στήριξη από το Κυπριακό στοιχείο υπάρχει και στη σημερινή ομάδα που επίσης διάγει μια επιτυχέστατη πορεία. Έχει αγωνιστεί για πρώτη φορά στη ιστορία της σε Ευρωπαϊκό όμιλο και απέχει μόλις δυο βήματα από την εκπλήρωση του μεγάλου ονείρου που λέγεται κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από έντεκα χρόνια.

Όλος ο φίλαθλος κόσμος εντυπωσιασμένος ων, μιλά για το ταλέντο, τη συνέπεια, την γενική εικόνα και την προοπτική των Κυπρίων παικτών του «τριφυλλιού». Η παρούσα φουρνιά, ηλικιακά είναι νεαρότερη από την προ δεκαετίας.

Οι Γιάννης Κούσουλος (33-4), Λοΐζος Λοΐζου (26-2) Μαρίνος Τζιωνής (30-7) κατά πρώτον κάνουν φοβερή παρουσία και έχουν καταστεί δικαίως εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Υπάρχει προσφορά στην προσπάθεια και από άλλους. Σε  έκταση που ποικίλλει. Αναφερόμαστε στους Ανδρόνικο Κακουλλή (14-1), Κωνσταντίνο Παναγή (3), Χαράλαμπο Κυριακίδη (1), Νικόλα Παναγιώτου (4), Χαράλαμπο Χαραλάμπους (2), Κωνσταντίνο Βενιζέλο (2).

Παπούτσιν που τον τόπον σου. Που δεν είναι μπαλωμένο!

Πηγή:24sports.com.cy (Του Πέτρου Παπαγιώργη)