Home TOP NEWS Μίλησε για όλα ο Ανδρέας Δημητρίου

Μίλησε για όλα ο Ανδρέας Δημητρίου


Καλεσμένος τηλεφωνικά στο ραδιόφωνο του Sport-fm 95.0, ο Ανδρέας Δημητρίου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Ήταν εφ όλης της ύλης η συνέντευξη που παραχώρησε στη Στέλλα Σωκράτους.

Αναλυτικά:

Η τοποθέτηση για το αγωνιστικό: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Γνωρίζουμε τους λόγους που μας έχουν κρατήσει πίσω και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια για να πάρουμε νίκες. Δεν θα επεκταθούμε στους λόγους, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν, δεν θέλουμε να μείνουμε κι άλλο πίσω όμως οι διαφορές είναι μικρές και μπορεί να ανατραπεί. Πιστεύουμε στην ομάδα και θεωρούμε πως μπορεί να επανέλθει. Έπαιξαν ρόλο διάφοροι οι παράγοντες για να κρατηθεί η ομάδα πίσω. Σιγά σιγά θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε την απόδοση μας και να πάρουμε τους βαθμούς για να αναπνεύσουμε και να ανέβουμε στη βαθμολογία.

Ο προπονητής εξέφρασε την πίστη του: Η προσέγγιση του προπονητή ήταν λογική και σωστή. Δεν θεωρούμε ότι θα βοηθήσει στο να παίξει η ΟΜΟΝΞΟΙΑ καλύτερα αν απαριθμήσουμε τους λόγους για την απόδοση μας, πέρα από του να ικανοποιήσουμε την ανάγκη που έχουν οι φίλαθλοι μας για να ακούσουν. Μάλλον αντίθετα θα είναι τα αποτελέσματα. Ο προπονητής έστειλε μήνυμα ότι γνωρίζουμε τους παράγοντες που δεν μας επέτρεψαν να έχουμε την εικόνα που θέλουμε και δουλεύουμε σε αυτούς. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα. Ότι και να πεις προηγουμένως θα έρθει η στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο να παίξεις. Αυτό είναι ο καθρέφτης και αυτός έχει σημασία για εμάς. Δουλεύουμε εσωτερικά για να παρουσιάσουμε στον κόσμο αυτό που θέλει. Δηλαδή μία βελτιωμένη ΟΜΟΝΟΙΑ από το αμέσως επόμενο παιχνίδι.

Για τις απουσίες από τις προπονήσεις:  Αυτό είναι ένα δεδομένο που αντιμετωπίζουμε ειδικά από το καλοκαίρι και έπειτα σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι δικαιολογία. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε διεθνείς παίκτες και με αυτά τα δεδομένα συνεχίζουμε για την πρόοδο μας και την ανάπτυξη μας.

