Home TOP NEWS Η προετοιμασία, ο προγραμματισμός, η αγωνιστικότητα, ο Μπεργκ και η συνέχεια

Η προετοιμασία, ο προγραμματισμός, η αγωνιστικότητα, ο Μπεργκ και η συνέχεια


Δείχνει και είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην ομάδα σήμερα.  Σε μία στιγμή στην οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειχνε να βρίσκει τα πόδια της, ήρθε το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα για να φανερώσει ξανά τις αδυναμίες που κουβαλούμε από την αρχή της χρονιάς.

Για όλα υπάρχει εξήγηση και σίγουρα θα θέλαμε να γνωρίζαμε το πως οι άνθρωποι της ομάδας αξιολογούν την κατάσταση και ποια είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή η προβληματική εικόνα.

Εμείς θα επιχειρήσουμε να καταδείξουμε, έστω και επιφανειακά, κάποιους από τους σημαντικότερους λόγους της εικόνας της ομάδας, από τη θέση του παρατηρητή.

Προετοιμασία

Στις 15 Ιουνίου άρχισε την προετοιμασία της η ΟΜΟΝΟΙΑ ενώ στις 13 Ιουλίου έδινε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι. Ουσιαστικά η ομάδα έκανε 4 εβδομάδες προετοιμασία προτού μπει στη νέα χρονιά ενώ τα φιλικά που έδωσε ήταν μόλις 4. Πέρυσι η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε την προετοιμασία της στις 30 Ιουνίου και έδωσε τον πρώτο της επίσημο αγώνα στις 19 Αυγούστου. Είχε μάλιστα δώσει 8 φιλικά ματς πριν τον αγώνα με την Αραράτ.

Ας μας εξηγήσει κάποιος τη λογική για την αλλαγή σε αυτή την πολύ σημαντική περίοδο.

Η πρόσληψη νέου γυμναστή, η παραίτηση του, η ανάθεση στον Λυθραγκωμίτη αυτού του ρόλου, ενδεχομένως να επηρέασε αφού πιθανόν ο κάθε ένας να έχει το δικό του τρόπος σκέψης σε αυτό το κομμάτι.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας προέκυψαν οι περιπτώσεις κοβιντ αλλά και κάποιοι σημαντικοί τραυματισμοί όπως αυτοί των Τσέποβιτς, Γιούστε και Ιγιάγι.

Προγραμματισμός

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως, σε σχέση με το περσινό ρόστερ, οι προσθαφαιρέσεις που έγιναν ενίσχυσαν την ομάδα. Αν πάρει κανείς μία, μία τις μεταγραφές τότε μάλλον η ομάδα θα έπρεπε να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Θα τους αναφέρουμε ξανά. Γιούστε αντί Λούφτνερ, Ψάλτης αντί Μαυρία, Μπασιρού αντί Κούσουλου, Μιξ αντί Τιάγκο, Ιγιάγι αντί Ασάντε ενώ εντάχθηκαν στην ομάδα οι Ζαχαρίου και Ουζόχο.

Δεν ήταν θεωρούμε ελλειπής ο προγραμματισμός αλλά το αντίθετο. Η ομάδα ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις στις οποίες είχε την ποσοτική έλλειψη. Και εδώ ερχόμαστε στις επιλογές για τις θέσεις στις οποίες έπρεπε να γίνουν κινήσεις.

Είναι στο δικό μας το μυαλό αδιανόητο, μία ομάδα η οποία θέλει να λέει πως προσβλέπει στη συνεχή της βελτίωση να μην ενισχύεται στην πιο ουσιαστική θέση. Αυτήν του επιθετικού. Τη στιγμή μάλιστα που προέκυψε ο τραυματισμός του Τσέποβιτς τον οποίο ακολουθούσαν οι Ντούρις, ο οποίος υπολογίζεται και δεν υπολογίζεται, και Κακουλλής πάνω στον οποίο σαφώς επενδύουμε για το μέλλον, δεν μπορούμε όμως να φορτώσουμε από τώρα όλο το βάρος σε αυτόν.

