Home TOP NEWS Σταθερό σχήμα, το οποίο θα διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που θα μας...

Σταθερό σχήμα, το οποίο θα διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που θα μας ανεβάσουν


Είναι κρίμα μία ομάδα με ποδοσφαιριστές όπως αυτούς που διαθέτει η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην μπορεί να βρει ένα αγωνιστικό πρόσωπο που να της δίνει τη δυνατότητα να επιβάλλεται έναντι των αντιπάλων της, να μην μπορεί να φτιάξει ευκαιρίες και να καταγράφει απώλειες τη μία μετά την άλλη στο πρωτάθλημα.

Το αισιόδοξο μήνυμα που άφησε η ομάδα απέναντι στον Απόλλωνα έμεινε μέχρι εκεί. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πήραμε μεν τους βαθμούς, όμως η απόδοση μας δεν ήταν καλή. Και θα αναμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό στο γήπεδο κόντρα στην ΠΑΕΕΚ ωστόσο ο Μπεργκ επέλεξε να χρησιμοποιήσει ακριβώς το ίδιο σχήμα και εντεκάδα, με μοναδική εξαίρεση την αλλαγή του Ιγιάγι με τον Ζαχαρίου.

Είναι καιρός να αλλάξει κάποια πράγματα ο προπονητής. Στο σημείο που βρισκόμαστε, αν δεν επέλθει η αλλαγή στην εικόνα της ομάδας τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Βάζουμε λοιπόν κάποιες δικές μας σκέψεις στο τραπέζι για ορισμένα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για να δούμε στη συνέχεια κάτι διαφορετικό.

Στον νευραλγικό χώρο του κέντρου η παρουσία του Γκόμεθ έως τώρα δεν βοηθά. Ο Μπεργκ, θέλοντας να τον διατηρήσει στην εντεκάδα αλλά και να έχει στο γήπεδο τον Μιξ, τοποθέτησε τον Αμερικανό στη θέση του επιτελικού μέσου. Και χάθηκε. Θεωρούμε πως η πιο ιδανική επιλογή θα ήταν η τοποθέτηση του Μπασιρού μαζί με τον Μιξ στο κέντρο και ο Γκόμεθ να μείνει στην παρούσα φάση στον πάγκο. Θα είναι μάλιστα πολυτέλεια να έχει ο Μπεργκ έναν παίκτη της ποιότητας του Γκόμεθ ως επιλογή στον πάγκο.

Στο κέντρο της άμυνας ο Γιουστε βρήκε σταθερότητα του και αρχίζει να δείχνει αξιοπιστία στο γήπεδο. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο για τους Λανγκ και Χούμποτσαν. Έδειξε έτοιμος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Παναγιώτου και θεωρούμε πως ήρθε η στιγμή.

Η ομάδα χρειάζεται ταχύτητα στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν αυτό το στοιχείο υπάρχουν στην ομάδα. Ίσως να πρέπει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό ο προπονητής βάζοντας στο γήπεδο παίκτες που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Ο Τσέποβιτς δεν είναι τέτοιος, είναι όμως ο Κακουλλής ενώ ίσως και ο Ζαχαρίου θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Θέλουμε επίσης να ξαναδούμε τον Ιγιάγι να παίζει. Ο Μπεργκ τον άφησε εκτός στα παιχνίδια με Βασιλεία και ΠΑΕΕΚ και αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι πως τον τιμωρεί για αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Είναι παίκτης ποιότητας, δικαιούται ευκαιρίες και πρέπει άμεσα να τις πάρει. Η ομάδα τον χρειάζεται.

Για το τέλος αφήνουμε την πολύ σημαντική θέση πίσω από τον επιθετικό. Κατά την άποψη μας μόνο δύο παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν σε καλό βαθμό στη θέση Νο. 10. Ο ένας είναι ο Παπουλής και ο άλλος ο Τζιωνής. Μάλιστα ο δεύτερος χρησιμποιείται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και δείχνει να δυσκολεύεται. Ας παίξει στη θέση του να τον δούμε. Όσο για τον Παπουλή, η ποιότητα του είναι δεδομένη, στην καλή του μέρα και μπορεί να κάνει διαφορά στο γήπεδο

Οπότε αν μας ρωτούσαν, ποιο είναι το σχήμα το οποίο θα θέλατε να σταθεροποιήσει ο Μπεργκ στη συνέχεια, θα λέγαμε…

Γιούστε – Παναγιώτου στο κέντρο της άμυνας, Λέτσιακς – Σέχου στα άκρα της άμυνας, Μπασιρού – Μιξ στο κέντρο, Ιγιάγι – Λοϊζου στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Τζιωνής πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ζαχαρίου.

Θεωρούμε πως είναι ένα σχήμα που μπορεί να αποδόσει σε όλες του τις γραμμές. Υπάρχει εμπειρία και ποιότητα στην άμυνα, υπάρχει ο όγκος στο κέντρο αλλά και η ταχύτητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.