Home TOP NEWS Διεργασίες για έκδοση μετοχών

Διεργασίες για έκδοση μετοχών


Στις 29 Μαΐου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου Ομόνοια για την παραχώρηση της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος στον επενδυτή Σταύρο Παπασταύρου.

Μεταξύ των προνοιών της συμφωνίας των δύο πλευρών ήταν η έκδοση μετοχών της εταιρείας που θα διατεθούν για τους φίλους της ομάδας με την πάροδο τριών χρόνων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το θέμα δεν μπήκε στις… ελληνικές καλένδες. Τουναντίον είναι στις προθέσεις της διοίκησης και είναι σε εξέλιξη εσωτερική διαδικασία προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση μετοχών για τον «Λαό» της Ομόνοιας.

Παρότι δεν τέθηκε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διεργασιών που σχετίζονται με την έκδοση μετοχών στόχος είναι να καταστεί εφικτή σύντομα. Σε πρώτη φάση θα εκδοθούν μετοχές σε ποσοστό 40%, όμως εάν υπάρξει ζήτηση ο πρόεδρος της Ομόνοιας είναι διατεθειμένος να αυξήσει τον αριθμό.

Όσον αφορά στην ανοικοδόμηση του προπονητικού κέντρου η Ομόνοια περιμένει την Πολεοδομική Άδεια ούτως ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Υπενθυμίζουμε ότι στις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η δημόσια ακρόαση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για την αίτηση του σωματείου Ομόνοια σχετικά με το έργο, που προνοεί την αναβάθμιση του «Ηλίας Πούλλος» σε υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Σημαντικό και τελευταίο βήμα για να ανάψει «πράσινο» φως για έναρξη των εργασιών είναι η έκδοση Πολεοδομικής Άδειας. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για αυτές τις περιπτώσεις η διοίκηση είναι σε στάση αναμονής για να καθορίσει τα επόμενα της βήματα.

Γιώργος Χατζηαντώνης – match.com.cy