Home TOP NEWS H τοποθέτηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα της διαιτησίας

H τοποθέτηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα της διαιτησίας


Κατέθεσε τη θέση της η ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω της τοποθέτησης του Ανδρέα Δημητρίου, για τα της διαιτησίας. Λαμβάνονται αποφάσεις, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας, υπό πίεση και φόβο.

Η σχτική τοποθέτηση του: Αυτό που παρατηρούμε είναι πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται λόγω πιέσεων που ασκούνται με στόχο κάποιοι να ευνοηθούν και κάποιοι να αδικηθούν, κάνουν τους διαιτητές να μην μπαίνουν στο γήπεδο με καθαρό μυαλό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε δύσκολες φάσεις να υποπίπτουν σε λάθη, καθώς φαίνεται πως λαμβάνουν τις αποφάσεις τους υπό πίεση και φόβο.

Υπάρχουν δύο περιστατικά που ενισχύουν αυτό που λέμε.

Το πρώτο έχει να κάνει με την τιμωρία των διαιτητών της αναμέτρησής μας με τη Δόξα. Η απόδοσή τους στο παιχνίδι αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν οριστεί ξανά να διαιτητεύσουν. Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο σε όλες τις δύσκολες φάσεις αποδόθηκε δικαιοσύνη, οι διαιτητές τιμωρήθηκαν. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η τιμωρία τους ήταν προϊόν των πιέσεων που ασκήθηκαν και πως αποτελεί μήνυμα προς τους υπόλοιπους διαιτητές πως η δίκαιη αντιμετώπιση της ΟΜΟΝΟΑΣ θα τους κοστίζει.

Το δεύτερο περιστατικό που θέλουμε να θίξουμε είναι πως πρόσφατα παράγοντας εκφράστηκε με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά διαιτητή σε επίσημη συνάντηση, ενώπιον αρκετών άλλων ατόμων του ποδοσφαίρου μας, ωστόσο όχι μόνο δεν διενεργήθηκε έρευνα για τις σοβαρές καταγγελίες του παράγοντα, αλλά μερικές μέρες αργότερα ο διαιτητής που κατηγορήθηκε βρέθηκε να διαιτητεύει αγώνα της ομάδας του παράγοντα και η απόδοσή του επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα σε βάρος της αντιπάλου ομάδας του παράγοντα.

Όπως θα έχετε προσέξει, εδώ και αρκετό καιρό συνειδητά αποφεύγουμε δηλώσεις για τη διαιτησία αμέσως μετά τα παιχνίδια μας, εκτός βέβαια και εάν κρίνουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς θεωρούμε πως με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε ένα σοβαρό επίπεδο, δεν δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα, δεν προκαλούμε, βοηθούμε τη διαιτησία και δεν προσθέτουμε επιπλέον πίεση στους διαιτητές. Υπογραμμίζουμε, όμως, ότι παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την όλη κατάσταση και όπου κρίνουμε ότι χρειάζεται θα παρεμβαίνουμε. Καλούμε ξανά όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να μην επηρεάζονται από πιέσεις και να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και δίκαια.