Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ: “Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι από το τι πετύχαμε αυτή τη...

Χένινγκ Μπεργκ: “Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι από το τι πετύχαμε αυτή τη σεζόν,οι οπαδοί είναι πιο τρελοί από εμένα”

Ο Χένινγκ Μπεργκ ήταν καλεσμένος στο στο εορτατστικό επεισόδιο της εκπομπής «Total Green» στην Primetel και μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Aναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει το είναι τρελός ο Νορβηγός, ελπίζω να μην σημαίνει το ίδιο όπως αυτό που σημαίνει στη Νορβηγία γιατί θα βρω μπελά. Αν δείτε τι έγινε χθες, θα έλεγα ότι οι οπαδοί είναι πιο τρελοί από εμένα.

Όταν ξεκινάς τη σεζόν είναι δύσκολο να ξέρεις τι θα κάνεις. Αλλά με βάση το τι κάναμε μαζί τον πρώτο χρόνο, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι υπήρχε η πίστη στην ομάδα, θα παλεύαμε για τον τίτλο, να πάμε μακριά στην Ευρώπη στους ομίλους. Ακόμη κι έτσι μπορούσε για μας να γίνει δυνατό το να είμαστε ικανοί να παλέψουμε μέχρι τέλους.

Είναι εφικτό να βελτιώνεσαι συνέχεια. Συνεχώς θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, ο κάθε ένας να γίνει ο καλύτερος που μπορεί. Αυτός είναι ένας φυσιολογικός τρόπος δουλειάς. Όσο καλύτερα κάνεις τη δουλειά τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Όμως το ποδόσφαιρο δεν δουλεύει πάντα έτσι. Κάποτε μπορείς να παίξεις κακά και να κερδίσεις και να παίξεις εξαιρετικά και να χάσεις. Έτσι μπορούμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αλλά όταν πιάσουμε τη μεγάλη εικόνα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι, ταπεινοί, να σκεφτόμαστε πάντα τη βελτίωση.

Δουλεύω για πολλά χρόνια με τον Σοκολόφσκι. Δεν συμφωνούμε πάντα επομένως έχουμε καλές συζητήσεις. Είναι μεγαλύτερος από εμένα. Έχει καλή εμπειρία. Δεν είναι συχνό να βρίσκεις προπονητή με τόση εμπειρία, γνώση, και να είναι τόσο ακριβής σε ατομική δουλειά με τους παίκτες. Έχει την ευθύνη για την ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών. Βοήθησε πολύ τους παίκτες και την ομάδα».

Για τη στιγμή που έβγαλε το κινητό κι έκανε μαθηματικά στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για το αν μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είδα τους βαθμούς και τα παιχνίδια. Ήξερα ότι μπορούσαμε να το πάρουμε αν και η διαφορά ήταν μεγάλη. Το σερί που είχαμε μετά και η πορεία μέχρι το τέλος της σεζόν, ήταν κορυφαία πορεία. Χάρη στη συνέπεια των παικτών».

«Ναι, ήταν πολύ κομβικό το σημείο με ΠΑΟΚ και ΑΠΟΕΛ που κερδίσαμε μετά το κακό σερί. Στην αρχή της σεζόν προσπαθούσαμε να βρούμε την ισορροπία και το κάναμε πολύ καλά στη διαχείριση μεταξύ Ευρώπης και πρωταθλήματος, αργότερα στους ομίλους ήταν δύσκολο στο πρωτάθλημα, είχαμε πρόβλημα στο να τα συνδυάσουμε με νίκες. Μετά το προσαρμόσαμε, δώσαμε προτεραιότητα στο πρωτάθλημα και όταν παίξαμε με τον ΠΑΟΚ δεν παίξαμε με την καλύτερη μας ενδεκάδα. Όμως ίσως και να ήταν η καλύτερη μας ενδεκάδα. Έπαιξαν νεαροί, κάναμε την πρώτη μας νίκη σε όμιλο και τέσσερις μέρες μετά κερδίσαμε 3-0 τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό έφερε την αλλαγή για το υπόλοιπο της σεζόν».

«Όλοι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι από το τι πετύχαμε αυτή τη σεζόν, όλοι μαζί. Ήταν καταπληκτική σεζόν. Όχι απλά καλή, ήταν ξεχωριστή. Να το χαρούμε γιατί ξέρουμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Θα έχουμε σκληρές προκλήσεις, δυσκολίες με καλές ομάδες. Θα έχουμε στιγμές με μεγάλη χαρά. Αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ατομικά και ως ομάδα και να μένουμε μαζί, όλοι στην ομάδα και ο κόσμος γιατί είμαστε μια μεγάλη οικογένεια».