Home TOP NEWS Μπακού… ο τελευταίος Ευρωπαϊκός προορισμός!

Μπακού… ο τελευταίος Ευρωπαϊκός προορισμός!


Ένα γεμάτο Ευρωπαϊκό ταξίδι με έξι συνολικά προορισμούς (Κροατία – Εσθονία – Βέλγιο – Καζακστάν – Ελβετία -Αζερμπαϊτζάν) φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος του για την ομάδα μας.

Όπως και το περσινό, έτσι και το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας μας, μας χάρισε αρκετές συγκινήσεις, χαρές, αλλά και όμορφες στιγμές, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό και στις μνήμες μας μέχρι το επόμενο.

Το Ευρωπαϊκό ταξίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ξεκίνησε από το Ζάγκρεμπ!

Το φετινό οδοιπορικό στην Ευρώπη για την ΟΜΟΝΟΙΑ, ξεκίνησε την 20η Ιουλίου από την Κροάτια και το Ζάγκρεμπ όπου εκεί η ομάδα μας αντιμετώπισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για τα δεδομένα της εποχής ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος κι αυτό φάνηκε και εντός του αγωνιστικού χώρου με την ομάδα μας στο τέλος να δέχεται την ήττα με 2-0.

Στον επαναληπτικό που έγινε μια βδομάδα μετά στο ΓΣΠ, οι ποδοσφαιριστές του Μπεργκ αν και προσπάθησαν πάρα πολύ για να πετύχουν την ανατροπή δεν τα κατάφεραν, ενώ η ομάδα μας δέχθηκε και νέα ήττα με 1-0 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποκλεισμός αλλά… δεύτερη ευκαιρία!

Το ταξίδι στην Ευρώπη δεν σταμάτησε όμως με τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ καθώς η ομάδα μας είχε δεύτερη ευκαιρία και συνέχισε την προσπάθεια της στο Europa League και η κλήρωση την έφερε σε αυτή την διοργάνωση αντιμέτωπη με την Φλόρα Ταλίν.

Κόντρα στους Εσθονούς η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε τη νίκη στο ΓΣΠ με 1-0, όμως στην Εσθονία μια βδομάδα μετά δέχθηκε την ήττα με 2-1 στην κανονική διάρκεια. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημιώρη παράταση όπου και εκεί οι δύο ομάδες δεν έλυσαν τις διαφορές του και στην συνέχεια ο αγώνας πήγε στα πέναλτι με την ομάδα μας τελικά να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Στα πλέι – οφ του Γιουρόπα Λιγκ…

Επόμενος αντίπαλος στα πλέι – οφ του Γιουρόπα Λιγκ ήταν η Βελγική Άντβερπ. Στο ΓΣΠ η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και πήρε μια σπουδαία νίκη με 4-2, όμως στον επαναληπτικό οι Βέλγοι όντας καλύτεροι νίκησαν με 2-0 και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και στα πέναλτι, αυτή την φορά όμως το σύνολο του Μπεργκ δεν στάθηκε τόσο τυχερό κι αποκλείστηκε χάνοντας με 3-2.

Δεύτερη φορά ομίλους… πρώτη στο Conference League!

Παρά τον αποκλεισμό από τα πλεί-οφ του Europa League η ΟΜΟΝΟΙΑ εξασφάλισε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εισιτήριο σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού προκρίθηκε στη νεοσύστατη διοργάνωση το Conference League.

Η ομάδα μας κληρώθηκε στον 8ο όμιλο με την Καϊράτ (Καζακστάν), την Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) και την Βασιλεία (Ελβετία). Στα 4 μέχρι στιγμής παιχνίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε 2 ήττες από την Βασιλεία και την Καραμπάχ και απέσπασε δύο ισοπαλίες με Βασιλεία εντός και Καϊράτ εκτός και ουσιαστικά με την βαθμολογική συγκομιδή που έχει το ταξίδι αυτό σιγά – σιγά φτάνει στο τέλος του.

Η ομάδα μας σήμερα λοιπόν δίνει τον τελευταίο της εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Καραμπάχ και με αυτόν ολοκληρώνει και τα Ευρωπαϊκά ταξίδια της, τα οποία όπως προαναφέραμε ξεκίνησαν τον Ιούλιο από την Κροατία και το Ζάγκρεμπ.

Το σύνολο του Χένινγκ Μπεργκ απόψε θα επιδιώξει λοιπόν να κλείσει αυτό τον κύκλο ταξιδιών όσο καλύτερα γίνεται επιδιώκοντας φυσικά ένα θετικό αποτέλεσμα στο “Τοφίγκ Μπαχράμοφ” που όπως είπαμε θα επιφέρει βαθμούς και λεφτά στον σύλλογο και παράλληλα θα “μπολιάσει” τους ποδοσφαιριστές με ψυχολογία ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν στο πρωτάθλημα.