Home TOP NEWS Μέχρι το τέλος του μήνα το πόρισμα Παπασταύρου

Μέχρι το τέλος του μήνα το πόρισμα Παπασταύρου


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Χάρης Πογιατζής, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά:

Για το θέμα της ενδοεπικοινωνίας: «Αυτό που εντοπίσαμε, το συμπεριλάβαμε στο πόρισμά μας. Με χαρά είδαμε πως η ΚΟΠ είχε ήδη επιληφθεί του θέματος και έχει ολόκληρη την ενδοεπικοινωνία διαθέσιμη. Εμείς δεν γνωρίζαμε πως υπήρχε αυτό το πρόβλημα, το ανακαλύψαμε με το πόρισμα».

Για την διεξαγωγή έρευνας σε δύο αγώνες ράλι: «Έχει κριθεί πως υπάρχει υλικό προς εξέταση. Έχουμε διατάξει την έρευνα στους αγώνες αυτούς για σκοπούς χειραγώγησης. Δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή»

Για την καταγγελία για αγώνα καλαθόσφαιρας: «Έγινε καταγγελία για χειραγώγηση αγώνα μεταξύ ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ και ξεκινούμε τις διαδικασίες για να γίνει έρευνα».

Για την αντίδραση της Ομόνοιας για τον τρόπο της έρευνας του Ομόνοια-Δόξα: «Δεν διερευνούμε παράπονα για διαιτησία, αυτά καθαυτά. Την διερευνούμε μόνο στα πλαίσια μία ευρύτερης καταγγελίας για χειραγώγηση. Στην συγκεκριμένη καταγγελία, διαπιστώθηκαν διαιτητικά λάθη και οφείλαμε να προωθήσουμε στην αρμόδια Ομοσπονδία αυτό που έχουμε διαπιστώσει. Ίσως να μην φαίνεται ξεκάθαρα, αλλά δώσαμε στους ερευνώντες λειτουργούς την εντολή να ερευνήσουν ποινικά ή μη ποινικά αδικήματα. Από την στιγμή που δεν φαίνονται ποινικά αδικήματα, αλλά προκύπτουν διαιτητικά, γιατί να σταματήσουμε εκεί και να μην προχωρήσουμε; Αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεκινήσουμε αυτεπάγγελτα να ερευνούμε διαιτητικά λάθη».

Για την υπόθεση Παπασταύρου: «Είχαμε χθες συνεδρία. Πήραμε διαβεβαίωση πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουμε το πόρισμα στα χέρια μας».

Για το θέμα της ΑΕΛ: «Καλέσαμε την ΑΕΛ να έρθει να παραδώσει και άλλα στοιχεία, όμως η ΑΕΛ θεώρησε πως τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας είναι επαρκή. Έτσι δεν απάντησε στο κάλεσμά μας».

Από sport-fm.com.cy