Home TOP NEWS “Πορεία στην Ευρώπη”: Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ το 1976

“Πορεία στην Ευρώπη”: Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ το 1976

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνεχίζει την ενότητα της “Πορεία στην Ευρώπη” κι αυτή την φορά μας γυρίζει στο 1976 όταν η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους κόντρα σε μια Ελληνική ομάδα, τον ΠΑΟΚ.


Το αφιέρωμα:

Το 1976 η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους κόντρα σε μια ελληνική ομάδα για δεύτερη φορά στην ιστορία μας. Μετά τον Ολυμπιακό Πειραιώς, η ΟΜΟΝΟΙΑ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στο παλιό ΓΣΠ, μπροστά σε περίπου 9.500 χιλιάδες οπαδούς. Ο προπονητής, Γαβρήλ Στογιάνοφ, παράταξε τους Ελευθεριάδη, Μιαμηλιώτη, Πατίκκη, Κοντογιώργη, Ιακώβου, Γκρέγκορυ, Μαυρή, Δημητρίου, Καϊάφα, Χαραλάμπους και Κανάρη, αντιμετωπίζοντας στα ίσα την ελληνική ομάδα.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε καλά στον αγώνα, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν πιο συγκροτημένος και πιο αποτελεσματικός μπροστά από την εστία. Το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν 2-0 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στον επαναληπτικό η ΟΜΟΝΟΙΑ ταξίδεψε στην Τούμπα, με σκοπό να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η εντεκάδα της ομάδας μας παρέμεινε η ίδια με τον πρώτο αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί μέσα στην Θεσσαλονίκη με γκολ του Φίλιππου Δημητρίου στο 33’, δημιουργώντας έτσι ελπίδες πρόκρισης στην ανάπαυλα. Το δεύτερο ημίχρονο δεν εξελίχθηκε όπως έλπιζαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας αφού ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σαράφη και κάπου εκεί οι πιθανότητες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για πρόκριση χάθηκαν. Για την ιστορία, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1 και η ελληνική ομάδα πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο

Ανταλλαγή λαβάρων από τους αρχηγούς πριν από την σέντρα στον αγώνα της Λευκωσίας
Στιγμή από τον αγώνα στο ΓΣΠ
Στιγμή από τον αγώνα στο ΓΣΠ