Home TOP NEWS Οι τοποθετήσεις του Μπεργκ για τη νέα σεζόν

Οι τοποθετήσεις του Μπεργκ για τη νέα σεζόν


Ο προπονητής της ομάδας μας, Χένινγκ Μπεργκ παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενόψει της νέας σεζόν, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και τα πιθανά παιχνίδια κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Οι τοποθετήσεις του Χένινγκ Μπεργκ:

Η νέα σεζόν ξεκινά πως νιώθεις γι’ αυτό; «Είναι καλό που είμαστε πίσω και βλέπουμε τους παίκτες και το προσωπικό και όλους ξανά. Ήταν καλό το διάλλειμα και οι διακοπές για να δεις την οικογένεια σου και να κάνεις διαφορετικά πράγματα, αλλά είναι επίσης πολύ καλό που είμαστε πίσω».

Υπάρχουν διαφορές σε αυτή την προετοιμασία σε σχέση με τις προηγούμενες δύο; «Πέρσι ήταν λίγο ιδιαίτερα λόγω του Covid και του διαστήματος από τον τελευταίο μας αγώνα μέχρι που ξεκινήσαμε ξανά. Τώρα είναι φυσιολογική προετοιμασία. Όταν είσαι επιτυχημένος έχεις να παίξεις στην Ευρώπη αρκετά νωρίς, άρα δεν είχαμε μεγάλο διάλλειμα και δεν είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με αυτό που ήμασταν. Είμαστε καλά.»

Στις 13 Ιουλίου έχουμε το παιχνίδι για το Σούπερ Καπ απέναντι στην Ανόρθωση και μια εβδομάδα αργότερα Ευρωπαϊκό αγώνα, πιθανόν απέναντι στην Δυναμό Ζάγκρεμπ. Τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα δύο παιχνίδια; «Οι ποδοσφαιριστές κράτησαν τους εαυτούς τους ενεργούς σε καλή φυσική κατάσταση, το πρόγραμμα «διόρθωσε το διάλλειμα άρα δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Πρέπει να βρούμε το καλύτερο επίπεδο ξανά όσο αφορά φυσική κατάσταση, ομαδικό παιχνίδι και ατομική ποιότητα. Είναι φυσιολογικές προπονήσεις και πρέπει να το πάμε βήμα – βήμα, όμως την ίδια στιγμή το σημείο που ξεκινάμε είναι σε καλό επίπεδο».

Ποια είναι η γνώμη σου για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ όπου πιθανόν να αντιμετωπίσουμε τη Δυναμό Ζάγκρεμπ; «Όταν παίζεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένεις ότι θα παίξεις με μια πολύ καλή ομάδα. Το κάναμε και πέρσι. Αυτή τη φορά ξεκινάμε απέναντι στην καλύτερη και πιο δυνατή ομάδα που μπορούσαμε να παίξουμε. Οι υπόλοιπες ομάδες ήταν επίσης δυνατές, ίσως όχι τόσο. Θα είναι πολύ μεγάλο τεστ, είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Είναι κάτι καλό για εμάς για να βλέπουμε μπροστά, δηλαδή το γεγονός ότι θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που κέρδισε την Τότεναμ πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ και στο τέλος έχασε από την Βιγιαρεάλ που κέρδισε τον τελικό. Ξέρουμε ότι έχουν τοπ ποιότητα και είναι πολύ καλή ομάδα, όμως ανυπομονούμε για την πρόκληση και σίγουρα θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ήδη έχουμε υπογράψει δύο παίκτες, τον Έκτορ Γιούστε και τον Πάρη Ψάλτη. Ένα σχόλιο γι’ αυτούς; «Καλοί παίκτες και οι δύο τους. Τους γνωρίζω καλά από το Κυπριακό πρωτάθλημα άρα υπάρει μεγαλύτερη «ασφάλεια», όταν υπογράφεις ποδοσφαιριστές που τους έχεις δει πολλές φορές και έπαιξες εναντίων τους. Ξέρεις περισσότερα γι’ αυτούς, είναι καλοί παίκτες και βελτιώνουν το ρόστερ μας. Είμαστε χαρούμενοι που τους έχουμε».

Τι γίνεται με τις επόμενες μας κινήσεις στο μεταγραφικό «παράθυρο». Τι μπορούμε να πούμε στον κόσμο σχετικά με αυτό; «Η μεταγραφική περίοδος είναι ανοικτή. Ο κάθε Σύλλογος βλέπει κατά πόσο είναι δυνατό να προσθέσει κάτι στην ομάδα μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού και εμείς είμαστε το ίδιο. Ακόμη ψάχνουμε για κάποιους παίκτες. Δεν θέλουμε απλά να βρούμε τον παίκτη. Αν είναι να φέρουμε κάποιον πρέπει να κάνει την ομάδα και το σύνολο καλύτερο, αν όχι, δεν χρειάζεται. Έχουμε ήδη καλούς ποδοσφαιριστές, άρα οι παίκτες που θέλουμε να φέρουμε πρέπει να έχουν παρόμοια ποιότητα».

Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές φέτος γιατί ο κόσμος θα είναι πίσω στο γήπεδο. Ποιο είναι το μήνυμα σου; «Αυτό είναι καλό για εμάς αλλά ακόμη καλύτερο γι’ αυτούς γιατί το να πηγαίνεις σε αγώνες ζωντανά είναι μια υπέροχη εμπειρία και το καλύτερο πράγμα για να κάνεις. Το να βλέπεις από την τηλεόραση είναι εντάξει, αλλά το να είσαι στο γήπεδο είναι το καλύτερο. Ανυπομονούμε να τους δούμε ξανά, πήραμε μια μικρή γεύση με το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και ελπίζω την επόμενη χρονιά να νιώσουμε το ίδιο ξανά έχοντας αυτή την ενέργεια και νιώθοντας την στήριξη σε πραγματικό χρόνο. Νιώθαμε την στήριξη από τους οπαδούς μας όταν τους βλέπουμε οπουδήποτε αλλού, ξέραμε ότι έβλεπαν από την τηλεόραση όμως όταν τους έχει στο γήπεδο και μπορείς να τους νιώσεις είναι υπέροχο συναίσθημα. Ανυπομονούμε πολύ».

Το βίντεο με τις δηλώσεις του: