Home TOP NEWS Η αποκάλυψη Μπεργκ για τα πέναλτι με τον Ερυθρό Αστέρα

Η αποκάλυψη Μπεργκ για τα πέναλτι με τον Ερυθρό Αστέρα

Το βράδυ της Δευτέρας(28/6) έγινε η προβολή του πρώτου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, “ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ”.


Στο πρώτο επεισόδιο οι πρωταγωνιστές της περσινής επιτυχημένης σεζόν αναφέρθηκαν και στην ιστορική πρόκριση με τον Ερυθρό Αστέρα η οποία έδωσε την ευκαιρία στην ΟΜΟΝΟΙΑ να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μάλιστα ο Χένινγκ Μπεργκ στην δική του αναφορά μέσα από το ντοκιμαντέρ μίλησε για τα πέναλτι με τον Ερυθρό Αστέρα, εκεί οπου οι πράσινοι έγραψαν ιστορία και προκρίθηκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο κόουτς της ομάδας μας, αποκάλυψε μια ιστορία που είχε γίνει, κατά τη διάρκεια επιλογής των παικτών που θα κτυπούσαν την μπάλα από την άσπρη βούλα.

Δήλωσε πως ο Γιάννης Κούσουλος, ήταν πολύ ενθουσιώδης και «ανέβαζε» ψυχολογικά τους συμπαίκτες του λέγοντας τους πως πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Μπεργκ:

«Ναι, υπήρχε πλάνο. Το είχαμε σκεφτεί από προηγουμένως. Είχα ετοιμάσει μια λίστα, αλλά δεν γνωρίζεις πριν τον αγώνα ποιοι θα βρίσκονται στο γήπεδο όταν τελειώσει ή ποια θα είναι η κατάσταση τους εκείνη τη στιγμή. Οπόταν είχαμε επιλογές, αλλά έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε τη σειρά για τις εκτελέσεις.

Το καλύτερο σημείο ήταν με τον Κούσουλο που είναι ο πιο ενθουσιώδης παίκτης που είχα ποτέ και στηρίζει πάρα πολύ τους συμπαίκτες του. Δεν βρισκόταν στη σχετική λίστα, αλλά έλεγε συνεχώς: «Πάμε παιδιά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας», όπως κάνει πάντα και αυτό είναι τοπ. Και έτσι εγώ του απάντησα: «Εντάξει Κούσου, τότε να κτυπήσεις εσύ το πέμπτο πέναλτι» και αυτός είπε αμέσως: «Όχι όχι όχι αφεντικό».

Έτσι, ο Έρικ θα κτυπούσε το πέμπτο πέναλτι και είναι πολύ καλός εκτελεστής. Όμως πάντα διαλέγεις τον καλύτερο σου εκτελεστή πρώτο γιατί θέλεις να έχεις μια καλή αρχή και δεν ξέρεις στο τέλος πόσα πέναλτι θα εκτελέσεις. Όμως όλα πήγαν πάρα πολύ καλά για εμάς».