Για τον Κούσουλο: Έχουμε τοποθετηθεί τουλάχιστον 3-4 φορές για τον Κούσουλο. Να το κάνουμε ξανά. Ο παίκτης σίγουρα είναι αγαπητός, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι λογικό. Ο Γιάννος ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα. Χρειάζεται χρόνος ένας τέτοιος τραυματισμός για να μπει στο γήπεδο και να αποδώσει. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσεις με ακρίβεια πότε θα επιστρέψει. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ακολουθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης του, σίγουρα δεν επανέρχεται στα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Αυτά είναι τα δεδομένα. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε κάτι περισσότερο όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα. Πρέπει να είμαστε δίπλα στον ποδοσφαιριστή και τώρα υπομονή και δουλειά. Αν μπορούσε να γίνει κάτι δραστικό δεν νομίζω να μην το κάναμε. Πήραμε και απόψεις και από το εξωτερικό . Σεβόμαστε και κάποια προσωπικά δεδομένα και δεν θα επεκταθούμε. Είναι δυνατό παιδί, δυνατός χαρακτήρας και σίγουρα θα επανέλθει και θα γίνει ξανά σημαντικό γρανάζι στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Για Μποτεάκ, Μπασιρού και οι μυϊκοί τραυματισμοί: Ο Έρικ ήταν άτυχος, επανήλθε και κτύπησε ξανά στο ίδιο σημείο και του προκλήθηκε παρόμοιος τραυματισμός. Θα επαναλάβει κάποιες εξετάσεις για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος και να εκτιμήσουμε την περίοδο που θα μείνει εκτός. Ο Μπασιρού ταλαιπωρείται από ένα επιπόλαιο τραυματισμό. Εκτός απροόπτου θα είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι. Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, θα κάνω μία γενική τοποθέτηση. Τα αγωνιστικά ζητήματα αφορούν την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές και δεν προσφέρει τίποτα η δημόσια συζήτηση. Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να σημειώσω κάτι που θυμάμαι έντονα. Είναι εύκολο να βρούμε δημοσιεύματα και το τι γραφόταν στα μέσα πέρσι και πρόπερσι για δήθεν πρόβλημα στη φυσική κατάσταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο τρόπος που δουλεύουμε δεν έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που άλλαξε είναι οι συνθήκες οι φετινές. Όλοι γνωρίζουμε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία, με το Γιούρο, κάποιους τραυματισμούς, τον Κόβιντ. Υπάρχουν οι αρμόδιοι που αξιολογούν όλα τα δεδομένα. Υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα επανέλθουμε στον σωστό δρόμο. Για τους τραυματισμούς είναι αλήθεια πως ταλαιπωρούμαστε από την αρχή της σεζόν και δεν αφήνουν την ομάδα να προπονείται γεμάτη. Υπήρξαν τραυματισμοί που ήρθαν σε αγώνες και είχαμε και μυϊκούς που προήλθαν από καταπόνηση, κυρίως νέους παίκτες και εκ των πραγμάτων αναγκάστηκαν να αγωνιστούν σε συνεχόμενα παιχνίδια όπως ο Μιξ και ο Μπασιρού. Αν υπάρχουν πράγματα που υπάρχουν βελτίωση στόχος είναι να τα βελτιώσουμε. Δεν θα αναλύσουμε περισσότερο αυτά τα ζητήματα.

Για τα μεταγραφικά και τα παράπονα του κόσμου για τον προγραμματισμό:  Έχουν αναπληρωθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αποχώρησε ο Λούφτνερ και ήρθε ο Γιούστε. Ο Μπασιρού ήρθε να αντικαταστήσει τον Βίτορ, ο Μιξ ήρθε να αντικαταστήσει τον Τιάγκο, ο Ψάλτης ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μαυρία. Ήρθε ο Ιγιάγι στη θέση του Ασάντε. Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος όχι τώρα. Ο Ασάντε στο ξεκίνημα για παράδειγμα αμφισβητήθηκε κι όμως πρόσφερε.

Για τον Ντούρις: Ο ίδιος ο προπονητής είπε ότι είναι ευχαριστημένος. Είναι καθαρά επιλογές του προπονητή ποιοι παίζουν και ποιοι όχι. Επαίνεσε μάλιστα και τη συνεισφορά του στο παιχνίδι με τη Δόξα.  

Για τους νεαρούς: Ο κόσμος αγαπά την ομάδα και ιδιαίτερα αυτούς που έρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Είναι σημαντικά στελέχη και θα πρέπει να είναι και οι ίδιοι να δεχθούν κριτική και να μην τους επηρεάζει. Είναι μέρος της ζωής του ποδοσφαιριστή. Για τον προγραμματισμό δουλεύουμε ακριβώς με τον ίδιος τρόπο. Θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία για να γίνουν επιλογές. Ο προπονητής λέει συνεχώς πως θα πάρουμε παίκτη καλύτερο από αυτούς που έχουμε. Είπε πολλές φορές ότι είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ του και είπε ότι το φετινό ρόστερ είναι πιο ποιοτικό από το περσινό.