Η θέση στο Νο. 10. Ήταν στο αρχικό πλάνο η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου που θα έκανε τη διαφορά. Θεωρούμε πως το γεγονός πως προέκυψε ανάγκη για απόκτηση ανασταλτικού μέσου, μετά το πρόβλημα του Κούσουλου, δεν θα έπρεπε να άλλαζε το αρχικό σκεπτικό. Φαίνεται άλλωστε η αδυναμία της ομάδας στη δημιουργία, μας λείπει το κάθετο παιχνίδι αλλά και ο ποδοσφαιριστής που θα δώσει φρεσκάδα μεσοεπιθετικά από τον κεντρικό διάδρομο.

Διαχείρηση ρόστερ

Έχοντας και την εμπειρία της δύσκολη περσινής χρονιά και με δεδομένο πως το φετινό πρόγραμμα δεν θα ήταν το ίδιο βεβαρυμένο αναμέναμε πως το έργο του προπονητή θα ήταν ευκολότερο. Κι όμως. Η τακτική του Μπεργκ δεν άλλαξε. Μετράει τα λεπτά συμμετοχής των παικτών του ανάλογα με τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται. Πραγματικά δεν έχουμε ξανα ακούσει προπονητή να συμπεριφέρεται έτσι. Και όχι μόνο αυτό αλλά η ομάδα ακόμη δεν βρήκε το σταθερό της σχήμα. Πως να το πράξει άλλωστε όταν ακόμη δεν έπαιξε ίδια εντεκάδα σε κάποιο από τα παιχνίδια της.

Ατομικό επίπεδο αγωνιστικότητας

Δυσκολευόμαστε να βρούμε ποδοσφαιριστή ο οποίος αποδίδει μέχρι στιγμής κοντά στις πραγματικές του δυνατότητες. Ακόμη και οι πιο σταθεροί παίκτες της ομάδας, όπως ήταν την προηγούμενη διετία οι Λέτσιακς, Γκόμεθ, Χούμποτσαν και Φαμπιάνο, δεν είναι σε καλή κατάσταση ενώ τον Σέχου ακόμη τον αγνοούμε. Την ίδια στιγμή οι Μποτεάκ και Κούσουλος, δύο βασικότατα γρανάζια στη μηχανή μας είναι εδώ και καιρό παροπλισμένοι. Αναμέναμε από τους νεαρούς μας να δώσουν συνέχεια στην περσινή εξαιρετική τους παρουσία όμως δείχνουν κι αυτοί, δυστυχώς, ακόμα να ψάχνονται. Δεν έχουν δώσει ακόμη κάτι ιδιαίτερο ούτε και οι νεοφερμένοι. Παρά το γεγονός ότι παρουσίασαν δείγματα της ποιότητας τους είναι χαμένοι κι αυτοί στο σύνολο.

Διαχείρηση παιχνιδιών από τον Μπεργκ και επικοινωνία

Πραγματικά δυσκολευόμαστε να βρούμε παιχνίδι στο οποίο να μπορούμε να πούμε πως ο προπονητής μας έκανε τη διαφορά από τον πάγκο. Οι κινήσεις του είναι λίγο πολύ περιορισμένες και προβλεπτές ενώ μερικές φορές κλειδώνει ο ίδιος τα χέρια του με τη διαχείρηση που προσπαθεί να κάνει στην ομάδα. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο τοποθετείται στις δηλώσεις του προκαλούν ερωτηματικά. Ανέλαβε ευθύνη στο ματς με τον Ολυμπιακό και αυτή ήταν η μοναδική φορά. Περιμέναμε να δούμε κάτι να αλλάζει μετά εκείνο το ματς όμως όλα τα ίδια έμειναν.

Η συνέχεια…

Και πως να μπορέσουμε πλέον να δούμε τη συνέχεια με αισιοδοξία; Μόνο αν επέλθει αγωνιστική μεταμόρφωση. Με την ευχή πως θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τους στόχους μας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Και τότε δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν. Τέσσερις μεταγραφές δικαιούμαστε, τέσσερις μεταγραφές πρέπει να κάνουμε!