Home TOP NEWS Αυτά θα θέλαμε να δούμε στη συνέχεια

Αυτά θα θέλαμε να δούμε στη συνέχεια


Καταθέτουμε την άποψη μας σε κάποια κομμάτια που αφορούν στο αγωνιστικό κομμάτι χωρίς να θεωρηθεί ότι κάνουμε υποδείξεις στην τεχνική ηγεσία. Άλλωστε ο Μπεργκ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να οδηγήσει την ομάδα σε καλύτερες μέρες.

Κρίνοντας από την παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών μέχρι σήμερα θεωρούμε πως κάποιες αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν, κυρίως στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο Μπεργκ το υλικό του.

Για παράδειγμα η παρουσία του Ιγιάγι σε εκείνο το τελευταίο κομμάτι του τελευταίου παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, ήταν ενδεικτική για τη θέση στην οποία μπορεί ο συγκεκριμένος να δώσει περισσότερα στην ομάδα. Οπότε θα θέλαμε να δούμε τον Μπεργκ να συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί στα άκρα της επίθεσης.

Η προσέγγιση που λέει πως ο Μιξ αποκτήθηκε για να τοποθετηθεί εκεί που αγωνιζόταν ο Τιάγκο είναι κάπως ανορθόδοξη. Τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής χρειάζονται παίκτες με ταχύτητα. Ο Ντίσκερουντ μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα αγωνιζόμενος στον κεντρικό διάδρομο. Είναι μάλιστα ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θεωρούμε μπορεί να αντικαταστήσει τον Γκόμεθ και με αυτόν να αλλάζει τη θέση του στο γήπεδο.

Τζιωνής και Παπουλής είναι ποδοσφαιριστές που παίζουν στην ίδια θέση. Δηλαδή πίσω από τον επιθετικό. Η αναφορά γίνεται κυρίως για τον Τζιωνή τον οποίο ο Μπεργκ χρησιμοποιεί κυρίως στα άκρα. Η θέση του Μαρίνου θεωρούμε πως είναι στον άξονα και εκεί θέλουμε να τον βλέπουμε να τοποθετείται και μαζί με τον Παπουλή να είναι οι δύο που θα αποτελέσουν τις επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Λοϊζου είναι εξτρέμ. Ξεκάθαρα. Όποτε τοποθετήθηκε πίσω από τον επιθετικό δυσκολεύτηκε να ξεδιπλώσει στο γήπεδο τις αρετές του. Το αναφέρουμε επειδή το είδαμε να γίνεται από τον Μπεργκ.

Ο Ζαχαρίου μπορεί να αποτελέσει ένα πολυεργαλείο στα χέρια του προπονητή. Μπορεί να παίξει σε πάρα πολλές θέσεις. Στα άκρα της επίθεσης, πίσω από τον επιθετικό, ακόμα κι ως επιθετικός κορυφής με παρτενέρ δίπλα του. Δεν θα ήταν μάλιστα κακή ως σκέψη γιοα τον προπονητή να τον χρησιμοποιήσει για να δώσει, αν χρειαστεί, ανάσες στον Λέτσιακς τοποθετώντας τον στο αριστερό άκρο της άμυνας, κυρίως σε παιχνίδια στα οποία θα μπούμε για να επιτεθούμε.

Θα είναι πολύ καλό αν βλέπαμε τον Σέχου να δίνει περισσότερες βοήθεις ως ανασταλτικός μέσος. Έκανε μεν μία εξαιρετική χρονιά πέρσι ως δεξιός μπακ, ξέρει όμως και αυτή τη θέση και από τη στιγμή που ο Ψάλτης ανεβαίνει συνέχεια, δείχνοντας μάλιστα να είναι πιο επιθετικογενής μπακ από τον Νιγηριανό.

Σημαντικό να ανεβάσουν απόδοση οι Λανγκ και Χούμποτσαν. Κρίνουμε πως ο Γιούστε θα αρχίσει να κερδίζει θέση βασικού, προχθές ήταν καλός και ανεβαίνει, θα χρειαστεί ωστόσο δίπλα του είτε έναν καλό Λανγκ είτε έναν καλό Χούμποτσαν.

Θέλουμε να δούμε να δημιουργείται αξιοπιστία στην επίθεση. Έχουμε ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά για τη θέση του Σέντερ Φορ και αναλόγως των αναγκών του κάθε αγώνα θα πρέπει ο Μπεργκ να ξέρει πως έχει σε καλή κατάσταση τόσο τον Τσέποβιτς όσο και τον Κακουλή.

Δικαίουται και πρέπει να παίρνει περισσότερο χρόνο ο Νικόλας Παναγιώτου. Ο Χάμπος επανέρχεται και θεωρούμε πως θα αποτελέσει ξανά μία ποιοτική επιλογή.

Είναι απαραίτητο να δείξει η ομάδα επιθετικό πλουραλισμό, να γίνει λίγο πιο απρόβλεπτη όταν βγαίνει μπροστά και να αρχίσει να δημιουργεί με περισσότερη συχνότητα φάσεις για γκολ.