Home TOP NEWS Το “Who is Who” του Μπασίρου

Το “Who is Who” του Μπασίρου

O Φουάντ Μπασίρου από σήμερα αποτελεί την 5η μεταγραφή της ομάδας. Ο Γάλλος μέσος, επιλέχθηκε από τους Νεόφυτο Λάρκου, Σίμο Ταραπουλούζη και Χένινγκ Μπεργκ για την ενίσχυση της μεσοαμυντικής γραμμής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.


Ποιος είναι ο Φουάντ Μπασίρου

Ο Φουάντ Μπασίρου γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1990 στην Valence της Γαλλίας. O 1.67, Γάλλος ποδοσφαιριστής παίζει ως εξάρι και οκτάρι και αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις και να προσθέσει βάθος στην μεσαία γραμμή των “πρασίνων”.

Το ξεκίνημα του Μπασίρου

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Μπασίρου τα έκανε στις ομάδες νέων και στην τοπική ομάδα Football Club de la Place de Clichy.

Η μετακίνηση του στην Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Μπασίρου στην συνέχεια κέρδισε την μεταγραφή του στην Λιγκ 1 της Γαλλίας και συγκεκριμένα στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου έπαιξε στην CFA στην γαλλική τρίτη κατηγορίασκοράροντας μία φορά κατά της UJA Maccabi Paris Métropole.

Στην Σκωτία η πρώτη μεταγραφή του εκτός Γαλλίας

Tον Ιούλιο του 2010 το νέο απόκτημα της ομάδας μας πήρε μεταγραφή στην Greenock Morton της Σκωτίας. Το ντεμπούτο του με την Greenock Morton το έκανε κόντρα στην Dumbarton στις 25 Ιουλίου 2010. Τον Ιούνιο του 2011, ο Μπασίρου υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο στη Μόρτον. Μετά από περισσότερες από 50 εμφανίσεις για τον σύλλογο, ο ποδοσφαιριστής σημείωσε το πρώτο του γκολ. Ο Μπαχίρου δήλωσε ότι δεν θα αναζητούσε νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο τον Μάιο του 2012. Στις 17 Αυγούστου 2012, ο  έκανε μια στροφή και υπέγραψε ξανά για το σύλλογο, αφού απέρριψε τη μετακίνηση του στην Hamilton Accies. Να σημειώσουμε ότι στην Greenock έμεινε 4 χρόνια ο Μπασίρου καταγράφοντας 117 συμμετοχές και πετυχένοντας δύο γκολ.


Μετά την Σκωτία η Σουηδία

Μετά την Σκωτία και την Greenock, ο Μπασίρου πήρε μεταγραφή στην Σουηδική, Östersunds FK. Εκεί ο Γάλλος μέσος αγωνίστηκε σε 88 παιχνίδια και κατάφερε επίσης να πετύχει δύο γκολ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Östersund η ομάδα κατάφερε να ανέβουν στην Allsvenskan, να κερδίσει το Κύπελλο Σουηδίας και να προκριθεί στο UEFA Europa League 2017-18.

Παρέμεινε στην Σκανδιναβία αλλά σε άλλη ομάδα…

Η ποδοσφαιρική θητεία του Μπασίρου συνεχίστηκε στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην Μάλμε. Συγκεκριμένα ο Γάλλος μέσος μεταγράφηκε το 2018 στον Σουηδικό σύλλογο όπου αγωνίστηκε σε 58 παιχνίδια.

Επόμενος σταθμός η Αγγλία

Ο επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του Μπασίρου ήταν η Αγγλία και η ομάδα της Νότινγχαμ Φόρεστ. Στον Αγγλικό σύλλογο έκανε το ντεμπούτο του στην ήττα της ομάδας του με 1-0 στο Κύπελλο EFL από την Μπάρνσλεϊ. Παρά το γεγονός ότι ήταν ο «στόχος προτεραιότητας» του Sabri Lamouchi κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Μπασίρου πραγματοποίησε μόνο τρεις εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21. Στο τέλος της σεζόν, ο Chris Hughton είπε ότι ο Μπασίρου δεν ήταν στα πλάνα του και ήταν ελεύθερος να αποχωρήσει από το σύλλογο.

Να σημειώσουμε ότι ο Μπασίρου είναι Διεθνείς με την Εθνική ομάδα των Κομορών με την οποία αγωνίστηκε 26φορές.

Και τώρα ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο βραχύσωμος μέσος μετά την αποχώρηση του από την Νότινγχαμ Φόρεστη ήρθε στην ομάδα μας για να την ενισχύσει στην μεσαία γραμμή.

Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε στον Μπασίρου καλή επιτυχία στην ομάδα μας και να καταφέρει να δώσει αυτά που χρειάζεται.