Home TOP NEWS Οι Κύπριοι έχουν χώρο, χρόνο, ρόλο και τόπο στην ενδεκάδα!

Οι Κύπριοι έχουν χώρο, χρόνο, ρόλο και τόπο στην ενδεκάδα!

Ότι κι αν γραφτεί, ότι κι αν λεχθεί για τον Χένινγκ Μπεργκ, αυτό που κρατάμε από το Νορβηγό τεχνίκο στην μέχρι τώρα παρουσία του στον πάγκο της ομάδας μας, είναι ότι, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει βρει για τα καλά χώρο, χρόνο, ρόλο και τόπο στην ΟΜΟΝΟΙΑ.


Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βλέπουμε να αγωνίζονται 5 με 6 Κύπριοι ποδοσφαιριστές στο βασικό σχήμα και αυτοί ως επί το πλείστον είναι νεαροί που βγήκαν στον “αφρό” από τον Νορβηγό κοούτς.

Επί εποχή Μπεργκ είδαμε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή στην ΟΜΟΝΟΙΑ να αναπτύσσεται και να έχει ρόλο στην ΟΜΟΝΟΙΑ, άλλωστε φαίνεται σε κάθε διακοπή για τις Εθνικές ομάδες όπου απουσιάζει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών για τις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών.

Με τον Νορβηγό κόουτς στο τιμόνι της ομάδας μας ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην επιφάνεια έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα, όπως είναι οι Ανδρόνικος Κακουλλής, Μαρίνος Τζιωνής και Λοίζος Λοίζου, ενώ σιγά – σιγά αρχίζουν να μπαίνουν στο παιχνίδι οι Χαραλάμπος Χαραλάμπους, Ανδρέας Ασημένος, Αντρέας Σάββα, ενώ ευκαιρίες από τον Μπεργκ πήραν και οι Ανδρέας Ευαγγέλου αλλά και ο Άγγελος Ζευκής, ενώ το τελευταίο βλαστάρι μας που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα είναι ο Κωνσταντίνος Χρίστου.

Πέραν φυσικά από τα δικά μας παίδια, τους Κύπριους που βγήκαν από τα σπλάχνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Χένινγκ Μπεργκ έδωσε βασικό ρόλο στο Νικόλα Παναγιώτου που ήρθε στην ομάδα μας με μεταγραφή από την Ανόρθωση, στον Πάρη Ψάλτη και στον Παναγιώτη Ζαχαρίου, αλλά και στον Ιωάννη Κούσουλο.

Πιο λίγο χρόνο στην ομάδα μας έχουν οι Κύπριοι τερματοφύλακες οι Χαράλαμπος Κυριακίδης και Κωνσταντίνος Παναγή, ωστόσο όποτε χρειάστηκαν να αγωνιστούν έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον Μπεργκ.