Home TOP NEWS Η ποδοσφαιρική πορεία του νεοφερμένου Μιξ Ντίσκερουντ

Η ποδοσφαιρική πορεία του νεοφερμένου Μιξ Ντίσκερουντ


Η Τρίτη μεταγραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι γεγονός. Ο Αμερικανός, γεννημένος στη Νορβηγία, Μιξ Ντίσκερουντ, είναι από απόψε και επίσημα ποδοσφαιιρστής της ομάδας μας και έρχεται για να την ενισχύσει με την ποιότητα του και την εμπειρία του, δίνοντας της τα στοιχεία εκείνα που έψαξαν και βρήκαν σε αυτόν, οι άνθρωποι της ομάδας προγραμματισμού.

Ποιος είναι όμως ο νεοφερμένος στην ομάδα, Μιξ;

To ‘‘Who is Who’’ του Ντίσκερουντ:

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Νορβηγία

O Μίκελ Μόργκενσταρ Πάλσον Ντίσκερουντ, όπως είναι το πλήρες ονομά του, γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1990 στο Όσλο της Νορβηγίας. Η μητέρα του ήταν αυτή που του κόλλησε το παρατσούκλι Μιξ διότι όταν ήταν μικρός ήταν τόσο ενεργητικός σαν το Μίξερ της κουζίνας. Η μάνα του ήταν Αμερικανίδα και ο πατέρας του Νορβηγός.

Στα παιδικά του χρόνια άρχισε να κλωστάει τη μπάλα στις ακαδημίες «Φριγκ» στο Όσλο, τον εντόπισε η Στάμπαεκ και από εκεί άρχισε η επαγγελματική του καριέρα, στα 18 του χρόνια. Έμεινε για 4 χρόνια εκεί καταγράφοντας συνολικά 88 συμμετοχές εκ των οποίων οι 7 Ευρωπαϊκές. Έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ με τη Στάμπαεκ σε πολύ νεαρή ηλικία.

Stabaek 1912 (@Stabaek1912) | Twitter

Μέσα σε αυτό το διάστημα βρισκόταν στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας της Αμερικής παίζοντας τα πρώτα του παιχνίδια με το Εθνόσημο.

 

Βλέποντας ψηλότερα…

Το καλοκαίρι του 2012 έφυγε για πρώτη φορά από τη Νορβηγία. Πήγε στο Βέλγιο για να παίξει για την Γκεντ. Με μόλις 7 συμμετοχές στη Βελγική ομάδα αποχώρησε στα μέσα της σεζόν για να επιστρέψει στη Νορβηγία και να παίξει στο μεγαλύτερο κλαμπ της χώρας, τη Ρόζενμποργκ.Diskerud not returning to Rosenborg | SBI Soccer

Εκεί κατέγραψε και τις πρώτες του συμμετοχές σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο Γιουρόπα Λιγκ το 2012, ενώ πανηγύρισε και ένα πρωτάθλημα το 2015. Ήταν λίγο πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να παίξει στη γενέτειρα του πατέρα του, την Αμερική.

New York και MLS, Γκέτεμποργκ και μετά Μάνσταστερ Σίτ

Μετακόμισε στην Νέα Υόρκη το 2015 όπου έπαιξε ποδόσφαιρο για τα επόμενα δύο χρόνια με την New York Fc. Αγωνίστηκε σε 39 παιχνίδια, σκόραρε 4 φορές.

New York City FC sign USMNT's Mix Diskerud | New York City FC

Το 2017 παραχωρήθηκε δανεικός στη Σουηδική Γκέτεμποργκ στην οποία είχε πολύ καλή παρουσία καταγράφοντας 47 παιχνίδια και σκοράροντας 9 φορές.

Mix Diskerud-IFK Göteborg - YouTube

Τον Ιανουάριο του 2018 μεταγράφηκε στη Σίτι, όχι για να παίξει στην πρώτη ομάδα, αλλά για να προπονείται στις εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια αναζήτησης καινούργιου εργοδότη. Στον αμερικανικό σύλλογο… περίσσευε και οι «πολίτες» προσφέρθηκαν ένεκα κοινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος να τον πάρουν υπό τη σκέπη τους και να επιχειρήσουν να τον πωλήσουν.

Umbro on Twitter: "Delighted to report the news that @MixDiskerud will  further be cementing his relationship with Umbro in our hometown, as he  proudly continues his footballing development with a 4,5y Manchester

Η πρώτη τους απόπειρα ήταν να τον στείλουν στην Γκέτεμποργκ έναντι αποζημίωσης €1.000.000, όμως το deal δεν προχώρησε, εξ ου και άρχισαν οι δανεισμοί.

Η Κορέα ο επόμενος σταθμός, Σουηδία και μετά Τουρκία

Η επόμενη διετία βρήκε τον Ντίσκερουντ να παίζει για την Ουλσάν Χιουντάι της Κορέας. Ένα ιδιαίτερα δυνατό πρωτάθλημα. Εκεί ο Ντίσκερουντ πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2019. Έπαιξε 45 παιχνίδια και σκόραρε 9 φορές έχοντας συμβολή στην σημαντική επιτυχία της ομάδας του.

Ulsan have to reach for the stars, says Mix Diskerud | Football | News |  AFC Champions League 2021

Πήγε ξανά στη Σουηδία στη συνέχεια, έπαιξε ενάμιση χρονο για τη Χέλσιμποργκ. 28 συμμετοχές και 2 γκολ ήταν ο απολογισμός του πρωτού αναχωρήσει για Τουρκία και την Ντενιζλίσπορ.

MANCHESTER CITY - Mix Diskerud joins Denizlispor - Ghana Latest Football  News, Live Scores, Results - GHANAsoccernet

Έπαιξε για ένα εξάμηνο στην Τουρκία καταγράφοντας 18 συμμεοτχές και σκοράροντας δύο τέρματα μέχρι που ολοκοληρώθηκε το συμβόλαιο του στο τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Η παρουσία του στην Εθνική ομάδα της Αμερικής

Από το 2010 μέχρι το 2016 ο Ντίσκερουντ ήταν βασικός στις κλήσεις των προπονητών της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο Γιούργκεν Κλίσμαν ήταν ο προπονητής του στο διάστημα που είχε ενεργό ρόλο στην Εθνική του ομάδα. Αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια, σκόραρε 6 φορές ενώ ήταν βασι΄κος όταν η Αμερική έφτασε στην κατάκτηση του Gold Cup το 2013.

ΟΜΟΝΟΙΑ για Ντισκέρουντ! | ShootandGoal

Στα 12 χρόνια επαγγελματικής καριέρας ο Μιξ αγωνίστηκε συνολικά σε 407 αγώνες, σκόραρε 52 φορές ενώ μοίρασε 30 ασίστ.

Και τώρα ΟΜΟΝΟΙΑ

Έχουμε προλάβει να δούμε τον παίκτη στα δύο πρώτα φιλικά που δώσαμε στην Πολωνία. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και σίγουρα ο προπονητής μας θα νιώθει πως έχει πλέον στα χέρια του μία πολύτιμη μονάδα που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις.

Ευχόμαστε η παρουσία του στην ομάδα μας να συνδευτεί με πολλές επιτυχίες.