Για το ότι ο πρόεδρος δεν δίνει τα λεφτά που πρέπει: Ο φετινός προϋπολογισμός είναι πιο ψηλός από τον περσινό. Αυτό από μόνο του απαντά σε αυτό. Κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός μας είναι και πιο ψηλός. Να έχουμε στο μυαλό μας, έκανε και μία τοποθέτηση ο πρόεδρος ότι μπορεί να κάνεις τεράστιο προϋπολογισμός να φέρεις παίκτες, να πάρεις το πρωτάθλημα όμως είναι σαν να αγοράζεις το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε ισορροπημένους προϋπολογισμούς, να λειτουργεί η ομάδα εύρυθμα. Να κτίζουμε σε σωστές βάσεις και όχι στην άμμο. Μπορεί να πάρεις 10 συνεχόμενα πρωταθλήματα, μπορεί και να χάσεις τα πρωταθλήματα όμως θα λειτουργεί σε σωστές βάσεις. Ετοιμάζουμε ένα υπέροχο προπονητικό κέντρο όμως τίποτα δεν σου εγγυάται την επιτυχία.

Για το προπονητικό: Αναμένουμε την πολεοδομική άδεια. Δόθηκε έγκριση το Υπουργικό Συμβούλιο και την περιμένουμε. Την αναμέναμε τον Σεπτέμβριο. Οι επόμενες διαδικασίες είναι να πάμε στον Δήμο Γερίου και μετά στον ΚΟΑ.

Για τη διαιτησία και τα παράπονα των ομάδων: Είναι ένα κεφάλαιο που συζητείται πολύ. Παρατηρούμε πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται λόγω πιέσεων κάνουν τους διαιτητές να μην μπαίνουν στο γήπεδο με καθαρό μυαλό. Φαίνεται ότι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους υπό πίεση και ίσως υπό φόβο. Θα πούμε για δύο περιστατικά. Το πρώτο είναι πως έχουν τιμωρηθεί οι διαιτητές του αγώνα μας με τη Δόξα. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο αποδόθηκε δικαιοσύνη σε όλες τις φάσεις. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό έγινε λόγω των πιέσεων. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως δίνεται μήνυμα πως η δίκαιη αντιμετώπιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα κοστίζει. Το δεύτερο περιστατικό είναι, παράγοντας εκφράστηκε με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά συγκεκριμένου διαιτητή κι όμως όχι μόνο δεν διενεργήθηκε έρευνα αλλά μερικές μέρες αργότερα ο διαιτητής αυτός που κατηγορήθηκε βρέθηκε να διαιτητεύει αγώνα της ομάδας του παράγοντα και η απόδοση του επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα σε βάρος της αντίπαλου ομάδας του παράγοντα. Είμαστε βέβαιοι πως όλοι πρόσεξαν πως εμείς αποφεύγουμε δηλώσεις για τη διαιτησία και δεχόμαστε κριτική από τον κόσμο μας. Είναι εύκολο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Όμως είναι μία επιλογή αυτή μας η πολιτική. Αν κρίνουμε πως είναι απόλυτη ανάγκη τότε θα το κάνουμε όμως προσπαθούμε να το αποφεύγουμε διότι με αυτό τον τρόπο κρατάμε επίπεδο, δεν δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα και δεν προσθέτουμε επιπλέον πίεση στους διαιτητές. Παρακολουθούμε όμως με προσοχή την όλη κατάσταση και όποτε κρίνουμε πως πρέπει να το κάνουμε θα το κάνουμε. Τους καλούμε όλους να μην επηρεάζονται από πιέσεις και να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και δίκαια.

Για την έρευνα για το ΟΜΟΝΟΙΑ-Δόξα: Αναμένουμε την έρευνα και μετά θα τοποθετηθούμε.

Για Χαραλμπίδη: Αποδέχτηκε την πρόταση μας, έχει δείξει έργο και ήδη ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής της ακαδημίας.

Για τον κόσμο: Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη του. Καταλαβαίνουμε το συναίσθημα του. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να επιστρέψουμε στις νίκες.

Για τη Βασιλεία και τα εισιτήρια. Αναμένουμε την τελική απάντηση της Βασιλείας. Ανταλλάζουμε αλληλογραφία και αναμένουμε τελικές διευκρινήσεις και μόλις τις λάβουμε θα ενημερώσουμε τον κόσμο που θα ταξιδέψει μόνος. Θα είναι περίπου 1800 εισιτήρια.