Home TOP NEWS Η ιδιαίτερη περίπτωση Φράνσις Ουζόχο

Η ιδιαίτερη περίπτωση Φράνσις Ουζόχο


Την τελευταία μέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, στις 31 Ιανουαρίου του 2019, η Ανόρθωση ανακοίνωνε την απόκτηση του 21χρονου τότε Νιγηριανού τερματοφύλακα Φράνσις Ουζόχο, με τη μορφή δανεισμού από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Άγνωστος στο Κυπριακό κοινό, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, παιχνίδι το οποίο κέρδισε η Ανόρθωση με 1-0, και όλοι μίλησαν για ένα καταπληκτικό τερματοφύλακα με εκτόπισμα, εξαιρετικές τοποθετήσεις, τρομερά αντανακλαστικά.

Και η πορεία του στα γήπεδα μας μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τα πάντα. Ένα μέγα σκάνδαλο, μία εντυπωσιακή επιστροφή στην Κύπρο, την πολύ μεγάλη ατυχία στο παιχνίδι με την Εθνική του, αλλά και κάτι μοναδικό.

Τη μετάβαση από τον έναν «αιώνιο» της Λευκωσίας στον άλλο, ενώ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά που έκανε τη διαδρομή και αντίστροφα.

Ο Φράνσις Ουζόχο είναι ενδεχομένως η πιο ιδιαίτερη περίπτωση ξένου ποδοσφαιριστή που πάτησε πόδι στο νησί μας.

Ήταν πρώτο θέμα για μεγάλο διάστημα μετά την πλαστογράφηση του Δελτίου Υγείας του όταν ήταν στην Ανόρθωση. Η αφαίρεση βαθμών τότε της ομάδας του έφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίρνει θέση στην πρώτη εξάδα με την Ανόρθωση να μένει εκτός. Αγωνίστηκε σε μόλις τρία παιχνίδια και αποχώρησε.

Λίγους μήνες αργότερα η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει. Έπαιξε μόλις 5 παιχνίδια και το ταξίδι του με την Εθνική στην Ασία για τον αγώνα με τη Βραζιλία ήταν μοιραίο. Τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και έχασε τη σεζόν 2019-20.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε προσπάθεια να τον αποκτήσει όμως η απόφαση των εκπροσώπων του δεν το επέτρεψαν. Όλοι θυμόμαστε την αναφορά Παπασταύρου για τις 200 χιλιάδες μάυρα.

Τελικά κατέληξε στο Αποέλ. Ήταν δύσκολη χρονιά για τον Φράνσις η περσινή. Έκανε την προσπάθεια του να επανέλθει δυνατός από τον σοβαρότατο τραυματισμό του ωστόσο μόνο αμφισβήτηση γνώρισε στην άλλη ομάδα της Λευκωσίας με τον κόσμο τους να τον απαξιώνει πλήρως.

Φέτος, λίγο πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο, ο Ουζόχο εξασφάλισε την ελευθέρα του από το Αποέλ και επέστρεψε στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η αγάπη του για την ομάδα μας εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία και σε αυτά τα τρία χρόνια στα οποία θα είναι μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορεί να νιώθει πως βρήκε το λιμάνι του αλλά και εμείς την ασφάλεια στο Νο.1 αφού έχουμε ξανά μαζί μας έναν πολύ σπουδαίο τερματοφύλακα.

Έχει πάντως καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.