Home TOP NEWS Αποτίμηση μεταγραφών 2021

Αποτίμηση μεταγραφών 2021


Οκτώ νέοι ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν στο ρόστερ της ομάδας μέσα στο 2021. Πρώτος ήταν ο Μάρκο Τσέποβιτς ο οποίος ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο και μπήκε δυναμικά στη προσπάθεια της ομάδας για τίτλο, βοηθώντας την να φτάσει στο στόχο της αφού σκόραρε 8 γκολ σε 16 αγώνες πέρσι. Η φετινή του ωστόσο παρουσία δεν ήταν ανάλογη. Σε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει μόλις 2 τέρματα και είναι λογικό, από τη στιγμή που θεωρήθηκε ως ο κύριος επιθετικός σου για φέτος, ο κόσμος να αναμένει κάτι πολύ καλύτερο. Οι περισσότεροι πλέον θεωρούν πως πρέπει να ενταχθεί στην ομάδα ένας σέντερ φορ γκολτσής.

Ο Έκτορ Γιούστε ήρθε το καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Λούφτνερ. Αρκετοί ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν με δυσπιστία αυτή την κίνηση όμως ο Ισπανός φρόντισε, έστω και με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών αφού ήταν άτυχος με τραυματισμούς, να πείσει πως μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Κατέγραψε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, οι 8 ως βασικός, και πάνω που άρχισε να δείχνει τα πολύ καλά στοιχεία που τον συνοδεύουν τραυματίστηκε. Επιστρέφει σύντομα στην αγωνιστική δράση.

Ο Πάρης Ψάλτης ήταν μαζί με τον Γιούστε οι δύο πρώτες κινήσεις του καλοκαιριού. Ήρθε για να αποτελέσει μπακ-απ του Σέχου αντικαθιστώντας στο ρόστερ τον Μαυρία. Είχε καλές παρουσίες στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, εκεί δηλάδή όπου ο Χένινγκ Μπεργκ του εμπιστεύτηκε θέση βασικού. Δεν είναι και λίγο πράγμα, να έρχεσαι από τον Ολυμπιακό στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να παίζεις σε 10 Ευρωπαϊκούς αγώνες. Έπαιξε και σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και είναι σίγουρα άδικη η κριτική που δέχεται για ένα παιχνίδι στο οποίο δεν πήγε καλά. Στα 25 του χρόνια έχει πράγματα να δώσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Παναγιώτης Ζαχαρίου ήρθε τόσο για να δώσει τόνωση στο ρόστερ αλλά και ως επένδυση για το μέλλον. Στους πρώτους του μήνες στην ομάδα δείχνει ακόμη πως χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να μπει για τα καλά στο πετσί της ομάδας. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ταχύς με καλή τεχνική κατάρτιση και έφεση στο σκοράρισμα. Περιμένουμε να δούμε πολλά από αυτόν με τη νέα χρονιά. Οι 7 συμμετοχές του στην Ευρώπη και οι 9 στο πρωτάθλημα δείχνουν πως ο Μπεργκ θέλει πολύ να τον εμπιστευτεί.

Η κίνηση απόκτησης του Φουάντ Μπασιρού έπρεπε να γίνει. Όταν έγινε αντιληπτό πως τα πράγματα ήταν δύσκολα για φέτος για τον Κούσουλο, η απόκτηση ανασταλτικού μέσου ήταν απαραίτητη. Και έγινε καλή επιλογή. Δυναμικός στο αμυντικό του παιχνίδι αλλά και ποδοσφαιριστές καλός με τη μπάλα στα πόδια προσέθεσε ποιότητα στο ρόστερ. Από τις 14 φετινές συμμετοχές του σε Κύπρο και Ευρώπη, οι 12 ήταν ως βασικός ενώ έχασε παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Θα είναι σημαντική η απουσία του μέσα στον επόμενο μήνα. Ο Μπασιρού έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά και είναι ποδοσφαιριστής τον οποίο ο Μπεργκ εμπιστεύεται.

Ίσως η καλύτερη κίνηση μέσα στο τρέχον έτος είναι αυτή του Μιξ Ντίσκερουντ. Ο Αμερικανο-Νορβηγός αφήνει μέχρι στιγμής εξαιρετικές εντυπώσεις, είναι ένας πληθωρικός μέσος με πολύ μυαλό, έφεση στη δημιουργία αλλά και πολύ δυνατός στο αμυντικό κομμάτι. Τον είδαμε πολλές φορές να παίζει στη θέση Νο. 6 και τα πήγε εξαιρετικά. Μπορεί να δημιουργήσει, μπορεί να αναχαιτήσει και σίγουρα η απουσία του στο τελευταίο ντέρμπι ήταν καθοριστική. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι έπαιξε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα 21 παιχνίδι σε Κύπρο και Ευρώπη. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον επόμενο Δεκέμβριο και δεν αποκλείεται να κληθεί μέσα στους επόμενους μήνες για πρόωρη ανανέωση.

Ο Φράνσις Ουζόχο επανεντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας μας, στην τελευταία μέρα της καλοκαιρινής περιόδου, κίνηση που αποδείχθηκε πολύ σωστή. Προέκυψε ο τραυματισμός του Φαμπιάνο και κλήθηκε για κάποιο διάστημα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Νιγηριανός. Είναι σε μιρκή ηλικία, δείχνει ακόμη να προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό εαυτό του και ακόμα κι ως επένδυση αν το δει κάποιος είναι προσθήκη από την οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ μόνο κέρδος θα έχει. Ήξερε άλλωστε πως έρχεται στην ομάδα για να είναι δεύτερος τερματοφύλακας της.

Για τον Ιγιάγι Ατιεμουέν είχαμε όλοι μας πολύ ψηλές προσδοκίες. Είχε κάποιες αναλαμπές στα παιχνίδια που μπήκε στο γήπεδο, δείχνοντας περιστασιακά ορισμένα από τα καλά του στοιχεία, ωστόσο σε γενικές γραμμές η απόδοση του κυμάνθηκε στη μετριότητα. Μάλιστα ο Μπεργκ έδειξε να μην τον εμπιστεύεται αφού όποτε το έκανε δεν δικαιώθηκε. Είναι με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως η ομάδα θα χειριστεί τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έσπασε πλέον η τριανδρία Μπεργκ-Λάρκου-Ταραπουλούζης, ύστερα από τη λύση της συνεργασίας με τον πρώην αθλητικό διευθυντή. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου οι δύο, σε ότι αφορά στον εντοπισμό και τις τελικές επιλογές, με το κομμάτι των διαπραγματεύσεων να αναλαμβάνει η διοίκηση.