Home TOP NEWS Post Game: Πήραμε το ζητούμενο, είμαστε σε ομίλους και βλέπουμε για ομίλους...

Post Game: Πήραμε το ζητούμενο, είμαστε σε ομίλους και βλέπουμε για ομίλους Europa League!

Έστω και δύσκολα και στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι, με ήρωα τον Φαμπιάνο η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να πάρει την ουσία και το ζητούμενο από τις διπλές αναμετρήσεις με την Φλόρα Ταλίν, που δεν ήταν άλλη από την πρόκριση, η οποία μας έστειλε στους ομίλους του Conference League και παράλληλα στα πλέι – οφ του Europa League.


Μπορεί να μας βγήκε όλους η ψυχή μέχρι να τελειώσει ο αγώνας, όμως ο Φαμπιάνο ήταν εκεί την κατάλληλα χρονική στιγμή και «κλείδωσε» την παρουσία της ομάδα μας σε ευρωπαϊκούς ομίλους για δεύτερη διαδοχική σεζόν και συνάμα η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε στα ταμεία της πολλά εκατομμύρια.

Τα λεγόμενα του Χένινγκ Μπεργκ πάντως επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό για τις δυσκολίες του αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να υπερτερούσε σε ποιότητα, ωστόσο τα πολλά και μαζεμένα αγωνιστικά προβλήματα τόσο πριν αλλά και αυτά που προέκυψαν κατά την διάρκεια του αγώνα και η αγωνιστική ετοιμότητα του αντιπάλου που φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο και στο τι είδαμε στις δύο αναμετρήσεις.

Τώρα όσον αφορά το χθεσινοβραδινό ματς, αυτό που είδαμε από την ομάδα μας ήταν ένα νόμισμα με δύο όψεις με την παρουσία της στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ στάθηκαν πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και στα τελευταία λεπτά βρήκαν και το γκολ με τον Κακουλλή βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Στο δεύτερο 45λέπτο ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν, ο τραυματισμός του Μποτεάκ, το γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε μας επηρέασε και εκεί που πήγε η ομάδα να βρει ρυθμό και τα πόδια της για να αντιδράσει δέχθηκε και δεύτερο γκολ.

Χρειάστηκε χθες βράδυ ο Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος κήπερ σε κάποιες περιπτώσεις έκανε σπουδαίες αποκρούσεις, στο πρώτο γκολ που δέχθηκε δεν έφερε ευθύνη, στο δεύτερο δεν εκτίμησε σωστά την φάση και δέχθηκε σχετικά ένα εύκολο γκολ, όμως το λάθος του το ξεπλήρωσε με το παραπάνω με το πέναλτι που απέκρουσε και έστειλε την ΟΜΟΝΟΙΑ σε ομίλους.


Μεσοαμυντικά και με δύο νέα πρόσωπα (Νικόλα Παναγιώτου και Κίκο) είμασταν καλοί, αν και υπήρξαν φάσεις στις οποίες η ομάδα παρουσίασε αστάθεια κάνοντας κάποια σημαντικά λάθη τα οποία μας στοίχησαν και έστειλαν το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση. Ο Νικόλας Παναγιώτου έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι δίπλα στον Άνταμ Λανγκ και φανέρωσε ακόμη μια φορά το ταλέντο του. Ο Κίκο που επίσης ήταν ένα από τα νέα πρόσωπο στην ενδεκάδα  αρκέστηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα και μέχρι την ώρα που αντικαταστάθηκε είχε κάνει ένα καλό παιχνίδι.

Ο Μποτεάκ μέχρι την ώρα που πέρασε εκτός λόγω τραυματισμού έκανε άλλο ένα πολύ καλό παιχνίδι βοηθώντας στην επίθεση αλλά και στην άμυνα όποτε χρειάστηκε. Ο Τζιωνής ο οποίος έπαιξε φουλ έκανε καλό παιχνίδι, ο Λοϊζου ήταν πολύ καλός μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε, ενώ και ο Κακουλλής που μπήκε στο παιχνίδι από σπόντα είχε τρεξίματα, ενώ ήταν και ο ποδοσφαιριστής που έβαλε το γκολ.

Κρατάμε την παρουσία των νεαρών Ζευκή και Ασημένου. Μπορεί να μην αγωνίστηκαν αρκετή ώρα, αλλά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, μάλιστα ο πρώτος είχε πολλά τρεξίματα και προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Επίσης είδαμε για πρώτη φορά τον Έκτορ Γιούστε και τους Ιγιάγι Ατιεμγούεν σε επίσημο αγώνα. Ο Ισπανός αμυντικός έκανε καλό παιχνίδι βγάζοντας κάποιες καθοριστικές άμυνες, ωστόσο έδειξε ότι θέλει χρόνο να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Για το Νιγηριανό στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, όμως τα πρώτα στοιχεία που έδειξε είναι ενθαρρυντικά.

Όπως κι αν εξελίχθηκαν τα πράγματα στον αγώνα χθες βράδυ, η επόμενη μέρα και ιστορία γράφει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τώρα η ομάδα μας καλείται να αφήσει πίσω της το παιχνίδι με την Φλόρα Ταλίν και να συγκεντρωθεί στον επόμενο ματς που θα είναι με την Βελγική, Αντβέρμπ. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος, όμως η ομάδα μας θα παλέψει και θα τα δώσει όλα για να πάρει στις διπλές αναμετρήσεις το σκορ που θέλει για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.