Αρκετός λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τον τραυματισμό του Ιωάννη Κούσουλου που τον κρατάει εδώ και πολλά παιχνίδια εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ ακόμη είναι άγνωστο σύμφωνα με τις επίσημες ενημέρωσεις το πότε θα επανέλθει στην αγωνιστική δράση.
Ο Διεθνής μέσος είναι μεγάλη απώλεια για την ομάδα μας, με τον ίδιο μάλιστα να θέλει σαν τρελός να επιστρέψει, να πατήσει χορτάρτι και να κλωτσήσει μπάλα, βοηθώντας με την σειρά του, το σύνολο του Μπεργκ να πετύχει τους στόχους του.
Για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή μας ενημέρωσε αναλυτικά και πριν τρεις μέρες ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος έκανε λόγο ότι αυτό που ταλαιπωρεί τον Κούσουλο είναι ένα οστικό οίδημα στο πόδι.
Τι είναι το οστικό οίδημα;
Τι είναι όμως το οστικό οίδημα και πόσο σοβαρό είναι; Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δημιουργείται από τα κόκκαλα του σώματος και δεν είναι μυϊκός τραυματισμός για κάποιον αθλητή.
Τα οστικά οιδήματα είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενός άμεσου χτυπήματος στο οστό, το οποίο μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια πτώσης, ατυχήματος ή πρόσκρουσης κατά τη διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος. Μπορεί επίσης να εμφανισθεί οίδημα στα οστά, εάν ο αθλητής γυρίσει απότομα τον αστράγαλο ή τον καρπό του.
Η αποθεραπεία αυτού του τραυματισμού εξαρτάται από την αντίδραση του οργανισμού του ποδοσφαιριστή και δεν υπάρχει σαφής χρόνος επιστροφής στην αγωνιστική δράση.
Στην καλύτερη περίπτωση, το ωστικό οίδημα μπορεί να γιατρευτεί στις τρεις εβδομάδες, όμως στην χειρότερη υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να φθάσουν και τα δύο χρόνια ανάρρωσης.
Όποιος παθαίνει oστικό οίδημα, είναι πιθανό να νιώσει έντονο και χρονιαίο πόνο στα γόνατα ή στις φτέρνες του. Σε εκείνα τα σημεία που υπάρχει πόνος, πρέπει ο οργανισμός να τυγχάνει ξεκούρασης με φυσιοθεραπεία και πρόγραμμα αποκατάστασης.
Ο Κούσουλος πέραν από τους γιατρούς στην Κύπρο ζήτησε απόψεις για το προβλημα που τον ταλαιπωρεί και γνώμες από γιατρούς του εξωτερικού που δεν του ανάφεραν κάτι διαφορετικό.