Home TOP NEWS Η ΟΜΟΝΟΙΑ και οι άλλες που περίμεναν χρόνια για να ξαναπατήσουν κορυφή

Η ΟΜΟΝΟΙΑ και οι άλλες που περίμεναν χρόνια για να ξαναπατήσουν κορυφή


Την επιστροφή της στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου απολαμβάνει εδώ και λίγες μέρες η Ομόνοια, η οποία κατάφερε να πάρει ξανά το πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια. Μαζί με τους πράσινους πάντως, στην κορυφή διάφορων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων επέστρεψαν και άλλες ομάδες, οι οποίες είχαν να κατακτήσουν το τρόπαιο για πάνω από μια δεκαετία.

Στην κορυφή της σχετικής λίστα βρίσκεται η Μαλτέζικη Χαμρούν Σπάρτανς ΦΚ, η οποία κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο μετά από 30 χρόνια. Στην Αλβανία, η Τέουτα κατάφερε να χριστεί πρωταθλήτρια μετά από 27 χρόνια, με το φετινό τρόπαιο να είναι το πρώτο της μετά από αυτό που σήκωσε το 1994.

Τέλος στο αλβανικό «θρίλερ»: Πρωταθλήτρια η Τέουτα του Κούρου στη διαφορά γκολ | Ποδόσφαιρο: Ευρώπη & Αλβανία | gazzetta.gr

Από την άλλη η Σπορτινγ Λισαβόνας κατάφερε να σπάσει την κατάρα των 19 χρόνων σηκώνοντας επιτέλους το τρόπαιο. Σε αυτά τα 19 χρόνια που η Σπόρτινγκ έμεινε μακριά απ’ την κατάκτηση της Primeira Liga, τα 11 πρωταθλήματα είχαν καταλήξει στην Πόρτο και τα 7 στην Μπενφίκα.

Esfw-Nz-W4-AMC3io

Το 19ο πρωτάθλημα της πανηγύρισε φέτος και η Ίντερ, η οποία κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, σπάζοντας το σερί που είχε η Γιουβέντους με τις 9 σερί κατακτήσεις. Από την άλλη η Ρέιντζερς που πέρασε από χίλια κύματα, πέφτοντας ακόμα και στην Β’ κατηγορία κατάφερε να επιστρέψει πιο δυνατή κατακτώντας το τρόπαιο μετά από 10 χρόνια.

Inter-Milan-FINALLY-receives-the-Serie-A-trophy-for-the

Από την άλλη η Λίλ του εκπληκτικού Μπουράκ Γιλμάζ, κατάφερε να δείξει ότι το χρήμα δεν είναι το παν, καθώς απέναντι στην «πλούσια» Παρί κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση μετά από 10 χρόνια…

3f830-16219395244549-800

Και για τέλος αφήνουμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όπως εξελίχθηκε, το οποίο ήταν το Ισπανικό. Το πρωτάθλημα παίχτηκε πόντο-πόντο, με τους «ροχιμπλάνκος» να είναι η ομάδα που χαμογέλασε στο τέλος, αφού ήρθε ο πολυπόθητος 11ος τίτλος και 2ος στην εποχή του Ντιέγκο Σιμεόνε, με τον προηγούμενο να έρχεται το 2013-2014.

17573919w-780x470

Αναλυτικά η λίστα:

🇲🇹 Χαμρούν Σπάρτανς ΦΚ (30 Χρόνια)
🇦🇱 Τέουτα (27 Χρόνια)
🇵🇹 Σπόρτινγκ (19 Χρόνια)
🇮🇹 Ίντερ (11 Χρόνια)
🇨🇾 Ομόνοια Λευκωσίας (11 Χρόνια)
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Ρέιντζερς (10 Χρόνια)
🇫🇷 Λίλ (10 Χρόνια)
🇪🇸 Ατλέτικο (7 Χρόνια)

Από ant1.com.cy